Meisjes Jong Oranje gekwalificeerd voor WJK

Oranje Jeugd
28 augustus 2021
Meisjes Jong Oranje gekwalificeerd voor WJK

De nationale selectie onder de 17 jaar heeft zich geplaatst voor het WJK o.18 dat in 2022 op de kalender staat. Het team van coach Eszter Gyori versloeg op de voorlaatste speeldag van het EJK Israël met 13-6. Daarmee is het zeker van een plek bij de beste zes van Europa.

De Israëli hadden het eerder Spanje en Hongarije al bijzonder lastig gemaakt, dus Gyori was terecht content met vooral de verdedigende discipline van haar equipe. “Ons strijdplan werkte goed. En aanvallend was het solide. We moeten wel gevarieerder gaan schieten. Zo zijn er wel meer lessen die we meenemen naar Nederland. Ons doel voor vandaag hebben we bereikt. Daar zijn we blij mee.” 

De supporters van Oranje kregen de handen vaak op elkaar voor het krachtige optreden van Feline Voordouw (zie foto). De midvoor wist vijf keer het net vinden. Lola Moolhuijzen was goed voor vier doelpunten en linkshander Aniek Roekevisch schoot er twee binnen. Noa de Vries en Lotte van Wingerden maakten het 13-tal goals vol. 

Zondag speelt Jong Oranje om 18.00 uur tegen Spanje om plek vijf. 

Zaterdag 28 augustus 
Nederland - Israël 13-6 (4-1, 5-2, 3-2, 1-1)
Doelpunten: Feline Voordouw 5, Lola Moolhuijzen 4, Aniek Roekevisch 2, Lotte van Wingerden, Noa de Vries

Beeld:
LEES MEER OVER
1,467

Reacties

Lees ook

19 november 2021
De spelers van de Waterpolo Academie – de kweekvijver voor Oranje – zijn deze maand voor een trainingskamp in Hongarije.…
1,317
16 oktober 2021
De Nederlandse mesjes zijn het WJK o.20 inNetanya (Israël) in mineur geëindigd. Jong Oranje verloor het duel om de 5een…
1,030