Meisjes Jong Oranje gekwalificeerd voor WJK

Oranje Jeugd
Meisjes Jong Oranje gekwalificeerd voor WJK

De nationale selectie onder de 17 jaar heeft zich geplaatst voor het WJK o.18 dat in 2022 op de kalender staat. Het team van coach Eszter Gyori versloeg op de voorlaatste speeldag van het EJK Israël met 13-6. Daarmee is het zeker van een plek bij de beste zes van Europa.

De Israëli hadden het eerder Spanje en Hongarije al bijzonder lastig gemaakt, dus Gyori was terecht content met vooral de verdedigende discipline van haar equipe. “Ons strijdplan werkte goed. En aanvallend was het solide. We moeten wel gevarieerder gaan schieten. Zo zijn er wel meer lessen die we meenemen naar Nederland. Ons doel voor vandaag hebben we bereikt. Daar zijn we blij mee.” 

De supporters van Oranje kregen de handen vaak op elkaar voor het krachtige optreden van Feline Voordouw (zie foto). De midvoor wist vijf keer het net vinden. Lola Moolhuijzen was goed voor vier doelpunten en linkshander Aniek Roekevisch schoot er twee binnen. Noa de Vries en Lotte van Wingerden maakten het 13-tal goals vol. 

Zondag speelt Jong Oranje om 18.00 uur tegen Spanje om plek vijf. 

Zaterdag 28 augustus 
Nederland - Israël 13-6 (4-1, 5-2, 3-2, 1-1)
Doelpunten: Feline Voordouw 5, Lola Moolhuijzen 4, Aniek Roekevisch 2, Lotte van Wingerden, Noa de Vries

LEES MEER OVER
1,537

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
1,429
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
1,092