Waterpolo Academie/JTT op stage in Sabadell

Oranje Jeugd
Waterpolo Academie/JTT op stage in Sabadell

De meisjes van de Waterpolo Academie Nederland (WPA) zijn het seizoen begonnen met een leerzame stage in het Spaanse Sabadell. De vernieuwde trainingsgroep van de WPA werd vergezeld door sporters die in aanmerking komen voor het KNZB Jong Talententeam onder de 19, dat komend seizoen meespeelt in de Eredivisie vrouwen. Een aantal andere WPA-sporters speelt op dit moment in Portugal het WJK onder de 20 jaar.  

In Sabadell nam het Nederlandse team deel aan de eerste editie van de Next Generation Cup, een event voor jongens en meisjes onder de 19 jaar. Na vier gewonnen groepswedstrijden, werd in de finale thuisclub CN Sabadell na strafworpen verslagen. De thuisclub had de hele wedstrijd het initiatief, maar twee seconden voor tijd schoot Tess van der Meer de gelijkmaker tegen de touwen. Caitlin van Leeuwen werd uitgeroepen tot Most Valuable Goalie van het toernooi, niet in de laatste plaats dankzij twee gestopte penalties in de beslissende serie. Bij de jongens pakte het Hongaarse BVSC het goud, ten koste van CN Barcelona.  

Naast deelname aan het toernooi en teamsessies, kreeg de jeugdploeg een rondleiding en presentatie op het complex van de Spaanse topclub van wereldkampioen Maartje Keuning. De Nederlandse allrounder speelt net als de aanvoerder van Oranje, Sabrina van der Sloot, voor CN Sabadell; het beste clubteam van Europa. 

Captain van WPA/JTT Susan de Vries: "The Next Generation Cup was voor ons een goed toernooi om te leren. Per wedstrijd zijn we beter gaan spelen. Uiteindelijk resulteerde dat, na een spannende finale tegen de Spaanse topclub Sabadell, in de eerste plek. Zo gaan we met een goed gevoel het WPA-seizoen in. Het is goed om te weten waar we nu staan en wat beter moet. Daar gaan we natuurlijk hard aan werken, zodat we straks ook tegen de beste landenteams goed kunnen presteren.”

De selectie van de Next Generation Cup
1. Jade Sinnema (k) (WPA - UZSC)
2. Tatum van der Elst (WPA - Polar Bears) 
3. Frederique Westenbroek (WPA - UZSC)
4. Susan de Vries (c) ( WPA - Het Ravijn) 
5. Katerina Christodoulou-Out (UZSC)
6. Renske Overdam (GZC Donk)
7. Tess van der Meer (WPA - ZVL) 
8. Jolijn Joor (ZVL)
9. Iris Vreeling ( WPA - Het Ravijn) 
10. Kiara Heerink (WPA - Polar Bears) 
11. Marit van Tol (ZV de Zaan)
12. Amy Kleinlugtebeld ( WPA - Het Ravijn) 
13. Caitlin van Leeuwen (k) (WPC - ZV De Zaan)
14. Renske Boxsem (k) ( WPA - Het Ravijn) 
15. Amber de Koeijer (WPA - UZSC)

Bondscoach: Arjan Vos
Teammanager: Annemieke Beute

 

Beeld:
WPA/JTT met de Next Generation Cup in Sabadell
1,378

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,139
Van 2 tot en met 4 mei bereidt Oranje onder 16 zich in het in Montenegrijnse Budva zich voor op het WJK op Malta. Het te…
1,911