Jong Oranje o.19 pakt zilver in Laval

Oranje Jeugd
10 juni 2022
Jong Oranje o.19 pakt zilver in Laval

De nationale o.19-selectie heeft bij het vierlandentoernooi in het Franse Laval beslag gelegd op het zilver. Op de slotdag waren de meisjes van Jong Oranje met 12-9 te sterk voor de A-ploeg van Nieuw-Zeeland, dat zodoende genoegen moest nemen met brons. 

De Nederlandse doelpunten werden verzorgd door Renee de Kleer (3), Feline Voordouw (3), Lois den Ouden (2), Kila van der Veen, Jill Oort, Nina van de Geijn en Anna Pauli. 

De nationale selectie van Frankrijk won het toernooi in eigen huis. De beloften van Canada bleven steken op de vierde plaats. 

Bondscoach Eszter Gyori kijkt tevreden terug op de stage: ”We hebben de afgelopen week goed kunnen trainen en uit de wedstrijden tegen de seniorenteams hebben we veel informatie gehaald voor de laatste fase van de voorbereiding op het EJK onder de 19. We hebben een selectie die hard wil werken voor een goed resultaat. Dat is een goede basis.”

Het EJK o.19 wordt van 4 tot 11 juli in Netanya, Israel gespeeld. Komende week komt de nationale selectie van Duitsland op bezoek als sparringpartner.

 

Beeld:
LEES MEER OVER
1,700

Lees ook

15 september 2023
De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,151
14 september 2023
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,516