Jong Oranje jongens o.15 naar EJK Podgorica

Oranje Jeugd
Jong Oranje jongens o.15 naar EJK Podgorica

De Nederlandse jongens onder de 15 jaar beginnen doen van 8 tot en met 16 juli mee aan het EJK in Podgorica (Montenegro). Aan dit EJK doen liefst 25 landen mee die verdeeld zijn over zes poules op twee niveaus. Jong Oranje is ingedeeld in Poule D en speelt achtereenvolgens tegen Bosnië-Hercegovina, Israël, Ierland en Frankrijk.

Het Nederlands team treedt in Montenegro aan in de volgende samenstelling: Maxim Baron (ZVL-1886, keeper), Jacco Riemersma (Het Ravijn, keeper), Marc Suárez van Dam, (CN Barceloneta, Spanje), Pim Hageman (Het Ravijn), Teun Blankhorst (Het Ravijn), Gijs Blankhorst (Het Ravijn), Luuk Silvis (ZPB H&L Productions), Roko Mujan (ZPB H&L Productions), Chiel Bax (PSV), Wout Serrarens (PSV), Tristan Valette (ZVL-1886), Mitch Timmerman (GZC Donk), Luke Houdijk (GZC Donk) en Kimi Christ (ZPC Amersfoort).

De begeleiding bestaat uit Zeno Reuten (bondscoach), Arjen Silvis (assistent-coach / teammanager) en Joshua de Wilt  (fysiotherapeut). 

Voor dit EJK is gekozen voor een ander format dan dat doorgaans wordt gehanteerd bij internationale titeltoernooien. De LEN heeft de (op papier) sterkste acht landen ingedeeld in divisie 1 en de andere 17 landen (waaronder Nederland) in divisie 2. Mocht Nederland groepswinnaar worden, dan speelt het tegen de winnaar van Poule C om een plaats in de top-12. Wint Jong Oranje ook die wedstrijd, dan treft de ploeg de nummer 4 van Poule A uit de eerste divisie voor een plaats in de kwartfinales.

Op deze manier probeert men grote uitslagen tussen topfavorieten en minder sterke waterpololanden te vermijden. Er zullen, zo verwacht de LEN, op elk niveau meer spannende wedstrijden zijn.

Poule-indeling:

Divisie 1

Groep A: Spanje, Hongarije, Italië, Montenegro.
Groep B: Kroatië, Griekenland, Servië, Turkije

Divisie 2
Groep C: Malta Moldavië, Bulgarije, Litouwen.
Groep D: Frankrijk, Bosnië-Hercegovina, Israël, Ierland.
Groep E: Georgië, Zwitserland, Oekraïne, Duitsland.
Groep F: Polen, Roemenië, Slovenië, Tsjechië.

Programma Nederland poulefase:
Zaterdag 8 juli 13.00 u Bosnië-Hercegovina – Nederland
Zondag 9 juli 09.00 u Nederland – Israël
Maandag 10 juli 10.20 u Ierland – Nederland
Dinsdag 11 juli 15.40 u Frankrijk – Nederland

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Opa en Oma Overmars, Waterpolokampen.nl en vele andere donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-jongens. Dat kan overigens nog steeds! Geef de jongens een steuntje in de rug en doe een donatie. Klik hier.
 

Waterpolokampen.nl

1,585

Lees ook

De Nederlandse waterpoloërs onder de 19 jaar hebben zich gekwalificeerd voor de eindronde van het Europees Jeugd Kampioe…
2,161
De jongens van de KNZB Waterpolo Academie trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije…
2,428