Loting WK: Dames in Groep A

WK, Oranje Dames
Loting WK: Dames in Groep A
07 april 2019
Loting WK: Dames in Groep A

In Zagreb, Kroatië, heeft zondagmiddag de loting voor de Wereld Kampioenschappen Waterpolo plaatsgevonden. De WK met 32 teams (16 heren, 16 dames) wordt van 14-27 juli in Gwangju, Zuid-Korea gehouden.

Alleen de Nederlandse dames nemen deel. De heren hebben zich niet gekwalificeerd.

De Nederlandse dames zijn ingedeeld in Poule A en speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Afrika (14 juli), Verenigde Staten (16 juli) en Nieuw-Zeeland (18 juli). De poulewinnaar gaat rechtstreeks door naar de kwartfinales, de nummers 2 en 3 kruisen in de achtste finales eerst tegen respectievelijk de nummers 3 en 2 van Poule B. Die bestaat bij de dames uit Canada, Hongarije, Rusland en gastland Korea.

Bondscoach Arno Havenga vindt de loting een 'een mooie uitdaging met toernooifavoriet Amerika in dezelfde poule'. "Het is een interessante indeling voor het vervolg van het toernooi na de poulefase. We weten dat er minimaal tien landen zijn die zullen knokken voor een podiumplek en wij doen daar aan mee. De komende dagen gaan we ons verder verdiepen in het speelschema en bekijken welke tegenstander we mogelijk kunnen treffen in het vervolg. Dit nemen we uiteraard mee in onze voorbereiding op de WK. Maar daarvoor hebben we begin juni nog een ander mooi en belangrijk toernooi, namelijk de Super Final van de FINA World League in Budapest. Daar gaan we ons eerst op focussen, daarna gaat het vizier op de WK in Zuid-Korea." 

Zowel de winnaar van de World League als de wereldkampioen plaatst zich voor de Olympische Spelen in 2020. Is dat hetzelfde land, dan gaat ook de nummer 2 van het WK naar Tokio. 

Poule-indeling Dames met Oranje in Groep A:WK%20Loting%20Dames.png

Poule-indeling Heren:WK%20Loting%20Heren.png

Beeld:
Beeldboot | Gertjan Kooij
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

27 juli 2019
De mannenploeg van Italië viert vandaag in Gwangju haar vierde WK-titel in de historie. De Settebello, die dat eerder in…
26 juli 2019
De Verenigde Staten heeft voor de derde keer op rij het wereldkampioenschap gewonnen. Nooit eerder zette een nationaal w…