Clubnieuws van Henk

Clubnieuws
09 mei 2018
Clubnieuws van Henk

Henk van der Sluis houdt alle clubbladen, -websites en -nieuwsbrieven in de gaten. In de ManMeer! maakt hij hieruit traditiegetrouw een kleine selectie. Op waterpolo.nl geeft hij in de rubriek ‘Clubnieuws van Henk’ regelmatig een uitgebreidere opsomming van het nieuws bij Nederlandse waterpoloverenigingen. Een nieuwe update.


Clubnieuws kort 

 • ‘Het heeft Zijne Majesteit behaagt……’ Veel mensen uit de zwem- en waterpolowereld hoorden deze zin uitspreken door hun burgermeesters, voordat ze een welverdiende Koninklijke Onderscheiding opgespeld kregen voor hun vele verdiensten. Zo ook VZ&PC (Vriezenveen)-leden Bertus Aman en Jan Zomer, LIVO (Lichtenvoorde)-lid Vera Bloemberg, ZV Westland-voorzitter Nico Middelburg, de zojuist bij Z&PC Alkemade (Roelofarendsveen) als voorzitter afscheid genomen hebbende Ed Bongers en zijn vrouw, De Gouwe (Waddinxveen)-scheidsrechter Fred van de Bosch (één van de oudste arbiters in het Nederlandse waterpoloscheidsrechterskorps), good-old Herman Rademaker (van het Amsterdamse Dolfijn, waar zelfs een prijs naar hem vernoemd is) en Jan van der Burg, ere-lid van BZC (Bergambacht). Ook Margriet van der Kleij, de drijvende kracht achter de samenwerking tussen TriVia (Groningen) en het Project Zwemmen Speciaal, official Nel Broeks van ZPC De Hof (Markelo/Goor) werd ook ‘geridderd’ en Gerrit Beek, bestuurslid van Stichting Zwembad De Vrije Slag in Bennekom kreeg ook een lintje. Allemaal van harte gefeliciteerd met deze eervolle benoeming.Jan Zomer (links) en Bertus Aman van VZ&PC. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

  Jan Zomer (links) en Bertus Aman van VZ&PC. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 • De Lansingh (Krimpen aan den IJssel) nam afscheid van vier waterpoloërs, die hun caps definitief opborgen, n.l. Jan Peter Riksman, Peter Verschoor, René van Splunter en Martijn Heuvelman. De club gaat komend seizoen met een damesteam de competitie in. Hiervoor zoekt het nog enkele dames.
 • Go Swim (Houten) is een bescheiden vereniging met een nog bescheidener waterpolo-afdeling. Hun onder 15-jongensteam werd echter kampioen met een doelsaldo van maar liefst +303…….
 • Richard Oosthoek wordt de nieuwe mannentrainer van d’Elft (Delft). In het verleden was Oosthoek ook al eens trainer van de Kerkpolderploeg.
 • Er was op Regio 8 een mini-documentaire te zien over Vivian Sevenich genaamd ‘Op weg naar Oranje en de mensen (familie) er omheen’. De docu is ook on-line te zien.
 • Niccolo Gitto, de Italiaanse international, die op 5/6 mei enkele clinics geeft bij De Ham, speelt op maandag 7 mei mee met de Wormerveerse ploeg tegen Jong Oranje onder 19 in een promo-wedstrijd, die door J.O. gebruikt wordt als één van de laatste oefenmomenten voor de EJK-kwalificatie in Bulgarije later dat weekend. De club heeft de technische staf voor komend seizoen rond. Gianluca Sattolo begeleidt de mannen, Peter Bogmans gaat de vrouwen trainen en coachen en Maria van Egmond wordt hoofdtrainer van de jeugd. Martijn Helmstrijd is trainer-coach van de eredivisie-B-meisjes.
 • Watervlo (Vleuten/De Meern) is dringend op zoek naar een voorzitter. Ook is er een vacature voor een PR+Communicatie-man/vrouw. In de hal van zwembad Fletiomare hangt een reusachtige banner/vlag om de mensen te wijzen op het clubhuis.
 • Op de ALV van De Rijn (Wageningen) werden Joke de Jong en Hilda Havinga Koninklijk Onderscheiden voor hun vele verdiensten voor de club.
 • Op 1 september houdt ZPC Woerden het Singel-Waterpolotoernooi in de Woerdense Singel.
 • De Inktvis (Hoogezand/Sappemeer) stond met een standje in winkelcentrum De Hooge Meeren om nieuwe leden en vrijwilligers te werven.
 • De UZSC (Utrecht)-C-meisjes waren op een trainingskamp en toernooi in het Spaanse Lloret de Mar. Ze organiseerden allerlei sponsoracties, o.a. een autowassessie bij zwembad De Kromme Rijn. Zij werden mede gesponsord door Van Doorn Export Packing en Advisoris Beheer B.V. In het AD/Utrechts Nieuwsblad stond een leuk artikel over H1-aanvoerder Mike van de Brink met als kop ‘De onbetwiste leider’.CM UZSC onderweg naar Lloret de Mar

