Jong Oranje o15 naar EJK Zagreb

Oranje Jeugd
Jong Oranje o15 naar EJK Zagreb

De Nederlandse meisjes onder de 15 jaar beginnen zaterdag 24 juni aan het EJK in Zagreb (Kroatië). De eerste tegenstander is Griekenland. Aanvang 20.30 uur. Verder speelt Jong Oranje in Poule B ook nog tegen Spanje (zondag 25 juni, 17.30 uur) en Israël (maandag 26 juni, 16.00 uur).

De nummers 1 en 2 van de sterkere poules A (Italië, Hongarije, Kroatië en Servië) en B plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales die op woensdag 28 juni gepland staan. De nummers 3 en 4 van Poule A en B spelen dinsdag 27 juni eerst nog een tussenronde voor een plaats bij de beste 8. Mocht Nederland als 3e of 4e eindigen in Poule B, dan treft het in de zogenaamde ‘crossovers’ respectievelijk de nummers 2 of 1 van Poule D (Turkije, Slowakije of Duitsland).

De halve finales staan donderdag 29 juni op het programma en de finales op 30 juni. 

Selectie Jong Oranje voor EJK

De volgende speelsters komen in Kroatië in actie: Hannah Trijsburg (ZVL-1886), Vera van As (Polar Bears), Jordan Verhoeff (ZPC Amersfoort), Jette Botermans (MNC Dordrecht), Judith Joosten (ZPC Amersfoort), Marjolein de Gier (ZPC Amersfoort), Sophie Boots (ZV de Zaan), Senna Pet (De Gouwe), Lissa Bulthuis (UZSC), Isa Verschoor (Het Ravijn), Myrthe Broekmate (Het Ravijn), Lin Godefrooij (Njord Veldhoven), Elvira Renkers (ZPC Amersfoort), Leyla Hiati (GZC Donk) en Loeki Ouwerkerk (ZVL-1886).

De begeleiding bestaat uit Iefke van Belkum (bondscoach), László Nagy (assistent-coach), Ellen Pronk (teammanager) en Karla Plugge (fysiotherapeut). 

Poule-indeling EJK

Poule A: Italië, Hongarije, Kroatië, Servië.
Poule B: Spanje, Griekenland, Israël, Nederland.
Poule C: Tsjechië, Ierland, Oekraïne, Roemenië.
Poule D: Turkije, Slowakije, Duitsland.

Draag een steentje bij…

Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Waterpolospullen.nl, Sportpresent.nl, Waterpolokampen.nl en vele andere donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-meisjes. Dat kan overigens nog steeds! Geef ze een steuntje in de rug voor het vervolg van het toernooi en doe een donatie. Klik hier.

Supporters:

www.waterpolospullen.nl

Logo SportPresent

Waterpolokampen.nl
 
 

Beeld:
Foto: De meisjes onder de 15 en de waterpolodames gingen bij een van hun laatste trainingen in Zeist samen op de foto. (Foto Kees-Jan van Overbeeke/KNZB)
1,916

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,359
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,582