Jong Oranje jongens naar EJK O.19

Oranje Jeugd
15 september 2022
Jong Oranje jongens naar EJK O.19

De Nederlandse jongens onder de 19 jaar doen van 18 tot en met 25 september mee aan het Europees Jeugd Kampioenschap (EJK). In Podgorica (Montenegro) speelt de ploeg van jeugdbondscoach Johan Aantjes in de poulefase tegen Tsjechië, Spanje en Malta. Er doen in totaal zestien landen mee aan dit EJK.

Afgelopen zondag won Jong Oranje nog het laatste voorbereidingstoernooi in Alphen aan den Rijn. De talenten wonnen van organisator AZC, landskampioen Het Ravijn en het Duitse ASC Duisburg.

De volgende spelers zijn geselecteerd voor het EJK: Sander Berkenbosch (Polar Bears), Lars ten Broek (Polar Bears), Thijmen Karel (ZPC Het Ravijn), Tim Ketelaars (ZV De Zaan), Stan Meijn (ZV De Zaan), Max Reijchard (ZVL 1886), Tijs Schouwerwou (GZC Donk), Jimmy Sjardijn   (GZC Donk), Terrence Smit (CN Sant Feliu, Spanje), Marnick Snel (Polar Bears), Pepijn Stevens (ZPC Amersfoort), David Voorvelt (ZVL 1886), Mart van der Weijden (GZC Donk) en Jens Wijgers (Polar Bears).

De ploegleiding bestaat naast Aantjes uit Arjen Silvis (assistent-coach/teammanager) en Wouter van Geel (fysiotherapeut).

Erwin Schapers is namens Nederland actief als scheidsrechter in Podgorica.

Poule-indeling EJK
Poule A: Spanje, Nederland, Malta, Tsjechië.
Poule B: Kroatië, Italië, Georgië, Slowakije.
Poule C: Griekenland, Servië, Roemenië, Duitsland.
Poule D: Montenegro, Hongarije, Frankrijk, Turkije.

Programma Nederland

Zondag 18 september
15:00 uur Nederland – Tsjechië

Maandag 19 september
17:40 uur Spanje – Nederland

Dinsdag 20 september
16:20 uur Nederland - Malta

Beeld:
Jong Oranje O.19
LEES MEER OVER
2,603

Lees ook

15 september 2023
De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,151
14 september 2023
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,515