  CM UZSC onderweg naar Lloret de Mar

 • Bij ENC (Arnhem)-D1 stoppen keepster Anouk Kwaaitaal en gaat Sanne Bonenkamp (voorlopig?) verhuizen naar Australië. Er werd een ‘afscheidsfeestje’ gevierd bij de Beachfabriek in Nijmegen.
 • ZIGNEA (Emmeloord) hield een jeugd-ALV, waarbij er ook een quiz gespeeld werd met de GSM’s van de aanwezigen. De club benoemde Lute Martens tot Lid van Verdienste. Hij was onder andere damestrainer en fluit nog steeds voor de club.
 • Bij ZPC Nunspeet werd een cursus reanimeren georganiseerd in zwembad De Brake.
 • Aquarijn (Nieuwegein) heeft nu al geld gereserveerd voor het 50-jarig bestaan in 2021. Dat belooft wat…….
 • RTC Waterpolo Leiden was met 30 sporters (en 7 begeleiders) op een vijfdaagse trainingsstage in het Hongaarse Szentes. De trip werd onder andere gesteund door bijdragen van Topsport Leiden en Top Waterpolo Leiden. De Zijl (Leiden)-H1 was ter voorbereiding op de play-off in het Italiaanse Bogliasco voor een trainingskamp. De Zijl-C-jongens waren in Belgrado en speelden daar o.a. tegen de leeftijdsgenoten van Partizan. De Stichting Topwaterpolo Leiden heeft een congres voor ondernemers uit de stadsregio. Spreker is onder andere De Zijl-H2-speler Sebastiaan Goed over digital innovation en marketing strategie. De nieuwe fusieclub krijgt voorlopig als werknaam ZVL 1886. Tot 6 mei kregen de leden van De Zijl en LZ 1886 de tijd om suggesties voor een nieuwe naam te doen. In het Leidsch Dagblad stond een groot interview met Zijl-speler Mark Visser. De kop luidde: ‘Altijd voor de sport geleefd’.
 • De Vuursche (Baarn) hield tijdens Koningsdag een loterij ten bate van een nieuw scorebord in zwembad De Trits. Ook kon er bij de Vuursche-stand een glittertattoo gezet worden. Dit gebeurde door mensen van de Kinderopvang Baarn. Alles bij elkaar leverde het De Vuursche 1500 Euro op. 
 • RZC (Renkum) verkocht op Koningsdag op het Europaplein in Renkum weer haar overheerlijke oliebollen. RZC stuurde oude clubkleding naar Uganda via de Stichting Welcome Home Ministries. De club kreeg foto’s toegestuurd waarop mensen afgebeeld staan in RZC-clubpolo’s en -trainingspakken.
 • Bij PSV (Eindhoven)-waterpolo kreeg Omar Khalandi de Kwaaitaalzuil voor zijn jarenlange inzet als materiaalman. De PSV-dames kregen een zware bootcamp van Meggy van Soest. Op de PSV-facebooksite is er een filmpje te zien over het afzien.
 • Op 24 en 31 mei houdt De Gouwe (Waddinxveen) weer haar traditionele Bedrijventoernooi in zwembad De Sniep. De Gouwe doet ook mee aan het initiatief van de Gemeente Waddinxveen door sport aan te bieden aan de jeugd, het zogenaamde Waddinxveense Sportboekje. 
 • Komende vrijdag (12 mei) begint de zomercompetitie van Arethusa (Oss). Meer dan 60 spelers/speelsters gaven zich op. Zij worden ingedeeld in mix-teams. 
 • Duinkikkers (Soest) collecteerde in Soest en omgeving voor het Oranje Fonds. De club mag de helft van de opbrengst houden.
 • De LIVO (Lichtenvoorde)-dames hadden de afgelopen weken alternatieve trainingen, namelijk een intensieve bokszaktraining bij Mills Gym en een swingende en uitdagende workout bij MOTIVdance.De dames van LIVO

