Clubnieuws van Henk

Clubnieuws
Clubnieuws van Henk
12 december 2018
Clubnieuws van Henk

77-ste Clubnieuws

Henk van der Sluis houdt alle clubbladen, -websites en -nieuwsbrieven in de gaten. In de ManMeer! maakt hij hieruit traditiegetrouw een kleine selectie. Op waterpolo.nl geeft hij in de rubriek ‘Clubnieuws van Henk’ regelmatig een uitgebreidere opsomming van het nieuws bij Nederlandse waterpoloverenigingen. Een nieuwe update.

 • ZV Haerlem-lid Tom van Soest werd erelid van de KNZB vanwege zijn jarenlange inzet voor de zwemsport.
 • De Nederlandse waterpolodames stonden op de shortlist voor de verkiezing van NOC*NSF/ NOS Sportploeg van het Jaar 2018. Op zondag 7 april 2019 doen een aantal Oranje-internationals en stafleden mee aan de 10 kilometer tijdens de Rotterdam Marathon. Zij lopen ten bate van het KWF tegen kanker. Wie sponsort de dames?
 • Bij De Meer (Culemborg) werd Gijs Kramer Freher koninklijk onderscheiden. Al 50 jaar is Kramer Freher al actief als waterpolotrainer, waterpolocoach en zwemleraar. Kramer Freher werd met een oldtimer van Visscher Autogroup opgehaald van huis. De Club van 100 riep Kramer Freher uit tot erelid.
  De Meer.jpg
 • VZV (Velsen) is op zondag 13 januari Club van de Week bij Keuken Kampioenclub Telstar. Voor 5 Euro kunnen VZV-leden naar de wedstrijd Telstar – Helmond Sport. Van die 5 Euro is dan 1 Euro voor VZV. Ook mogen 11 VZV-jongeren als player-escorts mee oplopen met de Telstar-spelers. In de pauze mogen die VZV-jongeren meedoen aan ‘latjetrap’. VZV zoekt een wpc-voorzitter.
 • De Ham (Krommenie) verkoopt twee soorten kerstbomen (1,5 meter tot 2 meter en 2 meter tot 2,5 meter). De baten gaan naar het fonds dat het trainingskamp voor de jeugd in Montenegro (in de voorjaarsvakantie 2019) bekostigt.
 • De Krabben (Bergen op Zoom)-Heren 1 is genomineerd voor de sportverkiezingen in Bergen op Zoom in de categorie beste sportploeg.
 • De De C-meisjes van ZVL-1886 werken samen met de C-meisjes van WZK (Wassenaar). De baten van de Albert Spijker Memorial (29 december) gaan naar Matchis, de instantie, die voor stamceldonoren zorgt. ZVL eist een eigen verenigingsruimte bij het nieuwe zwembad. Dames 1-speelster (en Oranje-international) Rozanne Voorvelt werd voor de tweede keer achter elkaar gekozen tot Sportvrouw van het jaar in Leiderdorp.
  Voorvelt.jpeg
 • De Waterpolo Organisatie Regio Oost zoekt een secretaris. Ook de post Scheidsrechterszaken zoekt een definitieve bemanning.
 • In De Gelderlander stond een interview met Widex GZC DONK-goalie Jelto Spijker. Kop: “Jelto Spijker aast op een basisplaats in Oranje”. Bij Stad Gorinchem.nl stond een interessant artikel over De Linge/PCG onder de kop “De Linge/PCG is één grote waterpolofamilie”. De club doet mee aan de Plus Teeuw-actie voor eigen Fan-artikelen.
 • De actieve sponsorcommissie van VZ&PC (Vriezenveen) heeft een driejarig contract afgesloten met Slaghuis Verhuur.
 • HZC De Robben (Hilversum)-spelers kunnen bij Roland Koek een bitje laten maken.
 • De dames van Schuurman BZC (Borculo) gaan met het oog op de feestdagen speciale bieren en wijn verkopen. Op de laatste ALV werden de verenigingen BZ&PC (Borculo), NZC (Neede), Roderlo (Ruurlo) en EWR (Eibergen) allemaal opgeheven. Zij zijn allemaal opgegaan in Schuurman BZC. De club heeft de synchroonzwemafdeling opgeheven. In de herenwedstrijd tegen Polar Bears was de 11-jarige Roel de Weerdt de pupil van de week. Hij lust graag lasagne en zijn grootste wens is training te krijgen van Oranje-coach Robin van Galen. Zoiets moet toch te regelen zijn. Of niet?
 • De Vrienden van BZ&PC (Bodegraven), die de club financieel ondersteunen hadden een leuke wandeling naar/door Zwammerdam. Er werd afgesloten in het BZ&PC-clubhuis met warme chocolademelk en glühwein.
