Jong Oranje O15 start EJK met verlies tegen Griekenland

Oranje Jeugd
Jong Oranje O15 start EJK met verlies tegen Griekenland

De meiden van Jong Oranje zijn het EJK in Zagreb gestart met een nederlaag. Tegen Griekenland bleef de ploeg van Iefke van Belkum steken op 19-11.

Jong Oranje begon wat tam aan de wedstrijd en dat veroorzaakte al vlot een 4-0 achterstand. Pas aan het eind van de eerste periode leek Nederland wat meer in haar ritme te komen, maar pas aan het eind van de tweede periode lukte het om het gaatje tot drie doelpunten verschil te dichten (10-7). In de derde periode kon Oranje de versnelling van Griekenland echter niet volgen. De Zuid-Europese meiden liepen met zes doelpunten op rij uit tot 16-7. In het laatste bedrijf waren Nederland en Griekenland meer aan elkaar gewaagd, maar de Griekse zege kwam nooit in gevaar.

Zondag treft Nederland de volgende pittige tegenstander in poule B. Om 17:30 uur wachten de leeftijdsgenoten van Spanje. Maandag speelt Jong Oranje om 16 uur ook nog tegen Israël dat zaterdag met 24-6 klop kreeg van Spanje. De nummers 1 en 2 van de sterkere poules A (Italië, Hongarije, Kroatië en Servië) en B plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales die op woensdag 28 juni gepland staan. De nummers 3 en 4 van Poule A en B spelen dinsdag 27 juni eerst nog een tussenronde voor een plaats bij de beste 8. Mocht Nederland als 3e of 4e eindigen in Poule B, dan treft het in de zogenaamde ‘crossovers’ respectievelijk de nummers 2 of 1 van Poule D (Turkije, Slowakije of Duitsland). De halve finales staan donderdag 29 juni op het programma en de finales op 30 juni.

Zaterdag 24 juni
Griekenland – Nederland: 19-11 (7-4, 4-3, 5-2, 3-2).
Doelpunten Nederland: Jette Botermans 3, Elvira Renkers 2, Lin Godefrooij 1, Isa Verschoor 1, Judith Joosten 1, Myrthe Broekmate 1, Loeki Ouwerkerk 1, Leyla Hiati 1.

Draag een steentje bij…
Deelname aan het EJK o.15 door Jong Oranje is mede mogelijk gemaakt door Waterpolospullen.nl, Sportpresent.nl, Waterpolokampen.nl en vele andere donateurs en supporters die een bijdrage hebben geleverd op de crowdfunding-pagina van de Jong Oranje-meisjes. Dat kan overigens nog steeds! Geef ze een steuntje in de rug voor het vervolg van het toernooi en doe een donatie. Klik hier.

Supporters:

www.waterpolospullen.nl

Logo SportPresent

Waterpolokampen.nl
 

 

Beeld:
Foto: Kees-Jan van Overbeeke/KNZB
1,339

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,359
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,582