  De dames van LIVO

 • VZV (Velsen)-H1 nam afscheid van trainer-coach Henk Mors. Hij wordt opgevolgd door Joachim de Ruijsscher, die afgelopen half jaar PSV naar de ManMeer-Cup-finale leidde. Op donderdag 26 april vierde de club Koningsdag met haar jeugdleden met echte Koningsspelen.
 • Arie Rijneveld verlengde zijn contract met de dames van Schuurman BZC (Borculo) met nog een jaar. Zaterdag 5 mei werd zwembad Het Galgenveld schoongemaakt door BZC-vrijwilligers, opdat het weer op orde is tijdens het Borculo-toernooi in juni.
 • Mark Cattenstart is de nieuwe voorzitter van De Punderman (Asten). Oud-voorzitter Antonet van der Veen werd benoemd tot Ere-lid.
 • Zwemclub Zeist gaat 10 mei (Hemelvaartsdag) dauwtrappen/fietsen. De start is al om 5.45 uur. Na afloop wordt er gezamenlijk ontbeten.
 • Het DAW (Alkmaar)-bestuur zoekt ondersteuning. Het bestuur bestaat hoofdzakelijk uit ‘jongeren’ onder de dertig jaar. De DAW-jeugd heeft een sponsoractie in samenwerking met Bakker Kaandorp. Ze verkopen Romeo’s, walnoottaarten en roombotercakes. Dit allemaal voor het trainingskamp in Montenegro. De twee damesteams van DAW zoeken versterking voor komend seizoen.
 • Deltasteur (Kampen/IJsselmuiden) doet mee aan de sponsoractie van Albert Heijn (Lovinkstraat, Kampen). De club zoekt nog steeds een secretaris en penningmeester.
 • Zondag 16 september is de Haarlemse Swim to Fight Cancer. In 2016 was de eerste editie, vorig jaar was er geen tocht door de Haarlemse wateren. De baten van de Meppel City Swim op 10 juni gaan naar de Stichting Grote Broer. Deze organisatie is er voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of voor kinderen met een groot talent en/of een grote wens. Er komt ook een Swim to Fight Cancer in de kop van Noord-Holland, in de gemeente Hollands Kroon. Deze wordt op 16 september in de jachthaven Oude Veer in Anna Paulowna gehouden. De organisatie daar zoekt nog een PR-man/vrouw in de organisatie.
 • De Mors (Rijssen) benoemde Thomas Poortman tot Lid van Verdienste. Hij is o.a. trainer, jeugdcoördinator, hij zit in de organisatie van het Koerbelt-toernooi en hij verzorgt clinics bij de scholen.
 • De Reuring (Langedijk) liep mee met de Bevrijdingsloop in hun woonplaats. Er werd twee kilometer gelopen tot aan de R.K.-kerk in Noord-Scharwoude.
 • De Schelde (Terneuzen)-H1 nam afscheid van drie spelers, n.l. Cees van Houwelingen (maar liefst 30 jaar actief bij het vlaggenschip van De Schelde), Yorbin Moes en Koen Legters. Beide laatste spelers hadden samen ook heel wat ‘dienstjaren’.
 • Aquapoldro (Apeldoorn) bestond op 28 april jl 25 jaar. Voor andere clubs reden voor een feestje, bij Aquapoldro (een fusie tussen AZC en Zevenhuizen) niet. In de nieuwsbrief de verklaring: De oprichtingsdatum van AZC wordt ‘aangehouden’. Op 13 februari 2021 bestaat het precies 100 jaar. En dat wordt gevierd in Apeldoorn.
 • De Meerkoeten (Abcoude)-H1 belde de wedstrijd in Hoorn tegen West-Friesland (Hoorn/Stedebroec)-H1 af vanwege een griepgolf. Opvallend, want deze wedstrijd stond al eerder op de rol en werd toen ook al ‘afgezegd’ door De Meerkoeten. De reden toen was ……… een griepgolf. 
