WJK: Jong Oranje geeft Brazilië geen kans

Oranje Jeugd
WJK: Jong Oranje geeft Brazilië geen kans

Jong Oranje onder de 18 jaar begint steeds beter in vorm te komen op het WJK in Belgrado. De ploeg van Branko Mitrovic startte slecht tegen Turkije (wel 11-9 winst) maar liet zich in de met 11-12 verloren wedstrijd tegen Griekenland al van een veel betere kant zien. Na een rustdag trok Nederland die stijgende lijn zondag door tegen Brazilië: 15-5.

Nederland speelde bevlogen en gedreven. Al snel was het voor de Brazilianen duidelijk dat er tegen dit Jong Oranje weinig eer te behalen was. Via de periodestanden 4-2, 7-2 en 11-4 kon de ploeg van jeugdbondscoach het duel in de laatste periode freewheelend uitspelen. Gas terug werd er echter niet genomen, want tegenover een Braziliaanse treffer zette Nederland er nog maar eens vier.

Lars ten Broek was topscorer met zes treffers en werd tevens gekozen tot MVP.

Naast tweede keeper Pim Steenbrink (hij lag drie parten onder de lat en Pepijn Stevens één) gunde Mitrovic ook alle andere spelers veel speeltijd.  


Maandag speelt Nederland om 17.30 uur de laatste poulewedstrijd tegen Australië om de tweede plaats. Jong Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om de Aussies, die zondag met 8-19 verloren van Griekenland, voor te blijven in de poule.  

Karakteristieken

Zondag 14 augustus
Nederland – Brazilië 15-5
Periodestanden: 4-2, 3-0, 4-2, 4-1
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 6, Max Reijchard 3, Marnick Snel, Daan Bakker, Jens Wijgers, David Voorvelt, Chris van den Dobbelsteen en Alain van den Bovenkamp.


Vrijdag 12 augustus
Griekenland – Nederland 12-11
Periodestanden: 1-1, 5-3, 4-5, 2-2
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 3, Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Alain van de Bovenkamp, Dion Harreman, David Voorvelt en Max Reijchard.


Donderdag 11 augustus
Nederland – Turkije 11-9
Periodestanden: 2-0, 2-5, 3-1, 4-3
Doelpunten Nederland: Jens Wijgers 3, Lars ten Broek 2, Marnick Snel 2,  Max Reijchard 2, David Voorvelt en Hugo Wouters.

Programma Jong Oranje jongens

Maandag 15 augustus
17.30 uur Australië – Nederland

Dinsdag 16 augustus: tussenronde
Woensdag 17 augustus: kwartfinales
Donderdag 18 augustus: halve finales
Vrijdag 19 augustus: finales


Livestream: klik hier.

Voor foto's van het duel Nederland-Brazilië, gemaakt door Hanny van den Dobbelsteen, klik hier.

Beeld:
Lars ten Broek, 6 goals. (Foto Hanny van den Dobbelsteen)
LEES MEER OVER
1,425

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…