Waterpolo Academie op stage in Boedapest

Oranje Jeugd
Waterpolo Academie op stage in Boedapest

De jongens van de KNZB Waterpolo Academie trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije werken de Nederlandse talenten een intensief programma af. Naast trainingen in het vermaarde Komjádi zwembad, oefent de WPA tegen onder meer tegen de opleidingsteams van OSC KSI, UVSE en Vasas. 

Tijdens de eerste wedstrijd bij OSC kreeg de Nederlandse equipe bezoek van oud-WPA’er, thans A-international, Lars ten Broek. Zijn devies: ”Het gaat om keihard werken, in de top van Europa. Talent is één ding, elke dag investeren in beter worden is doorslaggevend.”

WPA-hoofdcoach Arjan Vos: ”Binnen de Waterpolo Academie willen we jongens opleiden voor het hoogste internationale niveau. Daar kunnen we in Nederland, met clubs en KNZB-topsportprogramma’s, een basis voor leggen, maar we moeten zeker ook over de grens kijken. Hongarije is wereldtop in alle leeftijdscategorieën. Dus we zijn hier op de juiste plek voor progressie en inspiratie.”

De WPA heeft gastspelers meegenomen naar Boedapest, in het kader van de voorbereiding op het EJKT onder de 19 jaar, dat van 14 t/m 17 maart a.s. in Roemenië plaatsvindt. Bondscoach Branko Mitrovic is content met die mogelijkheid: ”We trainen wekelijks met de o19 selectie in Eindhoven. Het is goed om nu ook samen te kunnen sparren tegen uitdagende tegenstanders. Deze stage biedt een goede basis voor plaatsing voor het EJK o19 in september. Het belangrijkste is dat de jongens hun rugtas vullen met bagage voor de langere termijn, richting de senioren.”

De WPA-selectie in Boedapest (Hon)

1

Adam Boujnane

GZC Donk

2

Chris van der Dobbelsteen

ZV De Zaan

3

Coen Metselaar

PSV

4

Daan Bakker

ZV De Zaan

5

David de Vries

Polar Bears

6

Dominick de Waal

ZPB H&L

7

Ezra de Zwaan

ZVL

8

Fabio Jukic

PSV

9

Hugo Wouters

Het Ravijn

10

Imme vd Schaaf

Polar Bears

11

Jorrit vd Weijden

GZC Donk

12

Levi Konings

GZC Donk

13

Luca van der Sanden

UZSC

14

Max Vercouteren

ZVL

15

Mila Spee

ZVL

16

Pepijn Middelkamp

Het Ravijn

17

Pim Steenbeek

Polar Bears

18

Rick Terlouw

GZC Donk

19

Senna Nijhof

ZPC Amersfoort

20

Stan Schuring

Het Ravijn

21

Stijn Kenter

PSV

22

Ties Boorsma

ZV De Ham

 

Begeleidingsteam

 

Arjan Vos

Hoofdcoach WPA

Branko Mitrovic

Bondscoach o19

Harry van der Meer

Bondscoach Heren A

Sebastiaan Brands

Keeperstrainer/analist

 

 

 

2,565

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,141
Van 2 tot en met 4 mei bereidt Oranje onder 16 zich in het in Montenegrijnse Budva zich voor op het WJK op Malta. Het te…
1,912