Gerrit Jan Schothans weg als jeugdbondscoach meisjes

Oranje Jeugd
09 juni 2020
Gerrit Jan Schothans weg als jeugdbondscoach meisjes

De samenwerking tussen KNZB en jeugdbondscoach meisjes Gerrit Jan Schothans zal na 2020 niet meer worden verlengd. Dit heeft de KNZB vandaag bekend gemaakt. De focus van Schothans en Jong Oranje lag dit jaar op deelname aan het WJK o.18, maar net als alle andere sportevenementen is ook dit toernooi door de coronacrisis geannuleerd.

Schothans heeft sinds 2014 verschillende jeugdteams van de KNZB begeleid en ook diverse successen behaald. Zo was er in 2016 goud op het EJK in Den Haag, zilver op het EJK in 2017 en brons op het EJK in 2018.

André Cats, technisch directeur van de KNZB: “In het competitieve Europese meisjeswaterpolo zijn dat indrukwekkende prestaties. Belangrijker nog is dat diverse speelsters vanuit Schothans’ jeugdteams doorontwikkeld zijn naar het A-team. Desondanks hebben we geconcludeerd dat de jeugdopleiding nieuwe impulsen nodig heeft. Door de gekozen structuur, waarbij de Waterpolo Academie een centrale rol in de opleiding inneemt, gaan we voor de Jong Oranje-teams op zoek naar verschillende nieuwe coaches.”

“Gerrit Jan zijn optreden als coach kenmerkt zich als energiek en prestatiegericht”, vervolgt Cats. “Hij heeft een scherp oog voor teamprocessen, gaat voor ‘zijn’ speelsters door het vuur en vraagt altijd om 100% inzet. De KNZB is Gerrit Jan zeer veel dank verschuldigd voor zijn deskundigheid en tomeloze energie.”  

De selectie die eigenlijk aan het WJK zou meedoen, zal onder leiding van Schothans alsnog een zomerprogramma draaien in het KNZB-Zwembad in Zeist met als doelstelling zich verder te ontwikkelen en een volgende stap in hun topsportloopbaan te kunnen zetten.

Beeld:
Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij

Reacties

Lees ook

15 september 2019
Een prachtige zilveren medaille was zondagavond het hoogst haalbare voor de Nederlandse dames bij het WJK onder de 20 ja…
3,323
14 september 2019
De Nederlandse dames onder de 20 jaar hebben zich geplaatst voor de finale van het Wereld Jeugd Kampioenschap. Jong Oran…
4,781