EJK: Oranje strijdend ten onder tegen Spanje

Oranje Jeugd
EJK: Oranje strijdend ten onder tegen Spanje

Op het EJK in Podgorica (Montenegro) kwam Jong Oranje in de tweede poulewedstrijd net tekort tegen de leeftijdsgenoten van Spanje. In een spannend duel werd het 11-9.

Na de eerdere winst op Tsjechië (17-5) kreeg het team van jeugdbondscoach Johan Aantjes nu een ploeg van een ander kaliber tegenover zich. Spanje is een van de favorieten op dit EJK, maar daar trok Jong Oranje zich weinig van aan. De hele wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij een extra glansrol was weggelegd voor Oranje-goalie Sander Berkenbosch. De keeper van Polar Bears was met recht een grote sta-in-de-weg voor Spanje. In de eerste periode keerde hij al twee strafworpen en ook in het vervolg hield hij zijn doel soms op verbazingwekkende manieren schoon. Het zorgde ervoor dat Nederland na een 2-0 en 3-1 achterstand kon terugkomen in de wedstrijd. Max Reijchard en Mart van der Weijden zorgden ervoor dat de eerste periode werd afgesloten met een 3-3 stand.

In de tweede periode trok Oranje dat sterke spel door. Marnick Snel zorgde voor een eerste Nederlandse voorsprong en Van der Weijden bracht de stand zelfs op 3-5. In de derde periode kwam Spanje echter weer langszij. Toch was het Nederland dat via Lars ten Broek, Jimmy Sjardijn en Jens Wijgers drie keer een voorsprong wist te nemen, maar even zo vaak trok Spanje de stand weer recht. Met een 8-8 stand startte de laatste periode. Met een temperamentvolle hoge pressing legde Spanje het Nederlandse spel lam. Twee doelpunten op rij zorgden voor een 10-8 achterstand. Inmiddels zaten Ten Broek en Tijs Schouwerwou met drie p’tjes op de kant, maar Snel deed een kleine twee minuten voor tijd nog wel wat terug. De 11-9 een minuut voor tijd kwam Oranje echter niet meer te boven.

Dinsdag speelt Jong Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Malta. Bij winst sluit Nederland de poulefase af op de tweede plaats en speelt het op woensdag een tussenronde tegen de nummer 3 van poule C, Griekenland of Duitsland. De wedstrijden zijn live te volgen via LEN TV.   

EJK Podgorica

Resultaten Nederland

Maandag 19 september
Spanje – Nederland: 11-9 (3-3, 1-2, 4-3, 3-1).
Doelpunten Nederland: Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Mart van der Weijden 2, Jimmy Sjardijn 1, Lars ten Broek 1, Max Reijchard 1.

Zondag 18 september
Nederland – Tsjechië: 17-5 (5-2, 6-1, 3-1, 3-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Mart van der Weijden 4, Marnick Snel 3, Tijs Schouwerwou 2, Max Reijchard 2, David Voorvelt 1, Terrence Smit 1.

Resterend programma

Dinsdag 20 september
16:20 uur Nederland – Malta

Woensdag 21 september
Tussenronde

Donderdag 22 september
Kwartfinale

Vrijdag 23 september
Halve finale

Zondag 25 september
Finale

Beeld:
Jens Wijgers (2 goals tegen Spanje) op het EJK
LEES MEER OVER
1,474

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,146
Van 2 tot en met 4 mei bereidt Oranje onder 16 zich in het in Montenegrijnse Budva zich voor op het WJK op Malta. Het te…
1,918