Anton Heiden nieuwe damescoach Waterpolo Den Haag

Clubnieuws
Sportshoots.nl
Anton Heiden nieuwe damescoach Waterpolo Den Haag

Anton Heiden is weer terug bij Waterpolo Den Haag. De oud-international en Olympiër keert terug als damescoach bij de Haagse club, waar hij tijdens zijn spelerscarriére - toen nog als HZ Zian - voor uitkwam. De afgelopen seizoenen trainde de 59-jarige Heiden verschillende clubs, hij was onder meer werkzaam bij ZV Haerlem, ZV De Zaan en De Zijl.

"Om deze uitdaging op te pakken voelt als thuiskomen", waren de eerste woorden van Heiden. Waterpolo Den Haag wil doorpakken en ook het damesteam, in navolging van de heren, laten promoveren naar de eredivisie. De komst van Heiden zorgt voor blije gezichten in het Hofbad, de thuisbasis van de Haagse club. "Anton Heiden is in feite een kind van de club, die terug is in het Haagse", aldus voorzitter Vincent Wijsman.

Komend seizoen komt Waterpolo Den Haag uit in de eerste klasse, maar met uitbreiding van de selectie, met ervaren en jonge talentvolle speelsters uit de regio, verwacht Heiden een stap hoger te kunnen zetten. “Wanneer er weer begonnen mag worden is nog onduidelijk, maar zodra het kan gaan we er volle bak tegenaan”, aldus Heiden. 

ManMeer!-Cup
Afgelopen seizoen behaalde de damesploeg de finale van de ManMeer!-Cup, die vanwege het coronavirus werd afgelast. Op het moment dat de competitie stil werd gelegd stond de ploeg zesde.

Bron: Persbericht Waterpolo Den Haag

Beeld:
Sportshoots.nl
LEES MEER OVER
1,446

Lees ook

Met drie landstitels, twee nationale bekers en een Supercup op zak maakte Fleurien Bosveld (26) in 2022 een gedroomde ov…
Na twee bewogen seizoenen stopt de samenwerking tussen Waterpolo Den Haag en bevlogen oefenmeester Ton Pouw. In goed ove…