 • Watervlo (Vleuten/De Meern) doet mee aan de Lint Wurmpie Beweegdag op maandag 24 december in zwembad Fletiomare voor de jeugdleden van 8 tot en met 12 jaar. Erik Kramer zal dan namens Watervlo een waterpoloclinic verzorgen.
 • WZ&PC (Purmerend) heeft dit seizoen een Egyptische speler in haar midden, namelijk Abdo Sharaf. Sharaf, die vanaf zijn twaalfde jaar waterpolo speelt, vanaf zijn zestiende jaar bij Gezira Swimming Club. Vanaf die tijd trainde en speelde in de Egyptische jeugdploeg. Hij trainde ook mee met de nationale ploeg. Hij moest stoppen met waterpolo vanwege een blessure. “Ook de studie aan de universiteit kostte te veel tijd.” Hij kwam 2 ½ jaar geleden met zijn vrouw naar Nederland. Hij werkt als engineer in Amsterdam. “Het waterpolo begon toch weer een beetje te prikkelen en heb me aangemeld bij WZ&PC in mijn woonplaats Purmerend.” WZ&PC heeft op 9 december weer een vriendjes- en vriendinnetjesdag.
  Abdo Sharaf.jpg
 • Albatros (Vianen) houdt de nieuwjaarsborrel samen met de ALV. Opkomst gegarandeerd.
 • Vivax (Oegstgeest) gaat op 17 februari 2019 schaatsen op de ijsbaan in Leiden. Op 24 maart organiseert het een vossenjacht.
 • Het bekertoernooi mannen in district Noord is dit jaar anders dan anders. In plaats van een knock out-toernooi wordt er een competitie gespeeld door 14 teams en wordt er gestreden om de Jelle Cuperus Cup. De organisatie is in handen van Hylke Bakker (WSG DraGor) en het team dat de ManMeer!-Cup-finales in Heerenveen organiseert.
 • De Devel heeft op 5 januari 2019 een filmnacht voor de jeugd van 12 jaar en ouder. Op zaterdag 12 januari is er een filmmiddag voor de jeugd onder 12 jaar. Op zaterdag 16 maart is er een gourmetmiddag. De club heeft een boterletteractie. ZPC Amersfoort probeert speculaas te verkopen. Aquarius (Schagen) verkoopt speculaaspoppen.
 • WZK (Wassenaar) en ZPC Woerden zoeken beiden een voorzitter. Woerden zoekt ook nog een coördinator jeugdwaterpolo.
 • Veel clubs schonken aandacht aan de Dag van de Vrijwilliger op vrijdag 7 december jongstleden. Loesje quotte die dag de volgende spreuk: Vrijwilligers zijn de volwassen versie van goede feeën.
 • Hydrofiel (Nijmeegse studenten)-Heren 1 is genomineerd voor het Studenten Sporters Gala in de categorie team van het jaar.
 • De Grote Clubactie is weer ten einde. Het derde damesteam van De Zaan (Zaandam) verkocht maar liefst vier superloten. Het kocht er zelf drie en een vierde aan een bedrijf. Bij elkaar zo’n 600 loten……. Op de ALV van de club werd Fabian Bronger gekozen tot Vrijwilliger van het Jaar. Deborah de Lange werd Lid van Verdienste, terwijl de afzwaaiende voorzitter Lex de Jong unaniem gekozen werd tot Erelid. Rens van Zijl is de nieuwe preses van de club. De E2-pupillen gingen na een gewonnen wedstrijd bowlen met de ploeg. Heren 1 verkoopt bierpakketten van Brouwerij De Hoop voor de feestdagen.
 • WZK (Wassenaar) zoekt iemand, die wil assisteren bij de website en de nieuwsbrief.
 • DWT (Haarlem) organiseert op zondag 27 januari 2019 een bierproeverij in samenwerking met PAX Bierbrouwerij in het DWT-clubhome.
 • Volgend kalenderjaar op 1 april bestaat AquaNovio’94 (Nijmegen) 25 jaar. Dit gaat gepaard met de nodige festiviteiten. Op 26 januari wordt er ‘afgetrapt’ met een openingsfeest ‘Chic with a touch of blue’ is het thema in de Nijmeegse Waagh. In februari worden er clinics gegeven tijdens jeugdtrainingen. Op 14 april is er een AquaNovio-spelmiddag. Op 11 mei worden de jubileumfeesten afgesloten in Breb. De club verkocht 400 kerststollen, hetgeen ruim 1000 Euro opleverde. Er kwam een nieuw scorebord in Sportfondsenbad West.
 • Watervlo (Vleuten/De Meern) organiseert op vrijdag 14 en zaterdag 15 december de Watervlooien Winter-editie. Tijdens deze Wintereditie veel waterspelletjes, een heuse survival en zelfs een minitoernooi.
