EJK O.17: Oranje start met winst op Israël

Oranje Jeugd
EJK O.17: Oranje start met winst op Israël

De meisjes van Jong Oranje zijn het EJK in het Turkse Manisa gestart met een benauwde overwinning. Tegen Israël werd het 12-10.

Dat Israël een opkomend waterpololand is, werd snel duidelijk. Zelden was het verschil groter dat één doelpunt. Pas in de derde periode sloegen Iris Vreeling en captain Amy Kleinlugtebeld voor het eerst een gaatje van twee.

Israël gaf zich echter niet makkelijk gewonnen. Het is dat keepster Caitlin van Leeuwen op 8-7 een strafworp keerde, anders was ook de laatste periode met een gelijke stand gestart. Daarin had de ploeg van jeugdbondscoach Eszter Gyori het betere van het spel. Kleinlugtebeld, Pien Gorter en Tatum van der Elst zetten Nederland met nog vijf minuten op de klok op 11-8. Israël mocht nog iets dichterbij komen, maar toen Linde Haksteen vanaf vijf meter scoorde, kon Oranje opgelucht ademhalen.   

Het was voor Nederland gelijk een sleutelduel in poule B. Volgens het nieuwe format van de LEN plaatsen de nummers 1 en 2 uit de sterkere poules A en B zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Groepsfavoriet Griekenland liet weinig heel van Frankrijk (23-4), waardoor Oranje met deze winst grote kans maakt op een plek bij de laatste acht.

Resultaten

Zondag 30 juli
Nederland – Israël: 12-10
Periodestanden: 3-3, 2-2, 3-2, 4-3
Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld 4, Pien Gorter 3, Linde Haksteen 2, Tatum van der Elst 2, Iris Vreeling 1.

Resterend programma (*)

Poulewedstrijden

Maandag 31 juli
17.00 u Griekenland – Nederland

Dinsdag 1 augustus
12.30 u Nederland – Frankrijk

Woensdag 2 augustus
Tussenronde

Donderdag 3 augustus
Kwartfinales

Vrijdag 4 augustus
Halve finales

Zaterdag 5 augustus
Finales

(*) Nederlandse tijden. In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.

Poule-indeling

Poule A: Hongarije, Italië, Spanje, Kroatië.
Poule B: Griekenland, Nederland, Frankrijk, Israël.
Poule C: Slowakije, Malta, Roemenië, Zwitserland.
Poule D: Servië, Oekraïne, Groot-Brittannië, Ierland, Turkije.

De nummers 1 en 2 van Poule A en B gaan rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers 3 en 4 spelen eerst nog een tussenronde tegen de nummers 1 en 2 van Poule C en D.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.17 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Export Packing, VCN Verzekeringen, The Dutch Wave, J. de Groot B.V. (Beveiliging, Energie, Elektro) en verschillende andere sponsors, donateurs en supporters die een donatie hebben gedaan op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-meisjes. Dat kan overigens nog steeds! Geef de meisjes een steuntje in de rug op het EJK en doe een donatie. Klik hier.

Sponsoren:

Export Packing


VCN

The Dutch Wave

 

J. de Groot Beveiling

J. de Groot Elektro

J. de Groot Energie

 

 

Beeld:
Kees-Jan van Overbeeke
1,822

Lees ook

Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,422