WK Boedapest: dit waren de finales

WK
WK Boedapest: dit waren de finales

Kroatië en de Verenigde Staten zijn de wereldkampioenen van 2017 geworden. Team USA versloeg Spanje op vrijdagavond met 13-6 en veroverde zo voor de tweede keer op rij de wereldtitel. Kroatië verstoorde de droom van heel Hongarije door 6-8 van het thuisland te winnen.

De finale in het damestoernooi was slechts de eerste periode spannend. Spanje, dat een strafworpenserie won in de kwartfinale en later verrassing Canada uitschakelde, bleef bij tot 5-3. De wedstrijd ging daarna in het slot met een 9-4 stand. Het is de vijfde wereldtitel in de geschiedenis voor de Verenigde Staten.

De eindstrijd bij de heren was een stuk spannender en een echte finale. Al ruim voor de wedstrijd zat de fanzone bij het stadion al vol met tienduizend fans en werd er door heel Boedapest op grote schermen gekeken. Hongarije wist de hooggespannen verwachtingen echter niet waar te maken. Een zwakke start bracht het team 0-4 achter, ze konden de stand nog gelijktrekken maar wisten niet nog een keer te excelleren. Voor Kroatië betekent het de tweede wereldtitel in historie. Tijdens het vorige WK in Kazan verloren ze nog de finale.

Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij.

Vrijdag 28 juli
Verenigde Staten - Spanje 13-6
Periodestanden: 2-1, 3-2, 5-2, 3-1.

Zaterdag 29 juli
Hongarije – Kroatië 6-8
Periodestanden: 0-4, 2-0, 2-2, 2-2.

Lees ook

Het jureren bij de waterpolowedstrijden op het wereldkampioenschap waterpolo is voor Diana Meijer een ‘hele ervaring’ en…
1,155
De Nederlandse waterpolodames zijn op het wereldkampioenschap in Doha (Qatar) in de A-poule gekoppeld aan de Verenigde S…
1,379