WJK: kraker Spanje-Nederland onbeslist

Oranje Jeugd
11 oktober 2021
WJK: kraker Spanje-Nederland onbeslist

De kraker in groep B van het WJK onder de 20 jaar tussen Spanje en Nederland eindigde dinsdagochtend onbeslist. Jong Oranje leidde diep in de vierde periode met 3-5, maar zag Spanje in de laatste twee minuten alsnog langszij komen: 5-5.

In de eerste twee periodes hadden beide teams moeite om het net te vinden. Mede door goed keepers- en verdedigingswerk bleef het lange tijd 0-0. Jong Oranje-captain Nina ten Broek brak vlak voor de rust de ban: 0-1.

In het derde part scoorden Spanje en Nederland om en om (met NL goals van Noa de Vries en Laura Schinkel), maar bleef de minimale marge intact. Toen Lola Moolhuijzen in de vierde periode 2-4 scoorde, leek er voor het eerst een gaatje geslagen. Spanje deed weliswaar wat terug, maar het was Niki Meijer die Jong Oranje opnieuw wat lucht verschafte. Het bleek helaas net niet genoeg om de twee punten over de streep te trekken. 

Door het gelijkspel wordt pas dinsdagavond duidelijk wie zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de kwartfinales op donderdag plaatst en welke ploeg woensdag eerst nog een tussenronde moet spelen. Jong Oranje heeft wel de beste papieren in handen voor een vrije dag. 

Door de 31-4 overwinning op Zuid-Afrika heeft Nederland een doelsaldo van +27. Spanje staat op +10 (15-5 tegen Frankrijk). Het Spaanse team zal dinsdag ongetwijfeld ook flink gas geven tegen Zuid-Afrika. Maar Nederland speelt later op de avond nog de allerlaatste poulewedstrijd tegen Frankrijk en weet dus – behalve winnen – dan ook precies hoeveel doelpunten er gemaakt moeten worden. 

De wedstrijd tegen Spanje is 
hier terug te kijken.

Karakteristieken

Maandag 11 oktober 
Spanje – Nederland 5-5
Periodestanden: 0-0,0-1, 2-2, 3-2
Doelpunten Nederland: Noa de Vries, Lola Moolhuijzen, Niki Meijer, Nina ten Broek en Laura Schinkel.

Eerder gespeeld:


Zondag 10 oktober 
Nederland - Zuid-Afrika 31-4
Periodestanden: 4-2, 9-0, 11-1, 7-1
Doelpunten Nederland: Nikki Meijer 5, Laura Schinkel 4, Lola Moolhuijzen 4, Lot Stertefeld 4, Hanna Hogervorst 3, Rozanne Voorvelt 3, Nina ten Broek 2, Noa de Vries 2, Anna Pauli 2, Storm Willemsen en Lois den Ouden.

Programma Jong Oranje (*)
Dinsdag 12 oktober 19.30 uur: Frankrijk – Nederland

Woensdag 13 oktober: achtste finales
Donderdag 14 oktober: kwartfinales
Vrijdag 15 oktober: halve finales
Zaterdag 16 oktober: finales

(*) Nederlandse tijden, in Netanya is het een uur later dan in Nederland.

Foto: Gilad Kavalerchik. 
Voor meer foto’s van Gilad: klik hier.


 

Beeld:
Nina ten Broek in actie tegen Spanje. (Foto Gilad Kavalerchik)
LEES MEER OVER
1,196

Lees ook

18 augustus 2022
De Nederlandse meisjes onder de 16 jaar doen van 21 tot en met 27 augustus mee aan het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK).…
1,087
18 augustus 2022
Na de schitterende 12-7 zege op Montenegro in de kwartfinale van het WJK leek Jong Oranje in de halve eindstrijd tegen g…
1,873