Jong Oranje meisjes klaar voor EJK o.17

Oranje Jeugd
20 augustus 2021
Jong Oranje meisjes klaar voor EJK o.17

De selectie van Jong Oranje onder de 17 meisjes is in de Sibenik voor het EJK, dat vanaf zaterdag 21 augustus in de Kroatische badplaats van start gaat. Jeugdbondscoach Eszter Györi bereidde haar team daar eerst een aantal dagen voor in de warme buitenlucht. Zondag speelt Jong Oranje de eerste wedstrijd van het EJK tegen Griekenland. De Griekse waterpolosters waren twee jaar terug in de strijd om het brons net te sterk voor de Nederlandse leeftijdsgenoten. 

Na Griekenland stuit Oranje in de poulefase achtereenvolgens op Frankrijk, Oekraïne en Turkije. Györi heeft vertrouwen in haar selectie: ”We hebben ons ondanks alle COVID-belemmeringen goed kunnen voorbereiden. We hebben een talentvolle groep, die echt als team samen wil werken. Dat is een belangrijke voorwaarde voor een goed toernooi. Team en staf zijn ambitieus, maar we benaderen het echt wedstrijd voor wedstrijd, dus alle aandacht is nu gericht op het eerste duel tegen Griekenland.” 

Het EJK in Kroatië is live te volgen via: 
https://linktr.ee/crowp

 

Selectie Jong Oranje onder de 17 meisjes:
Amber de Koeijer (Schuurman BZC), Aniek Roekevisch (Polar Bears / Waterpolo Academie WPA), Caitlin van Leeuwen (ZVL-1886 Tetteroo / RTC Leiden), Esmee Roijen (ZVL-1886 Tetteroo / RTC Leiden), Feline Voordouw (Polar Bears / WPA), Jasmijn Dikmans (Polar Bears / WPA), Lisa Backer (ZVL-1886 Tetteroo / RTC Leiden), Lois den Ouden (UZSC / WPA), Lola Moolhuijzen (Polar Bears / WPA), Lotte van Wingerden (Polar Bears / WPA), Nina van de Geijn (Polar Bears / WPA), Noa de Vries (ZPC Het Ravijn / WPA), Robin Jutte (UZSC / RTC Utrecht) en Silvanne Slot (Polar Bears / WPA).

Het begeleidingsteam bestaat uit: 
Eszter Györi (jeugdbondscoach), Arjan Vos (assistent-coach), Karla Plugge (fysiotherapeut) en Chris Hendrix (video-analist).

Programma Jong Oranje

 

Zondag 22 augustus 10.30 uur: Nederland – Griekenland
Maandag 23 augustus 21.00 uur: Frankrijk – Nederland

Dinsdag 24 augustus 12.00 uur: Nederland – Turkije
Woensdag 25 augustus 21.00 uur: Nederland – Oekraïne
Donderdag 26 augustus: Achtste finales
Vrijdag 27 augustus: Kwartfinales
Zaterdag 28 augustus: Halve finales
Zondag 29 augustus: Finales

 

Beeld:
LEES MEER OVER
4,098

Lees ook

15 september 2023
De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,234
14 september 2023
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,538