Jong Oranje vliegend van start op EJK-kwalificatie

Oranje Jeugd
Jong Oranje vliegend van start op EJK-kwalificatie

De Nederlandse jongens onder de 19 jaar zijn donderdag het EJK-kwalificatietoernooi op Malta uitstekend begonnen. Groot-Brittannië werd in de openingswedstrijd overtuigend verslagen: 20-4.

In een eenzijdige wedstrijd was snel duidelijk dat Jong Oranje dé favoriet is voor de groepszege. Van begin tot eind waren de Nederlandse talenten de Britse leeftijdsgenoten de baas. Via 5-2 in de eerste periode liep Nederland uit naar 10-3 halverwege. Jeugdbondscoach Johan Aantjes wisselde ondertussen veel door. Het had geen enkele invloed op het Nederlandse overwicht. Na drie periodes stond het 16-3 en ook de laatste periode sloten de Oranjemannen winnend af. Lars ten Broek werd topscorer met zes treffers.

Vrijdag speelt Nederland om 17 uur tegen Finland dat in de eerste wedstrijd met 22-6 klop kreeg van het gastland. Bij winst is Nederland zeker van het EJK dat later deze zomer wordt gespeeld in het Montenegrijnse Podgorica.

De wedstrijden van Jong Oranje zijn te volgen via de livestream van ZV De Zaan.

Jong Oranje op Malta

Donderdag 14 april
Nederland – Groot-Brittannië: 20-4 (5-2, 5-1, 6-0, 4-1).
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 6, Tim Ketelaars 4, Jens Wijgers 2, Thijmen Karel 2, Mart van der Weijden 2, Stan Meijn 2, Tijs Schouwerwou 1, Timo Zittersteijn 1.

Vrijdag 15 april
17.00 uur: Nederland – Finland

Zaterdag 16 april
11.30 uur: Malta – Nederland

Beeld:
De line-up van Jong Oranje tegen Groot-Brittannië
LEES MEER OVER
2,171

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bl…
De Nederlandse waterpolomeisjes van de jaargang 2008 en jonger doen van 28 juni tot en met 4 juli mee aan het Wereld Jeu…
1,839