WJK O.20: Nederland verspeelt zege tegen Spanje

Oranje Jeugd
WJK O.20: Nederland verspeelt zege tegen Spanje

De meisjes van Jong Oranje O.20 verloren zaterdag hun tweede groepswedstrijd op het WJK van Spanje. Lang stond de ploeg van jeugdbondscoach Bas de Jong aan de leiding, maar in de vierde periode verspeelde de ploeg de voorsprong: 10-12.

Oranje had tot halverwege de derde periode het betere van het spel. Lola Moolhuijzen, Lois den Ouden en Feline Voordouw zorgden voor een 3-1 stand na de eerste periode. Spanje kwam terug tot 3-3, maar toen was het weer de beurt aan Nederland. Noa de Vries rondde een overtalsituatie af die ze zelf knap had gecreëerd en Renee de Kleer scoorde even later ook uit een manmeer. Begin derde periode liep Oranje via doelpunten van Esmee Roijen (mooi snel schot van positie 4) en Amalia Christodoulou (schuiver van positie 1) zelfs uit naar 7-4.

Daarna draaide de wedstrijd echter volledig om. Spanje scoorde zes(!) keer op rij. Vijf minuten voor tijd bracht Aniek Roekevisch nog een sprankje hoop, maar Spanje gaf snel weer een antwoord. Na de 9-11 van Robin Jutte op tweeënhalve minuut voor het eindsignaal kreeg keepster Sanne Keijzer de opdracht om mee in de aanval te gaan en zo met een speelster meer het tij te doen keren. Het sorteerde nog niet direct effect, Spanje scoorde even later de 9-12, maar veertig seconden voor tijd was het nota bene Keijzer die het net vond. De 10-12 kwam echter te laat voor een wederopstanding.

Na de 11-14 nederlaag tegen Griekenland op vrijdag en deze nederlaag tegen Spanje staat Oranje nu op de derde plaats in groep A. Morgen sluit Nederland om 19.30 uur de groepsfase af tegen Brazilië. Dinsdag volgt dan een kruiswedstrijd voor een plek bij de beste acht.

Zaterdag 9 september
Nederland – Spanje: 10-12
Periodestanden: 3-1, 2-3, 2-3, 3-5
Doelpunten Nederland: Lola Moolhuijzen 1, Noa de Vries 1, Renee de Kleer 1, Lois den Ouden 1, Feline Voordouw 1, Esmee Roijen 1, Amalia Christodoulou 1, Aniek Roekevisch 1, Robin Jutte 1, Sanne Keijzer 1.  

Vrijdag 8 september
Nederland – Griekenland: 11-14
Periodestanden: 2-3, 2-4, 4-5, 3-2
Doelpunten Nederland: Noa de Vries 5, Aniek Roekevisch 2, Feline Voordouw 2, Renee de Kleer 2.

Resterend programma WJK (*)
Zondag 10 september 19.30 u. Nederland-Brazilië
Maandag 11 september Rustdag
Dinsdag 12 september Kruiswedstrijden (alleen nummers 3 en 4 van de poule)
Woensdag 13 september Kwartfinales
Donderdag 14 september Halve finales
Vrijdag 15 augustus Finales

(*) Nederlandse tijden, in Coimbra is het een uur vroeger.

Beeld:
Sanne Keijzer scoort de 10-12 (video still World Aquatics)
1,144

Lees ook

Supporters en sportliefhebbers,   Wij hebben jullie hulp nodig! Onze Jong Oranje teams van de jongens & me…
De meisjes van Jong Oranje onder de 16 jaar hebben afgelopen week een intensieve stage afgewerkt in Boedapest, Hongarije…
2,422