Nipte nederlaag Jong Oranje onder 17

Oranje Jeugd
Nipte nederlaag Jong Oranje onder 17

De meisjes van Jong Oranje onder de 17 jaar hebben de tweede interland tegen hun leeftijdsgenoten uit Australië nipt verloren. In Eindhoven werd het zondag 12-11 voor de Aussies. Zaterdag had de selectie van Eszter Gyori nog met 16-8 gewonnen. 

“Het is heel goed voor onze groep om spannende wedstrijden te spelen. Vandaag waren we met name verdedigend in 1-tegen-1-duels niet scherp genoeg. Dan kunnen we veel beter”, aldus de jeugdbondscoach. 

Renske Boxsem verdedigde de hele wedstrijd het doel van Jong Oranje. Pien Gorter werd topscorer met vijf treffers. Midvoor Tatum van der Elst bekroonde haar sterke optreden met twee treffers, evenveel als Tess van der Meer. 

Zondag 9 juli 2023
Jong Nederland – Jong Australië 11-12 (2-4, 6-6, 9-8, 11-12)
Scheidsrechters: Roeland Sonnemans en Ruben Sap
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 5, Tess van der Meer 2, Tatum van der Elst 2,  Amy Kleinlugtebeld, Linde Haksteen

Jong Australië is nog tot met woensdag in Eindhoven. Jong Oranje bereidt zich zo gedegen voor op het EJK onder de 17 dat op 29 juli a.s. in het Turkse Manisa begint. 

De selectie van Jong Oranje onder 17 voor de stage met Australië:
Caitlin van Leeuwen (k), Renske Boxsem (k), Maaike Groenendijk (k), Meinke van der Schaaf, Pien Gorter,  Tess van der Meer, Jiera Luttenberg, Kiara Heerink, Linde Haksteen, Amy Kleinlugtebeld, Tatum van der Elst, Iris Vreeling, Esmee Ouwens, Renske Overdam, Isa Verschoor, Leyla Hiati, Loeki Ouwerkerk, Jette Botermans.

1,071

Lees ook

De Nederlandse waterpoloërs onder de 19 jaar hebben zich gekwalificeerd voor de eindronde van het Europees Jeugd Kampioe…
2,160
De jongens van de KNZB Waterpolo Academie trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije…
2,428