WJK: Jong Oranje wint ook van Israël

Oranje Jeugd
WJK: Jong Oranje wint ook van Israël

Jong Oranje heeft ook haar tweede wedstrijd van het WJK in Larissa gewonnen. Na de 10-1 zege op Zuid-Afrika was er maandag een 10-6 overwinning tegen Israël.

Net als tegen Zuid-Afrika was Nederland vooral verdedigend degelijk. Na de eerste drie parten ebde de concentratie wat weg en kon Israël nog vier keer tegen scoren. Bij Jong Oranje zorgde Pien Gorter voor de helft van de productie: vijf goals, waarvan twee strafworpen.

Vorig jaar speelden beide teams in nagenoeg dezelfde samenstelling ook tegen elkaar op het EJK onder de 15 jaar. Toen was Israël, dat aan de dameszijde hard aan de weg timmert, nog te sterk voor Nederland.  

Door dit resultaat eindigt Nederland als eerste in Poule D en speelt het nu in de tweede poulefase in Poule H tegen de nummer 3 van Poule B (Zwitserland) en de nummer 2 van Poule A (Hongarije of Italië). De nummers 1 en 2 van deze nieuwe poule H gaan door naar de kwartfinales.

Jong Oranje speelt dinsdag om 11.45 uur (Nederlandse tijd) tegen Zwitserland. Alle wedstrijden van het WJK zijn live te zien via het YouTube-kanaal van de FINA > klik 
hier.

Karakteristieken WJK

Poulefase 1:

Maandag 22 augustus

Nederland – Israël 10-6
Periodestanden: 2-0, 2-1, 2-1, 4-4
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 5, Amy Kleinlugtebeld 2, Lotte Schreurs, Tatum van der Elst en Tess van der Meer.


Zondag 21 augustus
Nederland – Zuid-Afrika 10-1
Periodestanden: 1-0, 3-0, 2-0, 4-1
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 3, Nynke Willemsen 2, Luna van Hoff,  Lotte Schreurs, Merel Lindeman, Esmee Ouwens en Tess van der Meer.

LEES MEER OVER
1,611

Lees ook

De meisjes van Jong Oranje O.20 zijn derde van de wereld. Vrijdag wonnen zij op het WJK in Coimbra de wedstrijd om het b…
2,358
In de halve finale op het WJK moest Nederland donderdag buigen voor Spanje. De ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong ver…
1,580