EKT J.O. 15; Oranje opent met ruime winst

Oranje Jeugd
Jong Oranje opent met ruime winst
29 maart 2019
EKT J.O. 15; Oranje opent met ruime winst

De Nederlandse waterpolojongens onder de 15 jaar zijn hun Europees Kwalificatietoernooi (EKT) met een prima zege begonnen. De leeftijdsgenoten van Wit-Rusland werden met 5-15 verslagen. De C-jongens, geboren in 2004/2005 schoten uit de startblokken. Onder aanvoering van Lars ten Broek (Polar Bears) en zijn vier openingstreffers liep de equipe van jeugdbondscoach Zeno Reuten uit via 2-5 naar 3-9 halverwege. Oranje dat samen met gastland Frankrijk, Kroatië, Spanje, en Wit-Rusland in Groep A zit, moet bij de beste vier landen komen om zich te kwalificeren voor het Europees Jeugdkampioenschap (EJK) van eind juli in Bulgarije. Met deze winst zette Oranje een belangrijke eerste stap. Op het EKT wordt met de nieuwe spelregels gespeeld.

“Wat een goede start van het toernooi”, liet Reuten weten. “Deze punten moesten gepakt worden voor een goede uitgangspositie voor plaatsing voor het EJK. Lars liet met zijn eerste vier doelpunten de goede weg zien, waarna het team volgde. We hadden enige verslapping in derde periode door een iets minder tempo. In de laatste periode hebben we dat weer goed opgepakt. Voor de volgende wedstrijd nemen we als aandachtspunt mee dat we de manmeer willen verbeteren. Al met al was dit een goede teamprestatie.”

Vrijdag speelt Oranje twee duels. Toplanden Kroatië en Spanje zijn dan de tegenstander.

EKT Jongens o.15 - 28 t/m 31 maart Nice, Frankrijk

Uitslagen Nederland

Donderdag 28 maart
Wit-Rusland - Nederland 5-15
Periodestanden: 2-5, 1-4, 1-1, 1-5
Doelpuntenmakers Nederland: Lars ten Broek7, Daan Bakker, Hugo de Vrije, Dion Harreman, David Voorvelt, Kenai Heitink, Marnick Snel, Max Reichard, en Timber van Grol.
Manmeer 3 uit 10
Strafworp 1 uit 1
Manminder 1 uit 5

Resterend speelschema Nederland

Vrijdag 29 maart
09.00 Nederland - Kroatië
18.00 Spanje - Nederland

Zondag 31 maart
11.00 Frankrijk - Nederland

In het AD regio Drechtsteden verscheen afgelopen week een voorbeschouwend artikel over het EKT.

Beeld:
Jong Oranje o.15 opent met ruime winst
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

05 maart 2021
De KNZB en Watson Fysiotherapie hebben hun samenwerking op het gebied van paramedische begeleiding en fysieke training v…
09 december 2020
Yasemin Smit (zie foto) en Johan Aantjes zijn door de KNZB aangesteld als jeugdbondscoach van respectievelijk de meisjes…