 • In BN/De Stem een dreigende kop: ‘De Krabben dreigt kopje onder te gaan door sluiting Bergse zwembad De Schelp’. Krabben (Bergen op Zoom)-voorzitter Fred van den Kieboom laat optekenen: “In de twee maanden dat De Schelp dicht is vanwege roestproblemen hebben al tientallen zwemmers de handdoek in de ring gegooid. Dertig tot veertig leden zijn, al dan niet tijdelijk, gestopt. Het is een sneeuwbaleffect. De Krabben gaat op deze manier naar de knoppen.” Het waterpolo is een uitzondering. Van den Kieboom: “Waterpolo is een teamsport, dat ligt net wat anders. Dat gaat gelukkig wel redelijk goed”.
 • VKC’03 (Tubbergen/Ootmarsum)-vrijwilligers hielpen mee om allerlei klusjes in en rondom zwembad De Kuiperberg (Ootmarsum) op te knappen.
 • De Zeeuwse Kust (DZK, Vlissingen/Middelburg) houdt op 20 juni een Mid Summer Night Party. Deze avond wordt tevens het 5-jarig bestaan gevierd. Een week eerder is al het kinderfeest.
 • De Treffers (Rosmalen) heeft op 16 juni een Tropical Surf Party met daarbij een PubQuiz en een BBQ.
 • Aquarius (Schagen) heeft een alleraardigst waterpolofilmpje op haar website staan.
 • BZC (Bergambacht) organiseert twee bootcamps om de conditie nog enigszins op peil te houden. De eerste is op 16 mei in Schoonhoven (nabij de pont over de Lek), de tweede is in Lekkerkerk in het Loetbos.
 • Argo (St.Oedenrode) gaat 27 mei a.s. bubbelballen, nadat veertien dagen ervoor al het 50-jarig jubileum gevierd werd.
 • Steenwijk’34 doet mee aan de wandel-avondvierdaagse van 4 t/m 7 juni. Steenwijk’34-vrijwilligers helpen mee met de organisatie van het Wielerspektakel van Steenwijk op 7 augustus. De club ontving 551,38 Euro van de Rabobank Clubkas Campagne. Daarnaast ontving de club nog een bonus van maar liefst 666,66 Euro omdat het één van de drie mooiste en origineelste filmpjes gemaakt had. Korstiaan en Diederik de Boer waren de makers van het filmpje.
 • ZPC Katwijk heeft een lege flessenactie, die tot en met de maand juni duurt.
 • De Warande (Oosterhout) zoekt een PR-man/vrouw en een nieuwe wpc-voorzitter. Elvira Nolle legt haar taken nee
 • Zwemvereniging Westland rouwt om het overlijden van de moeders van Johan van den Bos en René en Louis ten Hoeve. Op 1 juni heeft de waterpolo-afdeling een ouderavond.
 • Middelsé (Leeuwarderadeel) heeft een alleraardigst filmpje op haar site over onder andere jeugdwaterpolo.
 • Gaat het De Amstel (Mijdrecht) toch nog lukken om volgend seizoen een damesteam in de competitie te krijgen?
 • Zondag 3 juni houdt Aegir (Eindhoven) weer haar jaarlijkse medewerkersdag. Het programma wordt nog even geheim gehouden.
 • Stefan Goedknegt kreeg bij De Reest (Meppel)-H1 de P-tjes-Bokaal. Of hij daar trots op is……..
 • ZPCH (Hoofddorp) zoekt een vertegenwoordiger van de waterpolo-afdeling als opvolger van André Schrander in het hoofdbestuur. Op de ALV op 15 mei wordt een nieuwe website gelanceerd. De club zoekt met spoed scheidsrechters, anders is de kans groot dat het komend seizoen een team terug moet trekken.
