Jong Oranje zet ook Oekraïne simpel opzij

Oranje Jeugd
26 augustus 2021
Jong Oranje zet ook Oekraïne simpel opzij

De meisjes van Nederland onder de 17 maakten in hun vierde wedstrijd op het EJK in Sibenik korte metten met Oekraïne: 30-2. 

Net als tegen Turkije (37-1), counterde de ploeg van coach Eszter Gyori er lustig op los. Nadat Robin Jutte eerder dit toernooi al debuteerde met zes goals, was het vandaag de beurt aan midvoor Amber de Koeijer om haar eerste internationale treffer te scoren.

Feline Voordouw was het meest productief met zes goals. Noa de Vries en Nina van de Geijn waren ieder goed voor vijf treffers. Nadat Jasmijn Dikmans een strafworp had benut stonden alle speelsters op het scorebord. Keepsters Lisa Backer (foto) en Caitlin van Leeuwen deden het weer uitstekend in het winderige waterpolostadionnetje. 

“Het tempo was goed, we speelden scherp en iedereen heeft een goed aandeel geleverd. Zo bouwen we verder richting de knock-out-fase,” aldus coach Eszter Gyori.

Woensdag 25 augustus
Nederland - Oekraïne 30-2 (6-0, 8-2, 8-0, 8-0)
Doelpunten NED: Feline Voordouw 6, Nina van de Geijn 5, Noa de Vries 5, Lola Moolhuijzen 3, Lois den Ouden 2, Lotte van Wingerden 2, Esmee Roijen 2, Silvanne Slot 2, Aniek Roekevisch, Amber de Koeijer, Jasmijn Dikmans.

Donderdag om 19.30 uur speelt Nederland de 1/8 finale van het EJK tegen Slowakije. 

Het EJK in Kroatië is live te volgen via: https://linktr.ee/crowp

(Foto: organisatie EJK)

Beeld:
LEES MEER OVER
1,291

Lees ook

05 juni 2023
Jeugdbondscoach Branko Mitrovic heeft 15 spelers geselecteerd voor het Wereld Jeugd Kampioenschap onder de 20 jaar (jaar…
1,762
13 april 2023
Naast de waterpolodames onder de 20 jaar die meedoen aan het WJK zijn er komende zomer ook vier Jong Oranje-teams actief…