Pythia Cup: Jong Oranje O18 wint en verliest in Griekenland

Oranje Jeugd
22 juli 2022
Pythia Cup: Jong Oranje O18 wint en verliest in Griekenland

De meisjes van Jong Oranje onder de 18 bereiden zich op dit moment in Griekenland voor op het WJK dat op 31 juli in Belgrado van start gaat. De ploeg van jeugdbondscoach Eszter Gyori neemt deel aan het toernooi om de Pythia Cup, in Itea, Griekenland. De Nederlandse talenten wonnen het eerste duel met 11-10 van Team USA, dat onlangs in eigen land het goud pakte op de PanAmerican Games. Na een gelijkwaardig eerste kwart liep de ploeg van Gyori uit naar een 7-3 voorsprong. De Amerikaansen kwamen in het vervolg goed terug, maar de zege was voor Nederland. Lola Moolhuijzen was topscorer aan de kant van Nederland met vijf goals. 

In de avondwedstrijd tegen Griekenland bleef Moolhuijzen, die onlangs ook actief was op het WK met de A-selectie, aan de kant. Ze zag haar teamgenoten onder het kunstlicht van het goedgevulde zwembad van Itea met 17-12 verliezen van de frisse thuisploeg. De Grieken sloegen al vlot een gat van vier goals. Ondanks zwaar verzet van Oranje lukte het niet meer om dichterbij te komen. 

Györi: ”Voor ons is het een perfect toernooi. We spelen op hoog niveau en we hebben de kans om veel dingen uit te proberen. De winst op USA was mooi, maar ook die geeft ons, net als de nederlaag tegen Griekenland voldoende  huiswerk. Daar gaan we mee aan de slag.” 

Zaterdag speelt Jong Oranje tegen Australië en Hongarije. 

Resultaten vrijdag 22 juli
Nederland- USA 11-10 (2-2, 5-2, 2-2, 2-4)
Doelpunten NED: Lola Moolhuijzen 5, Feline Voordouw 2, Lotte van Wingerden, Robin Jutte, Jasmijn Dikmans, Noa de Vries.

Nederland - Griekenland 12-17 (1-5, 5-7, 3-3, 3-2) 
Doelpunten NED: Noa de Vries 4, Lois den Ouden 3, Feline Voordouw 2, Aniek Roekevisch, Silvanne Slot, Esmee Roijen.

Beeld:
Jong Oranje O18 in Itea
LEES MEER OVER

Lees ook

18 augustus 2022
De Nederlandse meisjes onder de 16 jaar doen van 21 tot en met 27 augustus mee aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK).…
1,077
18 augustus 2022
Na de schitterende 12-7 zege op Montenegro in de kwartfinale van het WJK leek Jong Oranje in de halve eindstrijd tegen g…
1,863