 • De Rog (Weert)-D1 gaat op 19 en 20 mei weer taarten bakken voor de verkoop. Er is keuze uit chocolade-, appeltaart- en healthy bananenbrood. Twee jaar geleden werden er 74 taarten gebakken en verkocht. 
 • Bij ZVZ (Zoetermeer), één van de moederverenigingen van SG WZC, zoeken ze zowel een voorzitter als een secretaris. 
 • Ook Triton (Putten) is genomineerd als vereniging van het jaar. Er kan op hen gestemd worden. Bij de Slag bij Triton (waterpolotoernooi op zaterdag 9 juni) zijn nog enkele plaatsen vrij in bepaalde poules. Naast het toernooi is er onder andere een BBQ, een springkussen en een bierproeverij.
 • De 14-jarige Poseidon’56 (Ridderkerk)-speelster Chris Heidstra werd gekroond tot ‘Koningin van de Jeugd’. Zij had de beste speech tijdens de sprekerswedstrijd, die plaatsvond op het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi.
 • Hellas/Glana (Sittard/Geleen) verkocht ‘nonnevotten’, een typisch Limburgse lekkernij gebakken door Bakkerij Eussen uit Oud-Geleen.
 • De Grunte (Hardenberg) is op zoek naar beeldmateriaal van de club. Het wil voor het 50-jarig bestaan een video uitbrengen, waarop dit en andere beelden komen te staan. De club heeft nog vier plaatsen vrij op het sponsorbord in de hal van het zwembad.
 • KZC (Beverwijk) viert op 7 juli haar 65-jarig bestaan in en rondom het Sportfondsenbad. Her zwembadmanagement heeft gratis badwater ter beschikking gesteld voor de festiviteiten. De club houdt op 18 mei haar eerste PubQuiz in clubhuis De Drijver.
 • International Kitty Lynn Joustra won voor de derde keer dit seizoen de Best MPSF Newcomer of the Week Award. Vooral in de wedstrijd tegen UC Davis was ze erg op dreef: ze scoorde drie keer uit drie schoten, had twee assists, twee steals, ze ‘versierde’ twee uitsluitingen en ze ‘verdiende’ een vijf meter. Deze statistieken worden aan de overkant van de grote plas allemaal bijgehouden en naar aanleiding daarvan worden de awards toegekend.
 • Bij SG WZC (Zoetermeer) maakt damestrainer Kors van Tilburg de overstap naar de WZC-heren. Kevin v/d Bos (ex-Widex GZC DONK-H3) wordt verantwoordelijk voor de F tot en met de C-jeugd.
 • De Veene (Almelo/Wierden) zoekt een secretaris, die de ad-interim secretaris Ramon Westenberg kan ‘aflossen’.
 • ZV Utrecht houdt op vrijdag 15 juni een strandballentoernooi in zwembad De Kwakel 1
 • ZPC Losser deed met een mastersteam mee aan de Spanish Cup op het toeristeneiland Lanzarote. Er waren naast de Losser-masters nog teams uit acht andere landen, n.l. uit Spanje, Italië. Argentinië, Brazilië, Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië. In de voorronden kreeg Losser te maken met o.a. Spandau (Duitsland) en Real Canoe (Spanje). Deze wedstrijden werden kansloos verloren. Ook in de tussenronden werd er steeds verloren al werd er aanmerkelijk beter gespeeld. In de strijd om de 11de/12de plaats werd uiteindelijk na strafworpen gewonnen van Polytechnic uit Londen. Losser speelde met twee gastspelers, n.l. Jan-Willem Keunen (Houtrib, Lelystad) en keeper Andy Knight van Polytechnic. Over twee jaar is het toernooi in Sevilla.ZPC Losser op Lanzarote

