Meisjes Jong Oranje onder de 17 naar Italië en Griekenland 

Oranje Jeugd
05 augustus 2019
Meisjes Jong Oranje onder de 17 naar Italië en Griekenland 

De meisjes van Jong Oranje onder de 17 bereiden zich deze maand met een stage in Italië en een toernooi in het Griekse Itea voor op het EJK dat van 1 tot en met 8 september wordt gespeeld in Volos (Griekenland). 

Van 9 tot en met 14 augustus verblijft de ploeg van jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans in Caserta om daar te sparren met de Italiaanse leeftijdsgenoten, een van de grote favorieten voor het EJK. Daarna reist Jong Oranje door naar Itea waar van 16 tot en met 18 augustus een toernooi wordt gespeeld met deelname van Hongarije, Griekenland en Nieuw-Zeeland (poule A), Servië, Italië en Nederland (poule B).   

Jong Oranje speelt vrijdag 16 augustus om 10.30 uur (*) tegen Servië en zaterdag 17 augustus om 9.00 uur (*) tegen Italië. Zaterdagavond staan de halve finales gepland en zondag 18 augustus de finalewedstrijden.

Gerrit-Jan Schothans selecteerde voor de trip naar Italië en Griekenland de volgende vijftien speelsters: Anna Pauli (ZVL-1886), Anouk Vermeulen (Widex GZC Donk), Britt van de Dobbelsteen (ZV de Zaan), Cecil Bas (UZSC), Duchanka Kammerman (De Ham), Fréderique Bouwmeister (Polar Bears), Hanna Hogervorst (UZSC), Kari Ankoné (Het Ravijn), Lotus Plugge (ZV De Zaan), Lola van de Velde (ZV De Zaan), Meike van der Windt (ZPB H&L Productions), Nikki Meijer (ZVL-1886), Sanne Keijzer (ZV De Zaan), Sigrid Vleeshakker (ZV De Zaan) en Sterre Bijkerk (ZVL-1886).

(*) Nederlandse tijden. In Itea is het een uur later.

Beeld:
Jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans. (Archieffoto Beeldboot/Gertjan Kooij)
LEES MEER OVER
2,625

Lees ook

24 september 2022
Zaterdag sloot Jong Oranje het EJK O.19 in Podgorica af op de negende plek. Malta werd met 13-9 verslagen. Het was de ho…
1,081
22 september 2022
Op het EJK in Podgorica heeft Jong Oranje zich donderdag tegen Frankrijk knap hersteld van de pijnlijke nederlaag een da…
1,274