 • Bij Aqua’68 (Assen) worden nieuwe EHBO-ers opgeleid. Dit gebeurde met behulp van LOTUS-slachtoffers, opdat het een en ander echter lijkt. Wpc-voorzitter Peter Jan Mulder heeft zijn functie neergelegd. De club zoekt ook een verenigingsvoorzitter. TriVia (Groningen) heeft vacatures voor een secretaris en een penningmeester.
 • De Gouwe (Waddinxveen)-dames 1 koppelde een gezellig etentje aan een avondje Escaperoom.
 • De Linge (Leerdam) zoekt een penningmeester. Wanneer zich niemand meldt voelt het bestuur zich genoodzaakt een externe partij in te huren. De kosten daarvoor zullen ‘omgeslagen’ worden bij de ledencontributies.
 • De dames van Hydrofiel (Nijmeegse studenten) kregen een waterpolo-clinic van de twee Oranje-speelsters Iris Wolves en Nina ten Broeke.
 • Neptunia ’24 (Sneek) heeft voor 14 december alle waterpolovrijwilligers uitgenodigd in het clubhome om ervaringen uit te wisselen.ZVVS Da1_0.JPG
 • ZVVS (Vlaardingen/Schiedam)-dames 1 kreeg nieuwe caps van Stipt Uitzendbureau Directeur Bart Legierse (zelf ZVVS-speler) kwam de caps zelf aanbieden aan de koploper van de 2de klasse KNZB.
 • ZVS (’s-Gravendeel) zoekt nog steeds een secretaris. SPIO (Venray) zoekt een nieuwe voorzitter. De huidige voorzitter Judith Andriessen stopt er na drie jaar mee. ZVS krijgt een nieuwe website.
 • DAW (Alkmaar) noemde de PubQuiz van vrijdag 7 december jongstleden de Pubbattle. Er was livemuziek en het geheel stond onder leiding van Lalie Entertainment. Op donderdag 13 december organiseert de club voor alle geledingen in samenwerking met de KNZB een workshop ‘Voorkom Grensoverschrijdend Gedrag’. Clublid Max Delissen werd genomineerd voor de Waarderingsprijs van de Gemeente Alkmaar. Deze prijs wordt op het Sportgala uitgereikt.
 • ZPC Katwijk ging met 30 kinderen bowlen in Leiden in het bowlingcentrum nabij de 5 Mei-hal. De jongste leden (5 tot en met 8 jaar) mogen de kerstboom in het nieuwe clubhuis ‘optuigen’.
 • ZPC Amersfoort opende op 30 november officieel haar nieuwe clubhome in zwembad Amarena. In het clubhuis is ook een Olympische eregalerij met ZPC Amersfoort (vooral AZ&PC-ers)-leden, die ooit deelnamen aan de Spelen.
 • Bij UZSC (Utrecht) stopt vice-voorzitter Philippe Salomé er aan het eind van het seizoen mee. Op zondag 20 januari 2019 worden de UZSC Masters gehouden, in het verleden beter bekend onder de naam VSOP Meet!
 • Regio Zuid heeft er weer 12 nieuwe scheidsrechters bij. In Vlissingen (opleider Marcel Janssen met assistentie van Pim Bekkers) en Geleen ï (opleider Mark van Grimbergen samen met Pascal Seijkens ) werden de 14 scheidsrechters ‘klaargestoomd’. Op zaterdag 2 december kwamen er in Best uiteindelijk twee kandidaten niet door de test. Twee anderen mogen binnenkort nog een keer omdat ze op 2 december verhinderd waren. De nieuwe scheidsrechters zijn afkomstig van Hellas/Glana (Sittard/Geleen), Lutra (Helmond), Waterproof (Maastricht), De Rog (Weert), Zegenwerp/SWNZ (Schijndel) en DZK (Vlissingen/Middelburg).
 • SGHA (Heerenveen) kreeg van sponsor Yntema Carrosseriebouw BV een drietal solide, verrijdbare ballencontainers. De club verkoopt oliebollen van Bakkerij De Vliegende Hond uit Wolvega.
  SGHA.jpg
 • De Amstel (Mijdrecht) gaf in het weekend voor Sinterklaas alle dienstdoende scheidsrechters een speculaaspop.
 • Hans Maier, de oudste nog in leven zijnde Olympiër (hij was lid van de Nederlandse waterpoloploeg op de Olympische Spelen in 1936) is op 102-jarige leeftijd overleden. Op 5 december jongstleden stond er in het NRC een mooi artikel over hem onder de kop ‘Van naïeve sportman tot milieumoralist’.
 • Op 30 december a.s. organiseert De Ham (Wormerveer) onder leiding van Gianluca Sattolo een waterpolo-clinic voor C- en B-jeugd in zwembad De Crommenije in Krommenie.
