WJK o.16: Nederland start met winst

Oranje Jeugd
21 augustus 2022
WJK o.16: Nederland start met winst

De Nederlandse meisjes onder de 16 jaar zijn het WJK goed begonnen. De ploeg van coach Ingrid Veenhuis was in het Griekse Larissa zondag met 10-1 te sterk voor Zuid-Afrika.

Het was voor Jong Oranje de eerste wedstrijd een beetje gissen naar het niveau van Zuid-Afrika. Dat bleek in deze leeftijdsgroep beter dan verwacht op basis van de uitslagen bij de senioren. Nederland speelde een degelijke wedstrijd, waarbij met name Tess van der Meer opviel met uitstekende verdedigende acties. 

Nederland hield lang de 0 maar uiteindelijk wist Zuid-Afrika in de vierde periode toch nog te scoren uit een overtalsituatie.

Positief was dat Veenhuis voortdurend door kon wisselen en dat ook de beide keepsters Caitlin van Leeuwen en Renske Boxsem ieder een halve wedstrijd onder de lat hebben gelegen. 

Jong Oranje speelt maandag om 9.15 uur (Nederlandse tijd) de tweede poulewedstrijd tegen Israël. Alle wedstrijden van het WJK zijn live te zien via het YouTube-kanaal van de FINA > klik hier.

Karakteristieken WJK

Poulefase 1:

Zondag 21 augustus

Nederland – Zuid-Afrika 10-1
Periodestanden: 1-0, 3-0, 2-0, 4-1
Doelpunten Nederland: Pien Gorter 3, Nynke Willemsen 2, Luna van Hoff,  Lotte Schreurs, Merel Lindeman, Esmee Ouwens en Tess van der Meer.

Beeld:
LEES MEER OVER
1,378

Lees ook

24 september 2022
Zaterdag sloot Jong Oranje het EJK O.19 in Podgorica af op de negende plek. Malta werd met 13-9 verslagen. Het was de ho…
1,077
22 september 2022
Op het EJK in Podgorica heeft Jong Oranje zich donderdag tegen Frankrijk knap hersteld van de pijnlijke nederlaag een da…
1,273