Jong Oranje onder de 17 klopt Australië

Oranje Jeugd

De meisjes van Jong Oranje onder de 17 jaar hebben hun eerste officiële interland tegen Jong Australië gewonnen. In Eindhoven werd het zaterdag 16-8 voor de ploeg van bondscoach Eszter Gyori.

De Australische jeugd was in de eerste helft nog wel de bovenliggende partij. Halverwege keek Nederland tegen een 5-4 achterstand aan. Na het wisselen van helft vond Jong Oranje een hogere versnelling. Leunend op een goede verdediging, onder leiding van keepster Caitlin van Leeuwen, scoorde de thuisploeg er in kwart drie en vier lustig op los.

Eszter Gyori liet veel speelsters debuteren in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. De coach keek tevreden terug op de eerste test. “We hebben het afgelopen seizoen hard gewerkt, met veel nieuwe sporters. Ondanks de pittige trainingsweken speelden we met veel energie. Er is nog genoeg te verbeteren in de aanloop naar het EJK o17. Zondag gaan we daarmee verder.”

Zondag om 12.30 uur treffen Jong Oranje en Jong Australië elkaar opnieuw in Eindhoven. Toegang is gratis.

Zaterdag 8 juli
Nederland - Australië 16-8
Periodestanden: 2-3, 2-2, 6-2, 6-1
Doelpunten Nederland: Meinke van der Schaaf 4, Amy Kleinlugtebeld 4, Pien Gorter 3, Tess van der Meer 2, Jiera Luttenberg, Kiara Heerink, Linde Haksteen
Scheidsrechters: Mark Hendriks en Roeland Sonnemans