Jong Oranje o.19 naar EJK in Netanya

Oranje Jeugd
02 juli 2022
Jong Oranje o.19 naar EJK in Netanya

De Nederlandse meisjes onder de 19 jaar beginnen zondag 3 juli aan het Europees Jeugd Kampioenschap in Netanya (Israël). De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong speelt in de poulefase achtereenvolgens tegen Portugal, Groot-Brittannië en Oekraïne.

De volgende speelsters werden geselecteerd voor het EJK: Aniek Roekevisch, Feline Voordouw, Jasmijn Dikmans, Jill Oort, Nina van der Geijn en Silvanne Slot (allen Polar Bears), Anna Pauli en Renée de Kleer (ZVL 1886 Center), Kila van der Veen en Marijn Borst (UZSC), Lois den Ouden (UZSC, volgend seizoen ZV De Zaan), Sanne Keijzer (Widex GZC Donk), Noa de Vries (Szentes/Hongarije, volgend seizoen Het Ravijn) en Daisy Logtens (Het Ravijn).

De begeleiding bestaat uit: Bas de Jong (jeugdbondscoach), Eszter Gyori (assistent-coach) en Karla Plugge (fysiotherapeut).

Sander Gransjean is als Nederlandse scheidsrechter actief in Netanya.

Lola Moolhuijzen (Polar Bears) is ook nog speelgerechtigd voor Jong Oranje, maar in overleg met alle bondscoaches is besloten dat zij door haar deelname aan de WK senioren het EJK onder de 19 niet speelt. Zij zal na het WK wel beschikbaar zijn voor het WJK met haar eigen leeftijdsgroep in Belgrado.

De poule-indeling voor het EJK is als volgt:

Poule A: Spanje, Israël, Turkije, Roemenië, Servië. 
Poule B: Frankrijk, Italië, Slowakije, Kroatië.
Poule C: Hongarije, Griekenland, Duitsland, Zwitserland.
Poule D: Nederland, Groot-Brittannië, Portugal, Oekraïne.

De poulewinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers 2 en 3 van de poules spelen eerst nog kruiswedstrijden voor een plaats bij de top-8. 

Programma Jong Oranje (Nederlandse tijden):

Zondag 3 juli
14.30 uur Portugal – Nederland

Dinsdag 5 juli
10.00 uur Nederland – Groot-Brittannië

Donderdag 7 juli
11.00 uur Nederland – Oekraïne

Vrijdag 8 juli: tussenronde
Zaterdag 9 juli: kwartfinales
Zondag 10 juli: halve finales
Maandag 11 juli: finales.

In Netanya is het 1 uur later.

Livestream: klik hier. 

Beeld:
OrangePicturesNL
LEES MEER OVER
1,677

Lees ook

05 juni 2023
Jeugdbondscoach Branko Mitrovic heeft 15 spelers geselecteerd voor het Wereld Jeugd Kampioenschap onder de 20 jaar (jaar…
2,351
13 april 2023
Naast de waterpolodames onder de 20 jaar die meedoen aan het WJK zijn er komende zomer ook vier Jong Oranje-teams actief…