Meisjes Jong Oranje pakken 5e plaats 

Oranje Jeugd
Meisjes Jong Oranje pakken 5e plaats 

De nationale selectie onder de 17 is op het EJK in Sibenik op de vijfde plaats geëindigd. De Nederlandse equipe won op de laatste speeldag met 11-9 van regerend Europees kampioen Spanje.

Coach Eszter Gyori zag haar selectie vier periodes vechten voor iedere centimeter. Doordat midachter Lotte van Wingerden en midvoor Feline Voordouw in het laatste deel met drie persoonlijke fouten op de kant zaten, moesten de hele ploeg volop aan de bak. Dankzij goed keeperswerk van Lisa Backer en een sterke defensie hield Oranje stand.

Lola Moolhuijzen voegde vier doelpunten toe aan haar totaal. Zij werd na de finale gehuldigd als topscorer van het EJK. Captain Noa de Vries (zie foto) werd topscorer in het duel met Spanje. De Nijverdalse schoot vijf keer raak en eindigde in de top-6 van het individuele klassement. Aniek Roekevisch en Nina van de Geijn wisten het net ieder een keer te vinden. Lois den Ouden en Silvanne Slot kwam dan niet tot scoren, beiden vervulden defensief wel een absolute hoofdrol. 

Gyori was content met de overwinning in het afsluitende duel: "We wilden met elkaar laten zien dat we goed zijn. Ik denk dat we dat tegen Spanje hebben gedaan. De meiden hebben alles wat ze in zich hadden in het zwembad achtergelaten. Natuurlijk hadden we liever een medaille gewonnen. Onderweg hebben we verloren van de twee finalisten, Griekenland en Rusland. We weten nu dat we Europese top zijn. Volgend jaar willen we wereldtop zijn. Daar gaan we de komende maanden aan werken."

Zondag 29 augustus
EJK duel om 5e plaats 

Nederland - Spanje 11-9 (3-2, 3-0, 4-5, 1-2)
Doelpunten NED: Noa de Vries 5, Lola Moolhuijzen 4, Nina van de Geijn, Aniek Roekevisch

LEES MEER OVER
1,183

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
1,429
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
1,091