Selectie Jong Oranje voor WJK o.20 bekend

Oranje Jeugd
Selectie Jong Oranje voor WJK o.20 bekend

De Nederlandse meisjes onder de 20 jaar doen van 8 tot en met 15 september mee aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK). Bondscoach Bas de Jong selecteerde vijftien speelsters voor het evenement in het Portugese Coimbra waar Jong Oranje in de poulefase achtereenvolgens Griekenland, Spanje en Brazilië treft.

Jong Oranje treedt in Coimbra aan in de volgende samenstelling: Sanne Keijzer (GZC Donk, keeper), Daisy Logtens (Het Ravijn, keeper), Lola Moolhuijzen (Polar Bears), Noa de Vries (Het Ravijn), Feline Voordouw (Polar Bears), Lois den Ouden (ZV De Zaan), Nina van der Geijn (Polar Bears), Renee de Kleer (ZVL-1886), Amalia Christodoulou-Out (Olympiakos Pireaus, Griekenland), Aniek Roekevisch (Polar Bears), Silvanne Slot (Polar Bears), Kila van der Veen (UZSC), Pien Gorter (Het Ravijn), Esmee Roijen (ZV De Zaan) en Robin Jutte (UZSC).

De begeleiding bestaat naast Bas de Jong uit Thomas Lucas (assistent-coach), Eszter Györi (assistent-coach) en Karla Plugge (fysiotherapeut).

Marieke van den Berg vertegenwoordigt Nederland als scheidsrechter.

Programma Jong Oranje op WJK (*):

Vrijdag 8 september 14.30 u. Nederland-Griekenland
Zaterdag 9 september 16.30 u. Nederland-Spanje
Zondag 10 september 19.30 u. Nederland-Brazilië
Maandag 11 september Rustdag
Dinsdag 12 september Kruiswedstrijden (alleen nummers 3 en 4 van de poule)
Woensdag 13 september Kwartfinales
Donderdag 14 september Halve finales
Vrijdag 15 augustus Finales

(*) Nederlandse tijden, in Coimbra is het een uur vroeger.

Oefenen in Heerenveen

Als onderdeel van de voorbereiding verblijven de Australische en Canadese leeftijdsgenoten tot en met 5 september in Zeist. Ook staan er twee officiële interlands gepland. 

Op vrijdag 1 september treft Jong Oranje de ‘Aussies’ en op zaterdag 2 september is Canada de tegenstander. De interlands worden gespeeld in Sportstad Heerenveen, bekend van de ManMeer!-Cup finales. Beide wedstrijden beginnen om 18.00 uur en zijn gratis te bezoeken.
 

Beeld:
De selectie van Jong Oranje o.20, voor de bekendmaking van de WJK-ploeg. (Foto: Marcel Tabbers/KNZB)
3,030

Lees ook

Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,419