Anton Heiden nieuwe damescoach Waterpolo Den Haag

Clubnieuws
Sportshoots.nl
15 mei 2020
Anton Heiden nieuwe damescoach Waterpolo Den Haag

Anton Heiden is weer terug bij Waterpolo Den Haag. De oud-international en Olympiër keert terug als damescoach bij de Haagse club, waar hij tijdens zijn spelerscarriére - toen nog als HZ Zian - voor uitkwam. De afgelopen seizoenen trainde de 59-jarige Heiden verschillende clubs, hij was onder meer werkzaam bij ZV Haerlem, ZV De Zaan en De Zijl.

"Om deze uitdaging op te pakken voelt als thuiskomen", waren de eerste woorden van Heiden. Waterpolo Den Haag wil doorpakken en ook het damesteam, in navolging van de heren, laten promoveren naar de eredivisie. De komst van Heiden zorgt voor blije gezichten in het Hofbad, de thuisbasis van de Haagse club. "Anton Heiden is in feite een kind van de club, die terug is in het Haagse", aldus voorzitter Vincent Wijsman.

Komend seizoen komt Waterpolo Den Haag uit in de eerste klasse, maar met uitbreiding van de selectie, met ervaren en jonge talentvolle speelsters uit de regio, verwacht Heiden een stap hoger te kunnen zetten. “Wanneer er weer begonnen mag worden is nog onduidelijk, maar zodra het kan gaan we er volle bak tegenaan”, aldus Heiden. 

ManMeer!-Cup
Afgelopen seizoen behaalde de damesploeg de finale van de ManMeer!-Cup, die vanwege het coronavirus werd afgelast. Op het moment dat de competitie stil werd gelegd stond de ploeg zesde.

Bron: Persbericht Waterpolo Den Haag

Beeld:
Sportshoots.nl
LEES MEER OVER
1,278

Reacties

Lees ook

07 september 2020
ZV De Zaan kan dit waterpoloseizoen rekenen op versterking uit Kroaatse hoek. De 22-jarige Jacob Mercep heeft zich aange…
2,045
03 september 2020
Schuurman BZC heeft zijn selectie verder versterkt met twee nieuwe namen. Christopher Vang en doelman Stanislav Raykov k…
2,411