Oranje pakt Pythia Cup

Oranje Jeugd
Oranje pakt Pythia Cup

De Jong Oranje meisjes onder de 17 jaar hebben de Pythia Cup gewonnen. In de finale werd Italië met 8-6 verslagen. Periodestanden: 1-0, 2-1, 1-4, 4-1.

In de poulefase waren de Italiaanse meisjes nog met 12-10 te sterk. In de finale trok Oranje mede door een sterk laatste kwart aan het langste eind. Sanne keizer werd gekozen tot beste keepster.

"De wedstrijd werd onder flinke vermoeidheid van beide ploegen gespeeld", analyseerde jeugdbondscoach Gerrit-Jan Schothans. "Het winnen was een beetje onverwacht, maar we zijn er erg blij mee. De aankomende twee weken zullen we hard blijven werken om een medaille te halen op het EJK. Dat is ons doel", besluit hij.

Met het winnen van dit toernooi sluit de ploeg van Schothans een intensive buitenlandstage af. Afgelopen anderhalve week was hij met zijn ploeg eerst een week in Italië om te trainen en spelen met en tegen Italië. Daarna trok de ploeg verder door Europa om dit toernooi in Griekenland te spelen.

Het EJK Meisjes o.17 wordt van 1-8 september in Volos, Griekenland gespeeld.

Zondag 18 augustus
Nederland - Italië 8-6
Periodestanden: 1-0, 2-1, 1-4, 4-1
Doelpunten Nederland: Nikki Meijer 2, Duchanka Kammerman, Anouk Vermeulen, Hanna Hogervorst, Kari Ankone, Sterre Bijkerk, Cecil Bas.

Eerder uitslagen Nederland Pythia Cup in Itea, Griekenland

Zaterdagavond 17 augustus
Griekenland - Nederland 11-15
Periodestanden: 2-4, 5-5, 2-3, 2-3
Doelpunten Nederland: Nikki Meijer 3, Cecil Bas 3, Sterre Bijkerk 2, Lotus Plugge 2, Duchanka Kammerman, Anouk Vermeulen, Frederique Bouwmeister, Kari Ankone, Sigrid Vleeshakker.

Zaterdagochtend 17 augustus 
Italië - Nederland 12-10
Periodestanden: 4-3, 1-3, 2-1, 5-3
Doelpunten Nederland: Anouk Vermeulen, Nikki Meijer 4, Cecil Bas, Hanna Hogervorst, Lotus Plugge, Lola van de Velde, Sigrid Vleeshakker.

Vrijdag 16 augustus
Nederland - Servië 14-5
Periodestanden: 4-3, 2-1, 4-1, 4-0
Doelpunten Nederland: Sterre Bijkerk 4, Lotus Plugge 4, Nikki Meijer 3, Duchanka Kammerman 2, Hanna Hogervorst.

Groep A
Hongarije
Nieuw-Zeeland
Griekenland

Groep B
Nederland
Italië
Servië

Beeld:
Eigen foto Jong Oranje
LEES MEER OVER

Lees ook

Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,421