 • ZPC Hoogeveen-voorzitter Robert Blide was te gast bij Radio Hoogeveen.
 • Het Stiennen Flier Cup-toernooi 2019 is gepland in het weekend van 29 en 30 juni. Het ZEPTA (Ter Apel)-toernooi is in het weekend van 24 en 25 augustus 2019.
 • MNC (Dordrecht) heeft een nieuw elektronisch tijdwaarnemingssysteem in gebruik genomen. De komende tijd worden de W-officials geïnstrueerd.
 • Triton (Weesp) zoekt jeugdpoloërs, de dames van Waterproof (Maastricht) kijken uit naar nieuwe collega’s.
 • WAVE (Delftse studenten) doet op 30 december mee aan de ijszwemwedstrijd in de Amstel in Amsterdam en op 19 januari 2019 aan het NK IJszwemmen in Volendam. Ter voorbereiding hierop oefende WAVE in de Delfse Hout.
 • Eva Brands (PSV) won de Clubheldenverkiezing van het Eindhovens Dagblad. Zij gaat samen met de andere regiowinnaars naar de landelijke finale.
 • OZ&PC (Oldenzaal)-Heren 1 is genomineerd als sportploeg van het jaar in Oldenzaal. Het onder 17-team als jeugdploeg, Stan Hageman als sporttalent en Maik Slot als sportman.
 • Swol 1894 (Zwolle)-Heren 2 is misschien het enige team in het Nederlandse waterpolo met een buitenlandse sponsor. Rober Tine Tapas & Wine Bar zetelt in Lissabon en heeft een Nederlandse eigenaar, namelijk oud-speler en oud-Swol-voorzitter Rob Smit.
  SWOL Heren 2.jpg
 • Naar aanleiding van de presentatie, die Oceanus (Aalsmeer) deed op het KNZB-Congres, is de Aalsmeerse club binnenkort een keertje Club van de Maand op de KNZB-site.
 • De kantine van De Veene (Almelo/Wierden) blijft definitief open. De spelers van Heren 1 en 2 bundelen de krachten. Vijf spelers uit beide teams hebben zich ‘ingeschreven’ voor de beheercommissie.
 • Vrijdag 14 december heeft Hellas/Glana (Sittard/Geleen) een speciale avond voor haar vrijwilligers. De club zoekt leden voor de sponsorcommissie. De club hoopt in 2019 weer een speciale Hellas/Glana-dag te houden.
 • Op de site van VZV (Velsen) staan tegenwoordig ook vacatures van VZV-sponsors.
 • HZPC (Horst aan de Maas) zoekt een trainer-coach voor zowel Heren 1 als Dames 1.
 • DWV (Doesburg)-Heren 1 kreeg nieuwe badjassen van sponsor DDS. In de thuiswedstrijd tegen De Grunte (Hardenberg) werden ze voor het eerst geshowd.
 • Zwemclub Zeist is te zien op oude beelden in de film Zeist in Beweging op Slotstadtv.
 • Cynthia Mulder speelde haar laatste wedstrijd voor de Polar Bears (Ede)-dames. In het nieuwe jaar gaat ze spelen voor Berkeley University in Amerika. Haar zus Brigit speelt al een jaar voor die universiteit.
 • Isis (ZVL-1886) en zus Cleo Keijzer werden in Haarlem gekozen tot Sporttalent en Sportspecial.
  Isis en Cleo Keijzer.jpg 

  Zwembadnieuws
 • Het nieuwe Combizwembad (met bijbehorende schaatshal) bij De Vliet in Leiden wordt klimaatneutraal.
 • De Gemeente Rheden heeft de Innovatieprijs Zwembaden 2018 gewonnen. Wethouder Marc Budel kreeg de prijs uitgereikt tijdens het Nationaal Zwembadcongres in Noordwijk.
 • Het Boerhavebad in Haarlem is de afgelopen zomer behoorlijk onder handen genomen. Technische installaties, sanitair, plafonds en tegels waren aan vervanging toe. Er werd voor 1,7 miljoen geïnvesteerd. Door de aanpassingen is het bad behoorlijk verduurzaamd en werd er een energiebesparing van 25% bereikt.
 • De plafonds van de grote kleedkamers van het Rivièrabad in Spijkenisse zijn de afgelopen dagen vernieuwd hetgeen wat ongemak te weeg bracht.
 • Op zaterdag 23 februari 2019 wordt het doelgroepenbad van De Kulk in Vlaardingen omgetoverd tot een ware dancing. Mensen kunnen er tot drie uur ’s nachts dansen, drinken en feesten. Dit gebeurt in samenwerking met de programmeur van De Kroepoekfabriek in Vlaardingen.
Beeld:
Bewerkt door Redactie
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,142