  ZPC Losser op Lanzarote

 • BZ&PC (Bodegraven)-H4-speler Ruud Edelman, al sinds zijn geboorte doof, staat met een artikel in de Nederlandse versie van Men’s Health. De Vrienden van BZ&PC hielden hun ALV samen met een wijnproefavond georganiseerd door de familie Schaafsma.
 • DWK (Barneveld) organiseert een WIC (Waterpolo Introductie Cursus) gedurende de vijf woensdagen in mei. Onlangs werd bij DWK het Wout Bakker-jeugdtoernooi gehouden ter nagedachtenis aan het onlangs overleden erelid Wout Bakker.
 • Aquapoldro (Apeldoorn) zoekt een wedstrijdroosterplanner, een damescoördinator en een hulp voor nieuwsbrief Aquamail, die wekelijks door Louis op den Brouw gemaakt wordt.
 • In het AD/De Dordtenaar staat een leuk gesprek met Gitte Vrije, geroutineerde speelster van MNC (Dordrecht)-D3. De kop luidt: ‘Blijven spelen tot het echt niet meer gaat’. 
 • De Vennen (Dongen) zoekt nog steeds een secretaris. Voorzitter Bert Evers stelt zich nog een jaar beschikbaar als preses. 
 • Swol (Zwolle)-D1, afgelopen seizoen kampioen in de eerste klasse dames, zoekt een nieuwe teammanager voor het komend seizoen. De Jochem van Zanten Challenge (5 meters scoren op 5 verschillende keepers) werd bij de mannen gewonnen door Hugo Beverdam, bij de vrouwen door Elske Boere. Beste keeper was Mark Groenhuijzen. Jochem van Zanten (82 jaar) kwam zelf ook als keeper nog even in actie.
 • In Ede Stad stond een openhartig interview met Nienke Vermeer over haar zware strijd tegen kanker. Enkele weken geleden werd ze met haar ploeg, Polar Bears-D1 kampioen van Nederland. Vermeer: “Dit is de meest speciale medaille, die ik gewonnen heb”.
 • WSG DraGor (Drachten/Gorredijk)-H1-spelers waren aanwezig bij de play-off-wedstrijd tussen UZSC – Schuurman BZC om hun oud-ploeggenoot Dynand Muller (BZC) aan te moedigen. Hylke Bakker wordt komend seizoen trainer bij de WSG DraGor-mannen.
 • Speelt keepster Daisy Loghters (van het Udense Zeester-Meerval en opgenomen in een jonge Jong Oranje-selectie) volgend seizoen bij het Nijverdalse Het Ravijn?
 • Vrijdag 29 juni wordt in Leiden de Speedo Swim-in-Leiden gehouden in de Witte Singel. De baten gaan naar Hospice Xenia, een veilige, huiselijke omgeving voor jonge mensen, die een intensieve verpleegkundige en medische zorg nodig hebben. Tevens is deze Swim-in-Leiden het officiële NK Studenten.
 • Aquamigos (Drunen/Den Bosch) verdiende 377 Euro met de actie van Jumbo Drunen.
 • De Walvisch (Groningse studenten) gaat vanaf volgend seizoen haar thuiswedstrijden spelen in het Willem Alexander Sportcentrum.
 • De Local Swim in De Lier (Westland) zit met 650 zwemmers meer dan vol. De inschrijving voor het evenement op zaterdag 11 augustus in het riviertje De Lee is reeds gesloten. In De Lier wordt gezwommen voor de Stichting ALS, afdeling Westland.
 • Een mooi interview met international Bilal Gbadamassi in Dagblad Tubantia. Volgend seizoen speelt hij waarschijnlijk voor Partizan Belgrado.
 • De ZVVS (Vlaardingen)-dames zoeken versterking. Ook een keepster is meer dan welkom.


  Zwembadnieuws
   
 • Het zwembad in Hoogvliet was van 30 april tot en met zondag 6 mei gesloten vanwege een defect aan de filters.
 • In Arnhem kun je in zwembad Klarenbeek rookvrij je baantjes trekken deze zomer. Ook in de Amsterdamse buitenbaden kan dat deze zomer. De moeders konden op Moederdag gratis zwemmen in het Amsterdamse Sportfondsenbad Oost.
 • Het Prins Willem Alexanderbad in Koudekerk wil het record ‘glijbaanglijden’ breken. Er moeten dan binnen een uur 396 mensen van de glijbaan glijden. 
 • Zwembad De Lockhorst in Sliedrecht was beperkt open vanwege onderhoudswerkzaamheden. Ook hier kunnen de moeders op Moederdag gratis zwemmen.
 • Aan de buitenmuur van zwembad De Peppel (Ede) hangt een groot doek met daarop de kampioensfoto van Polar Bears-D1.
 • Op vrijdag 25 mei is de officiële opening van het nieuwe Jaap van der Krol-bad in Nijkerk.
 • In zwembad De Kuil in Bodegraven kon gezwommen worden met onderwaterscooters.
 • Zwembad ’t Gryn (Stiens) had in de meivakantie een zeemeerminzwemmen-cursus in de aanbieding.
 • Zwembad De Waterlinie (Culemborg) blijft televisiegeniek. Was het al eerder te zien bij Koffietijd, het Jeugdjournaal en Lifestyle Experience is het nu te zien bij Zappsport met een item over Super Spetters-zwemlessen. 
 • In zwembad Waterwijck (Steenwijk) kunnen moeders op Moederdag zeemeerminzwemmen.

 

 

Beeld:

Lees ook

06 augustus 2023
Goed nieuws vanuit Twente! Jan Mensink is aan de beterend hand. De trainer/coach van Het Ravijn heren 1 raakte begin jul…
2,447
01 augustus 2023
Mijn eerste kennismaking met Michael Tollenaar moet ergens in de zomer van 1982 zijn geweest. Ik was als 14-jarig talent…
5,174