WJK O.20: Nederland verpulvert Brazilië

Oranje Jeugd
WJK O.20: Nederland verpulvert Brazilië

Op het WJK heeft Jong Oranje de groepsfase afgesloten met een glanzende overwinning op Brazilië. In het Portugese Coimbra werd het 21-4, waarmee Nederland op de derde plek in groep A is geëindigd en zich kan opmaken voor de kruiswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland of Canada op dinsdag.

In de eenzijdige wedstrijd werd snel duidelijk dat Jong Oranje weinig te duchten had van de Zuid-Amerikaansen, die eerder ook al ruim verloren van Spanje (20-5) en Griekenland (21-5). Nina van de Geijn opende na ruim twee minuten het bal waarna boogballen van Aniek Roekevisch en Van de Geijn de eerste periode lieten eindigen in 3-0.

In de tweede periode schroefde Nederland, met Daisy Logtens als startende keepster, de score verder op. De ploeg van Bas de Jong had verdedigend weinig van Brazilië te duchten. Regelmatig hadden de Braziliaansen de volledige dertig seconden nodig om vervolgens de bal in de hoek te deponeren. Aan de andere kant vond Nederland het net steeds makkelijker; halverwege stond het 8-1 en na de derde periode – met Sanne Keijzer inmiddels onder de lat – was het al 14-2.

In het slotbedrijf een soortgelijk beeld, met het verschil dat het Lois den Ouden na twee eerder gemiste Nederlandse strafworpen lukte om de derde poging vanaf 5 meter wel te scoren. Het slotakkoord was voor Brazilië dat 1 seconde voor tijd ook een strafworp kreeg en deze feilloos achter Keijzer schoot.

Maandag heeft Nederland een rustdag, dinsdag wacht om 16.30 uur de kruiswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland of Canada voor een plek bij de laatste acht.

Zondag 10 september
Nederland – Brazilië: 21-4
Periodestanden: 3-0, 5-1, 6-1, 7-2
Doelpunten Nederland: Nina van de Geijn 3, Lois den Ouden 3, Feline Voordouw 3, Aniek Roekevisch 2, Robin Jutte 2, Esmee Roijen 2, Amalia Christodoulou 2, Kila van der Veen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1, Pien Gorter 1. 

Zaterdag 9 september
Nederland – Spanje: 10-12
Periodestanden: 3-1, 2-3, 2-3, 3-5
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1, Lois den Ouden 1, Feline Voordouw 1, Esmee Roijen 1, Amalia Christodoulou 1, Aniek Roekevisch 1, Robin Jutte 1, Sanne Keijzer 1.  

Vrijdag 8 september
Nederland – Griekenland: 11-14
Periodestanden: 2-3, 2-4, 4-5, 3-2
Doelpunten Nederland: Noa de Vries 5, Aniek Roekevisch 2, Feline Voordouw 2, Renee de Kleer 2.

Resterend programma WJK (*)
Maandag 11 september Rustdag
Dinsdag 12 september 16.30 uur kruiswedstrijd
Woensdag 13 september Kwartfinales
Donderdag 14 september Halve finales
Vrijdag 15 augustus Finales

(*) Nederlandse tijden, in Coimbra is het een uur vroeger.

Beeld:
Video still Worldaquatics.com
1,684

Lees ook

Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,421