Meisjes Jong Oranje gekwalificeerd voor WJK

Oranje Jeugd
28 augustus 2021
Meisjes Jong Oranje gekwalificeerd voor WJK

De nationale selectie onder de 17 jaar heeft zich geplaatst voor het WJK o.18 dat in 2022 op de kalender staat. Het team van coach Eszter Gyori versloeg op de voorlaatste speeldag van het EJK Israël met 13-6. Daarmee is het zeker van een plek bij de beste zes van Europa.

De Israëli hadden het eerder Spanje en Hongarije al bijzonder lastig gemaakt, dus Gyori was terecht content met vooral de verdedigende discipline van haar equipe. “Ons strijdplan werkte goed. En aanvallend was het solide. We moeten wel gevarieerder gaan schieten. Zo zijn er wel meer lessen die we meenemen naar Nederland. Ons doel voor vandaag hebben we bereikt. Daar zijn we blij mee.” 

De supporters van Oranje kregen de handen vaak op elkaar voor het krachtige optreden van Feline Voordouw (zie foto). De midvoor wist vijf keer het net vinden. Lola Moolhuijzen was goed voor vier doelpunten en linkshander Aniek Roekevisch schoot er twee binnen. Noa de Vries en Lotte van Wingerden maakten het 13-tal goals vol. 

Zondag speelt Jong Oranje om 18.00 uur tegen Spanje om plek vijf. 

Zaterdag 28 augustus 
Nederland - Israël 13-6 (4-1, 5-2, 3-2, 1-1)
Doelpunten: Feline Voordouw 5, Lola Moolhuijzen 4, Aniek Roekevisch 2, Lotte van Wingerden, Noa de Vries

Beeld:
LEES MEER OVER
1,434

Reacties

Lees ook

19 september 2021
De Nederlandse jongens o.17 jaar zijn het EJK op Malta knap als zevende geëindigd. In het afsluitende duel om de 7e…
17 september 2021
Na de nipte nederlaag in de kwartfinale tegen Servië (10-11) begon Jong Oranje vrijdag aan de strijd om plek 5. Daarvoor…
1,305