Jongens o.16 naar WJK op Malta

Oranje Jeugd
Jongens o.16 naar WJK op Malta

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK) onder de 16 jaar op Malta. Nederland speelt in Poule D achtereenvolgens tegen Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Israël. 

Als Nederland als eerste of tweede in de poule eindigt, dan speelt de ploeg van bondscoach Zeno Reuten vrijdag 21 juni in de cross-overs tegen respectievelijk de nummer 2 of 1 van Poule A (Brazilië, China, Peru, Servië) voor een plaats in de kwartfinales. 

Eindigt Jong Oranje als 3e of 4e in de poule, dan kruist men tegen respectievelijk nummer 4 of 3 van Poule A en is de 17e plaats (van de 32) in het vervolg van het toernooi het hoogst haalbare. 

Jong Oranje onder de 16 jaar treedt op het WJK aan in de volgende samenstelling: Milan de Bruin (UZSC), Jasper Duijnhoven (ZVL-1886), Gijs Blankhorst (Het Ravijn), Luuk Silvis (ZPB H&L Productions), Mitch Timmerman (GZC Donk), Pim Hageman (Het Ravijn), Teun Blankhorst (Het Ravijn), Tristan Valette (ZVL-1886), Chiel Bax (PSV), Kimi Christ (Polar Bears), Roko Mujan (ZPB H&L Productions), Luke Houdijk (GZC Donk), Jayden Teuling (MNC Dordrecht), Stan Reijchard (ZVL-1886), Marc Suarez van Dam (CN Barceloneta, Spanje). De begeleiding bestaat naast bondscoach Zeno Reuten uit assistent-coaches Arjen Silvis en Erik Brugué en fysiotherapeut Joshua van der Wilt.

Programma Jong Oranje

Dinsdag 18 juni 19.00 uur: Nieuw-Zeeland – Nederland 
Woensdag 19 juni 12.45 uur: Nederland – Verenigde Staten
Donderdag 20 juni 10.15 uur: Israel – Nederland
Vrijdag 21 juni: cross-overs
Zaterdag 22 juni: kwartfinales
Zondag 23 juni: halve finales
Maandag 24 juni: finales

Alle wedstrijden van het WJK zijn live te zien op het YouTube-kanaal van World Aquatics. Klik hier.

Poule-indeling WJK

Poule A: Brazilië, China, Peru, Servië.
Poule B: Bulgarije, Tsjechië, Spanje, Zimbabwe.
Poule C: Duitsland, Hongarije, Polen, Singapore.
Poule D: Israël, Nederland, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten.
Poule E: Georgië, Italië, Mexico, Oekraïne.
Poule F: Egypte, Montenegro, Zuid-Afrika, Slowakije.
Poule G: Australië, Canada, Kroatië, Turkije.
Poule H: Griekenland, Kazachstan, Malta, Roemenië.

Kijk hier voor het volledige schema van het WJK.

WJK-sponsors


De deelname aan het WJK is mede mogelijk gemaakt dankzij de volgende sponsors: Maxim – Josie & Ben, De De Zeeuw’s vlees en vleeswaren, Loohuis Installatietechnieken Almelo B.V., Dortland Airconditioning, Houdijk Engineering, Aannemersbedrijf Houdijk b.v., Andy Hoepelman, Erwin van Wijk, Jacques de Groot en Dick Dompeling.

Crowdfunding

Wil je ook een steentje bijdragen aan de WJK-deelname van de jongens onder de 16 jaar of een van de andere Jong Oranje-teams die deze zomer internationaal actief zijn? Klik dan hier.

Beeld:
De WJK-selectie van Jong Oranje o.16 in Zeist.
LEES MEER OVER
1,554

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar zijn op de achtste plaats geëindigd op het WJK in Manisa, Turkije. In een bl…
De Nederlandse waterpolomeisjes van de jaargang 2008 en jonger doen van 28 juni tot en met 4 juli mee aan het Wereld Jeu…
1,838