Filip Kljajevic nieuwe hoofdcoach heren ZPC Het Ravijn

Clubnieuws, Eredivisie Heren
Filip Kljajevic nieuwe hoofdcoach heren ZPC Het Ravijn

Aankomend seizoen is Filip Kljajevic de nieuwe hoofdcoach van de herenselectie van Zwem -en Poloclub Het Ravijn. De voormalige speler en coach van Schuurman BZC kiest na zeven jaar bij de Berkellandse club voor een nieuw avontuur in Nijverdal.  

Als speler was hij actief in Georgië, Turkije, Frankrijk, Nederland en zijn thuisland Servië. Hij had een indrukwekkende waterpolocarrière met verschillende nationale titels maar geeft een bescheiden reactie wanneer je hem hiernaar vraagt. “Niet te uitgebreid over mij vertellen hoor!” was de reactie van Kljajevic toen hem werd gevraagd om zijn verhaal te vertellen over zijn komst als hoofdcoach van ZPC Het Ravijn. Twee jaar geleden werd Kljajevic al benaderd door de coach van afgelopen seizoen, Jan Mensink, om trainer/coach te worden bij ZPC Het Ravijn zodra hij Schuurman BZC zou verlaten. Dat moment is nu aangebroken.  

Kljajevic kijkt er naar uit om aan de slag te gaan bij de vereniging in Nijverdal. “Een mooie club, met betrokken leden en altijd veel fanatieke supporters op de tribune” zegt hij lachend. Kljajevic ziet het ook als een mooie kans in zijn ontwikkeling als trainer/coach om met een jonge en leergierige groep te gaan samenwerken zoals die bij de herenselectie van ZPC Het Ravijn. 

Jan Mensink zal aankomend seizoen als assistent-coach van Kljajevic betrokken blijven bij de herenselectie. “Ik ben zeer verheugd dat ik mag gaan samenwerken met een zeer ervaren speler/coach die ik zeven jaar geleden, in mijn tijd bij Schuurman BZC, zelf heb aangetrokken. Dat is toch mooi!”. Een mooi duo, met veel ervaring en technische bagage. Aankomend jaar is het Mensink zijn 50e jaar als trainer/coach en neemt hij na dit jaar afscheid van zijn, zoals hij zelf aangeeft, geliefde club.

Hilda Wouters, voorzitter van de topsportcommissie, is erg blij met de komst van Filip Kljajevic als nieuwe hoofdtrainer voor de heren selectie. “Filip brengt een schat aan waterpolokennis uit onder andere zijn thuisland Servië mee naar Nijverdal. We denken dat deze ervaring ons herenteam naar een nog hoger niveau zal brengen. Ons doel is om aankomend jaar weer volop voor de titel te strijden. Met Filip Klajevic aan het roer kijken we vol vertrouwen naar het volgende seizoen”.

Beeld:
Wim Beunk

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…