Jong Oranje meisjes buiten de medailles 

Oranje Jeugd
Jong Oranje meisjes buiten de medailles 

De meisjes van Jong Oranje onder de 17 hebben het in de kwartfinale van het EJK in Kroatië niet gered tegen Rusland. Na een intensief gevecht trok de ploeg van coach Eszter Gyori met 14-10 aan het kortste eind.

De Russinnen sloegen meteen een gaatje, om dat met alle mogelijke fysieke middelen te verdedigen. Het arbitrale duo hield het bij in totaal acht uitsluitingen, waardoor het een zware battle bleef.

Sterkhouders van Oranje, Noa de Vries en Lola Moolhuijzen, namen het team na de moeizame start op sleeptouw, waarop Gyori haar ploeg in deel vier nog gevaarlijk dicht zag naderen. Maar de Russinnen waren te machtig om de plek in de halve finale nog op te geven.

Gyori: ”We balen enorm van deze nederlaag. Ik heb genoeg momenten gezien waarop we onszelf in de wedstrijd hadden kunnen of zelfs moeten houden, maar Rusland was vandaag de betere. Ik heb wel een team gezien dat keihard heeft gevochten voor een beter resultaat. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd.”  

Jong Oranje begint de strijd om de 5e plaats zaterdag om 16.30 uur tegen Israël. Rusland speelt in de halve finale tegen Hongarije, dat na een serie eenvoudige wedstrijden voor het eerst op de proef zal worden gesteld. Griekenland neemt het in de andere halve finale op tegen Italië. 

Vrijdag 27 augustus 
1/4 finale EJK te Sibenik (Kro):

Nederland - Rusland (3-5, 1-3, 2-4, 4-2) 
Doelpunten NED: Noa de Vries 4, Lola Moolhuijzen 3, Aniek Roekevisch, Nina van de Geijn, Feline Voordouw.

LEES MEER OVER
1,448

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
1,436
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
1,093