Jong Oranje komt net te kort in thriller tegen Griekenland

Oranje Jeugd
Jong Oranje komt net te kort in thriller tegen Griekenland

De Nederlandse jongens onder de 18 jaar hebben hun tweede poulewedstrijd op het WJK verloren. Na de 11-9 zege in het openingsduel, was Griekenland vrijdag in Belgrado in een thriller van een wedstrijd met 12-11 te sterk voor de ploeg van jeugdbondscoach Branko Mitrovic.

Jong Oranje speelde aanzienlijk beter dan een dag eerder in de ‘vechtwedstrijd’ tegen Turkije. Nederland gaf de op papier favoriete Grieken uitstekend partij, maar kon niet voorkomen dat het halverwege de derde periode 8-4 stond voor ‘Hellas’.

De jonge Nederlandse ploeg gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich via twee goals van Jens Wijgers, Alain van de Bovenkamp en Marnick Snel binnen enkele minuten weer naast de Grieken: 8-8.

Daarna werd het (sportieve) gevecht alleen maar boeiender met doelpunten om en om en een bloedstollende slotfase als apotheose. Toen Lars ten Broek met nog twee minuten te gaan een man meer benutte (12-11) leek er nog van alles mogelijk. Nederland kreeg daarna nog twee keer een overtalsituatie maar was helaas beide keren te gehaast bij het uitspelen. Tussendoor overleefde Jong Oranje ook nog in ondertal, waardoor de 12-11 uiteindelijk op het bord bleef staan…

De nederlaag ten spijt zal Nederland uit het vertoonde spel ongetwijfeld vertrouwen hebben geput voor de resterende poulewedstrijden. De ploeg heeft dat ook nodig, gezien de kracht van Brazilië en Australië. Brazilië versloeg vandaag Turkije met 18-12 en Australië won op haar beurt weer van Brazilië (12-10).

Nederland komt zaterdag niet in actie. Zondag staat om 20.30 uur het treffen met Brazilië op het programma en maandag om 17.30 uur de laatste poulewedstrijd tegen Australië.


Karakteristieken

Vrijdag 12 augustus
Griekenland – Nederland 12-11
Periodestanden: 1-1, 5-3, 4-5, 2-2
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 3, Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Alain van de Bovenkamp, Dion Harreman, David Voorvelt en Max Reijchard.


Donderdag 11 augustus
Nederland – Turkije 11-9
Periodestanden: 2-0, 2-5, 3-1, 4-3
Doelpunten Nederland: Jens Wijgers 3, Lars ten Broek 2, Marnick Snel 2,  Max Reijchard 2, David Voorvelt en Hugo Wouters.

Programma Jong Oranje jongens

Zondag 14 augustus
20.30 uur Nederland - Brazilië

Maandag 15 augustus
17.30 uur Australië – Nederland

Dinsdag 16 augustus: tussenronde
Woensdag 17 augustus: kwartfinales
Donderdag 18 augustus: halve finales
Vrijdag 19 augustus: finales


Livestream: klik hier.

Voor foto's van de wedstrijd Griekenland-Nederland door van Hanny van den Dobbelsteen, klik hier


 

Beeld:
Marnick Snel, twee goals. (Foto: Hanny van den Dobbelsteen)
LEES MEER OVER
1,880

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,156
Van 2 tot en met 4 mei bereidt Oranje onder 16 zich in het in Montenegrijnse Budva zich voor op het WJK op Malta. Het te…
1,926