Jong Oranje naar WJK meisjes o.16

Oranje Jeugd
18 augustus 2022
Jong Oranje naar WJK meisjes o.16

De Nederlandse meisjes onder de 16 jaar doen van 21 tot en met 27 augustus mee aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK). In het Griekse Larissa speelt de ploeg van jeugdbondscoach Ingrid Veenhuis in de eerste poulefase tegen Israël en Zuid-Afrika. Er doen in totaal dertien landen mee aan dit WJK.

De volgende speelsters zijn geselecteerd voor het WJK: Renske Boxsem, Pien Gorter, Amy Kleinlugtebeld, Merel Lindeman, Lotte Schreurs, Iris Vreeling en Nynke Willemsen (allen Het Ravijn), Tatum van Elst (UZSC / volgend seizoen Polar Bears), Luna van Hoff en Esmee Ouwens (ZPB H&L Productions), Caitlin van Leeuwen en Tess van der Meer (ZVL-1886 Center) en Kiara Heerink (Polar Bears).

De ploegleiding bestaat naast Veenhuis uit Erik Brugué (assistent-coach), Laura Bergsma (teammanager) en Diede Bakker (fysiotherapeut).

Peter de Jong is namens Nederland actief als scheidsrechter in Larissa.

Poule-indeling WJK

Poule A: Italië, Hongarije, Kroatië, Turkije.
Poule B: Griekenland, Australië, Zwitserland.
Poule C: Spanje, Verenigde Staten, Japan.
Poule D: Nederland, Israël, Zuid-Afrika.

Programma Nederland (*)

Zondag 21 augustus 11.45 uur: Nederland – Zuid-Afrika
Maandag 22 augustus 09.15 uur: Nederland – Israël

(*) Nederlandse tijden. In Larissa is het 1 uur later. 

Alle wedstrijden van het WJK zijn live te zien via het YouTube-kanaal van de FINA > klik hier.

Na de eerste ronde van de groepsfase worden de teams opnieuw over vier groepen (E t/m H) verdeeld. Mocht Nederland 1e in Poule D worden, dan speelt het daarna verder in groep H tegen de nummer 2 van Poule A en de nummer 3 van Poule B.

Op 25 augustus staan de kwartfinales gepland, op 26 augustus de halve finales en op 27 augustus de finalewedstrijden.

Beeld:
LEES MEER OVER
2,132

Lees ook

05 juni 2023
Jeugdbondscoach Branko Mitrovic heeft 15 spelers geselecteerd voor het Wereld Jeugd Kampioenschap onder de 20 jaar (jaar…
2,298
13 april 2023
Naast de waterpolodames onder de 20 jaar die meedoen aan het WJK zijn er komende zomer ook vier Jong Oranje-teams actief…