EKT J.O.17. Oranje ruim langs Oekraïne

Oranje Jeugd
03 mei 2019
EKT J.O.17. Oranje ruim langs Oekraïne

De Nederlandse waterpolojongens onder de 17 jaar hebben het EKT goed vervolgd. In Istanbul werden de leeftijdsgenoten van Oekraïne met 14-2 verslagen. Periodestanden: 3-1, 2-0, 4-1, 5-0.

Oranje kwam een stuk beter voor de dag dan gister (8-6 verlies tegen Turkije) en creëerden veel kansen. De tegenstander hield het conditioneel niet vol, waardoor de Nederlandse jongelingen de tweede helft flink konden werken aan het doelsaldo.

In de poule van Nederland leveren de eerste twee plekken een ticket op voor het EK. De strijd lijkt te gaan tussen Turkije, Bulgarije en Nederland. 

Morgen, zaterdag, speelt de ploeg van bondscoach Zeno Reuten tegen de Bulgaren. De Oost-Europeanen verloren vandaag met 6-21 van Turkije.

Scheidsrechter Frans van Duijnen is op het EKT actief in Groep A en fluit op Malta. Hij heeft vanavond het topduel tussen Griekenland en het gastland. "Het is de laatste groepswedstrijd als afsluiter van het kwalificatietoernooi. Beide landen zijn al geplaatst, dus het gaat om plaats 1 of 2. Griekenland is waarschijnlijk de betere ploeg, gezien de andere ruime overwinningen. Met de ambiance van het waterpologekke thuispubliek wordt het vast een leuke wedstrijd en een mooie afsluiting van de week."


De sfeer op de tribunes in Malta.

EKT Jongens o.17 - 2-5 mei 2019 Istanbul, Turkije

Vrijdag 3 mei
Nederland - Oekraïne 14-2
Periodestanden: 3-1, 2-0, 4-1, 5-0
Doelpuntenmakers Nederland: Emiel Wouters 5 (foto boven), Flemming Kastrop 3, Mart van der Weijden 3, Don Rempt, Yoran Loos, Jimmy Sjardijn.

Eerdere uitslagen

Donderdag 2 mei
Turkije - Nederland 8-6
Periodestanden: 3-1, 1-2, 4-2, 0-1
Doelpuntenmakers Nederland: Emiel Wouters 2, Flemming Kastrop, Don Rempt, Jimmy Sjardijn, Tijs Schouwerwou.

Resterend speelschema Nederland*

Zaterdag 4 mei
18.30 Bulgarije - Nederland

Zondag 5 mei
10.00 Nederland - Moldavië

* Tijden zijn lokale tijden. In Istanbul is het 1 uur later.

Beeld:
Emiel Wouters met vijf treffers topscorer (Foto van Facebook)
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

09 december 2020
Yasemin Smit (zie foto) en Johan Aantjes zijn door de KNZB aangesteld als jeugdbondscoach van respectievelijk de meisjes…
09 juni 2020
De samenwerking tussen KNZB en jeugdbondscoach meisjes Gerrit Jan Schothans zal na 2020 niet meer worden verlengd. Dit h…