WJK: Jong Oranje in 'kruis' tegen Kazachstan

Oranje Jeugd
WJK: Jong Oranje in 'kruis' tegen Kazachstan

De Nederlandse jongens zijn bij het WJK in Belgrado als nummer 2 van Poule B geëindigd. In een rechtstreeks duel om de tweede plaats tegen Australië sloot Jong Oranje de poulefase met een 14-10 zege af. De ploeg van Branko Mitrovic speelt nu dinsdag om 17.30 uur tegen Kazachstan, de nummer 3 van Poule A, om een plek bij de laatste acht.

Hoewel Nederland aan een gelijkspel genoeg had om de Aussies voor te blijven in de stand, gingen de mannen van Jong Oranje vol voor de winst. Australië scoorde weliswaar als eerste en bleef in de eerste periode nog enigszins in het spoor, maar bij de rust had het Nederlands team een geruststellende voorsprong van vier goals opgebouwd: 6-10.

In de derde periode zorgde Tim Groenendijk zelfs nog voor een marge van vijf (6-11). Dat was voor Australië het sein om alles of niets te gaan spelen. Met fysiek zwaar spel probeerden de Australiërs Jong Oranje uit evenwicht te brengen. Dat leek ook even te lukken. Nederland kreeg drie goals op rij tegen, maar hield het hoofd koel en scoorde zelf vervolgen ook weer drie keer achter elkaar. De beslissing was toen inmiddels al gevallen.

Lars ten Broek werd topscorer met vier treffers. De aanvoerder van Jong Oranje werd ook weer gekozen tot MVP. Pim Steenbrink en Pepijn Stevens lagen elk twee parten onder de lat.

In de huidige vorm van Jong Oranje mag Kazachstan in de kruiswedstrijd op dinsdag geen al te groot obstakel vormen om de kwartfinales te bereiken. Kazachstan won in poule van Oezbekistan en Koeweit, maar verloor met grote cijfers van Kroatië (2-15) en Hongarije (3-25).

Mocht Nederland dinsdag inderdaad winnen, dan wacht in de kwartfinale Montenegro.


Karakteristieken poulefase

Maandag 15 augustus

Australië – Nederland 10-14

Periodestanden: 3-5, 3-5, 1-1, 3-3
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 4, Jens Wijgers 2, David Voorvelt 2, Tim Groenendijk 2, Marnick Snel 2, Hugo Wouters en Chris van den Dobbelsteen.

Zondag 14 augustus
Nederland – Brazilië 15-5
Periodestanden: 4-2, 3-0, 4-2, 4-1
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 6, Max Reijchard 3, Marnick Snel, Daan Bakker, Jens Wijgers, David Voorvelt, Chris van den Dobbelsteen en Alain van den Bovenkamp.


Vrijdag 12 augustus
Griekenland – Nederland 12-11
Periodestanden: 1-1, 5-3, 4-5, 2-2
Doelpunten Nederland: Lars ten Broek 3, Marnick Snel 2, Jens Wijgers 2, Alain van de Bovenkamp, Dion Harreman, David Voorvelt en Max Reijchard.


Donderdag 11 augustus
Nederland – Turkije 11-9
Periodestanden: 2-0, 2-5, 3-1, 4-3
Doelpunten Nederland: Jens Wijgers 3, Lars ten Broek 2, Marnick Snel 2,  Max Reijchard 2, David Voorvelt en Hugo Wouters.

Programma Jong Oranje jongens

Dinsdag 16 augustus 17.30 uur: Nederland – Kazachstan.  
Woensdag 17 augustus: kwartfinales
Donderdag 18 augustus: halve finales
Vrijdag 19 augustus: finales


Livestream: klik hier.

Voor een fototerugblik van Australië-Nederland (door Hanny van den Dobbelsteen), klik hier.

Beeld:
Foto Hanny van den Dobbelsteen
LEES MEER OVER
1,497

Lees ook

De Nederlandse waterpolojongens van de jaargang 2008 en jonger doen van 18 tot en met 24 juni mee aan het Wereld Jeugd K…
Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…