Jong Oranje O.20 klaar voor WJK

Oranje Jeugd
Jong Oranje O.20 klaar voor WJK

De Nederlandse meisjes onder de 20 jaar spelen van 8 tot en met 15 september het WJK in het Portugese Coimbra. Ter voorbereiding speelden ze afgelopen weekend twee interlands in Sportstad Heerenveen.

Op vrijdag speelde de ploeg van Bas de Jong tegen Australië en op zaterdag was Canada de tegenstander. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen. De ‘Aussies’ werden met 16-7 verslagen en tegen Canada werd het 17-5.

De Jong kijkt tevreden terug op het Friese uitstapje: “Het was goed georganiseerd en het enthousiasme vanuit Heerenveen was groot. Die betrokkenheid, samen met de volle tribunes, was mooi.” Het team gaf op zaterdagochtend ook nog een clinic aan zo’n dertig kinderen van de RWPS. “Ook daar kregen we veel leuke reacties op.” In het nabijgelegen Thialf proefde de ploeg aan de topsportsfeer. “Daar deden we onze krachttraining en in de schaatshal namen we een kijkje bij de schaatsers en shorttrackers. Dat gaf weer een prachtig stukje extra inspiratie!”

Op woensdag 6 september vertrekt de ploeg naar Coimbra. Nederland is op het WJK ingedeeld in groep A met Spanje, Griekenland en Brazilië. Jong Oranje trapt het WJK op 8 september om 14.30 uur af tegen Griekenland.

MO20
Samen met de leeftijdsgenoten van Australië

 

Beeld:
Inspiratie opdoen in de ijshal
2,128

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,359
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,580