Jong Oranje Meisjes onder de 16 in Boedapest

Oranje Jeugd
Jong Oranje Meisjes onder de 16 in Boedapest

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije. Op het fameuze Margaret Eiland werkten de Nederlandse talenten aan hun fysieke, technische, tactische en mentale bagage. In wedstrijden tegen de top-opleidingsteams van Ferencvaros, KSI SE en UVSE werd de jongste Oranjeselectie op alle fronten getest. 

De stage maakt deel uit van de voorbereiding op het WJK onder de 16 jaar, dat van 28 juni tot en met 4 juli a.s. in het Turkse Manisa op het programma staat. Jeugdbondscoach Arjan Vos kijkt ook verder dan dat toernooi: ”Als we de aansluiting met de beste jeugdopleidingen ter wereld terug willen vinden, dan is een stage als dit cruciaal.  We moeten weten naar welk niveau we toewerken. Het is positief om te zien dat we een groep meisjes hebben gezien, die graag willen leren en die hard willen werken. Dat is het fundament waar we op kunnen bouwen.” 

De komende weken bereidt de ploeg van coaches Arjan Vos en Laszlo Nagy zich verder voor het WJK. Naast de trainingen en wedstrijden, zetten de Jong Oranje-meisjes zich in voor de noodzakelijke crowdfunding voor het event. Met diverse acties, doet de selectie haar best om deze belangrijke stap in haar ontwikkeling te bekostigen.

Klik op deze link om toekomst van het Nederlandse topwaterpolo te helpen:

De selectie Jong Oranje Meisjes 0.16 bestaat uit: 
Hannah Trijsburg (ZVL)
Lissa Bulthuis (UZSC)
Maud Höppener (Polar Bears)
Marjolein de Gier (Polar Bears)
Jette Botermans (MNC Dordrecht)
Leyla Hiati (GZC Donk)
Vera van As (Polar Bears)
Myrthe Broekmate (Het Ravijn)
Loeki Ouwerkerk (ZVL)
Isa Verschoor (Het Ravijn)
Lin Godefrooij (VZV Njord)
Melike Özkan (Het Ravijn)
Judith Joosten (Polar Bears)
Kim Rinsma (VZV Njord)
Sabine Brinkman (ZV De Ham)
Yfke Lotte Reijmer (VZV NJord)
Elvira Renkers (Het Ravijn)
Maud Roelofs (Het Ravijn)
Sophie Boots (ZV De Zaan)
Jordan Verhoef (Polar Bears)
Kyara leenders (Polar Bears)
Noa Schuring (Het Ravijn)

Het begeleidingsteam bestaat uit Arjan Vos (Bondscoach o.16), Laszlo Nagy (Assistent-bondscoach), Eszter Gyori (Bondscoach o.18/o19), Anouk Bergsma (S&C en Teammanager) en Karla Plugge (Fysotherapeut). 

2,538

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
1,410
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
1,088