Meisjes Jong Oranje naar kwartfinale

Oranje Jeugd
27 augustus 2021
Meisjes Jong Oranje naar kwartfinale

De Nederlandse meisjes onder de 17 hebben de kwartfinale bereikt van het EJK in Sibenik, Kroatië. Slowakije werd met 24-3 verslagen. De equipe van jeugdbondscoach Eszter Gyori was van meet af aan de bovenliggende partij. De Slowaakse meisjes vochten voor wat ze waard waren, maar verder dan drie doelpunten van afstand kwamen ze niet. Lola Moolhuijzen was met elf doelpunten bijzonder goed op dreef. Ze claimde daarmee de koppositie in het topscorersklassement.

Gyori: ”De score had best nog hoger uit kunnen vallen, maar ik heb vooral veel goede dingen gezien. Wij gaan ons richten op het duel van vrijdag, tegen Rusland.”

De Russinnen worden in Sibenik gezien als de torenhoge favoriet voor de titel. Voor Gyori zegt dat niets: ”Wij gaan voor een plek in de halve finale.” 

De kwartfinale Nederland - Rusland begint vanavond om 19.30 uur en is live te volgen via: https://linktr.ee/crowp

Donderdag 26 augustus
1/8 finale Nederland - Slowakije 24-3 (7-0, 6-0, 5-2, 6-1)
Doelpunten: Lola Moolhuijzen 11, Feline Voordouw 4, Silvanne Slot 3, Lois den Ouden 2, Aniek Roekevisch 2, Noa de Vries, Esmee Roijen.

Beeld:
Foto: dhr. Dikmans
LEES MEER OVER
1,077

Lees ook

24 september 2022
Zaterdag sloot Jong Oranje het EJK O.19 in Podgorica af op de negende plek. Malta werd met 13-9 verslagen. Het was de ho…
22 september 2022
Op het EJK in Podgorica heeft Jong Oranje zich donderdag tegen Frankrijk knap hersteld van de pijnlijke nederlaag een da…
1,234