Jong Oranje o.18 naar WJK in Belgrado

Oranje Jeugd
31 juli 2022
Jong Oranje o.18 naar WJK in Belgrado

De Nederlandse meisjes onder de 18 jaar zijn van maandag 1 tot en met maandag 8 augustus actief op het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK) in Belgrado. Het team onder leiding van Eszter Gyori komt in de Servische hoofdstad in de poulefase achtereenvolgens uit tegen Zuid-Afrika, Canada en Australië. Drie dagen na de finaledag van de meisjes, beginnen ook de jongens van Jong Oranje onder de 18 aan hun WJK in Belgrado.

De volgende speelsters zijn door Gyori geselecteerd voor het WJK meisjes: Aniek Roekevisch, Feline Voordouw, Jasmijn Dikmans, Nina van der Geijn, Lola Moolhuijzen en Silvanne Slot (allen Polar Bears), Lisa Backer (ZVL 1886 Center, volgend seizoen Polar Bears), Esmee Roijen (ZVL 1886 Center, volgend seizoen ZV De Zaan), Robin Jutte en Jade Sinnema (UZSC), Lois den Ouden (UZSC, volgend seizoen ZV De Zaan), Lotte van Wingerden (Polar Bears, volgend seizoen UZSC), Noa de Vries (Szentes/Hongarije, volgend seizoen Het Ravijn).

De begeleiding bestaat uit: Eszter Gyori (bondscoach), Arjan Vos (assistent-coach), Karla Plugge (fysiotherapeut) en Sanne Bakker (videoanalist)

Peter van der Loo is mee als Nederlandse scheidsrechter op dit WJK.

De poule-indeling voor het WJK meisjes is als volgt:

Poule A: Italië, Turkije, Kazakhstan, Hongarije.
Poule B: Griekenland, Oezbekistan, Japan, Verenigde Staten.
Poule C: Australië, Zuid-Afrika, Canada, Nederland,
Poule D: Spanje, Servië, Kroatië, Nieuw-Zeeland.

De poulewinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 van de poules spelen eerst nog kruiswedstrijden voor een plaats bij de top-8. De poule van Nederland (C) kruist met Poule D.

Programma Jong Oranje meisjes:

Maandag 1 augustus
13.30 uur Zuid-Afrika – Nederland (let op: aanvangstijd stond eerder op 17.00 en 15.30 uur!)

Dinsdag 2 augustus
12.00 uur Nederland – Canada

Woensdag 3 augustus
09.00 uur Australië - Nederland

Donderdag 4 augustus: tussenronde
Vrijdag 5 augustus: kwartfinales
Zondag 7 augustus: halve finales
Maandag 8 augustus: finales.

Livestream: klik hier.

Tickets voor de wedstrijden zijn te bestellen via deze siteOf op de wedstrijddagen tussen 08.00 en 20.30 uur bij de ticket office bij het zwembad.

WJK jongens o.18

Het WJK voor jongens onder de 18 jaar staat van donderdag 11 tot en met vrijdag 19 augustus op het programma. Ook dit toernooi wordt gehouden in Belgrado.

Bondscoach Branko Mitrovic maakte inmiddels ook zijn selectie bekend voor het WJK en het voorafgaande trainingskamp met en in Montenegro: Lars ten Broek, Imme van der Schaaf, Marnick Snel en Jens Wijgers (Polar Bears), Daan Bakker en Chris van den Dobbelsteen (ZV De Zaan), Max Reijchard en David Voorvelt (ZVL-1886 Center). Pepijn Stevens (VZC Veenendaal), Alain van den Bovenkamp (PSV), Tim Groenendijk (De Ham), Dion Harreman (MNC Dordrecht, volgend seizoen ZPB H&L Productions), Pim Steenbrink (UZSC) en Hugo Wouters (Het Ravijn).

De begeleiding van Jong Oranje bestaat naast Mitrovic uit Sebastiaan Brands (assistent-coach/teammanager) en Floris Hazenberg (fysiotherapeut).

Sander Gransjean is als Nederlandse scheidsrechter actief op het WJK jongens.


De poule-indeling voor het WJK jongens is als volgt:

Poule A: Hongarije, Oezbekistan, Kazakhstan, Kroatië, Koeweit.
Poule B: Griekenland, Nederland, Brazilië, Australië, Turkije.
Poule C: Servië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Italië.
Poule D: Spanje, Zuid-Afrika, Canada, Montenegro.

Het wedstrijdschema voor de poulefase is door de FINA al bekendgemaakt, het vervolg nog niet.


Programma Jong Oranje jongens poulefase:

Donderdag 11 augustus
13.30 uur Nederland - Turkije

Vrijdag 12 augustus
17.30 uur Griekenland - Nederland

Zondag 14 augustus
17.30 uur Nederland - Brazilië

Maandag 15 augustus
17.30 uur Australië - Nederland


Kaarten voor de wedstrijden kunnen binnenkort worden besteld via dezelfde website als het WJK voor meisjes. Of vanaf de eerste wedstrijddag tussen 08.00 uur en 20.30 uur bij de ticket office bij het zwembad.

Beeld:
Jong Oranje meisjes o.18 in Belgrado.
LEES MEER OVER
2,267

Lees ook

18 augustus 2022
De Nederlandse meisjes onder de 16 jaar doen van 21 tot en met 27 augustus mee aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK).…
1,087
18 augustus 2022
Na de schitterende 12-7 zege op Montenegro in de kwartfinale van het WJK leek Jong Oranje in de halve eindstrijd tegen g…
1,872