Clubnieuws van Henk

Clubnieuws
Clubnieuws van Henk
27 december 2018
Clubnieuws van Henk

78-ste Clubnieuws

Henk van der Sluis houdt alle clubbladen, -websites en -nieuwsbrieven in de gaten. In ManMeer!-Magazine maakt hij hieruit traditiegetrouw een kleine selectie. Op waterpolo.nl geeft hij in de rubriek ‘Clubnieuws van Henk’ regelmatig een uitgebreidere opsomming van het nieuws bij Nederlandse waterpoloverenigingen. Een nieuwe update.

 • MOSAregio (Venlo) gaat weer assisteren bij het Fortissimo Carnavals Concert op maandag 25 februari. Voor de achtste keer op rij zullen MOSAregio-leden assisteren in de gaderobe, helpen in de bediening, schenken van drankjes, helpen bij het opruimen, hun diensten aanbieden in de keuken. De club krijgt hiervoor een beloning ten bate van de clubkas.
 • Op woensdag 19 en donderdag 20 december kwamen weer twee Russische teams naar zwembad Valkenhuizen in Arnhem om tegen de mannen en dames van ENC te spelen.
 • Op 24 januari 2019 serveert MNC (Dordrecht)-Dames 1 een 10 gangen diner ten bate van de komende trainingsstage in Montenegro. Dit diner vindt plaats in het Wantij Paviljoen in Dordrecht. De kosten zijn 35 Euro per persoon. MNC heeft nog plek voor een regiodamesteam voor het Ronic Poley Toernooi op zaterdagmiddag 5 januari 2019.
 • De VZ&PC (Vriezenveen)-sponsorcommissie heeft een driejarig contract afgesloten met Financieel Advies/De Regio Bank. Dit houdt in dat het logo van de Regio Bank op de caps van een jeugdteam komt en er twee Regio Bank bankjes komen voor de wisselspelers. Het sloot ook een driejarig sponsorcontract af met Smoes Tweewielers.
 • De Arethusa (Oss)-dames kregen een judoclinic van Ziggy Horsten bij Van Buel Sports.
  Arethusa
 • De Meppel City Swim is komend jaar op zondag 16 juni.
 • In het AD/Rotterdams Dagblad een interview met Oranje-reservekeeper Milan de Koff onder de kop ‘Frustraties van de nul’. Aan het begin van vorig seizoen stapte De Koff over van AZC Moscow (Alphen a/d Rijn) naar SVH (Rotterdam). Eén van zijn redenen was dat hij het plezier in het spelletje wilde terugvinden. “En dat plezier is helemaal terug en dit lastige seizoen maakt het plezier niet minder. Het is een superleuk team. Ploegen die veel verliezen, komen vaak in een neerwaartse spiraal. Dat is bij ons niet zo.” Toch zou het zo maar het laatste seizoen van De Koff in Hillegersberg kunnen zijn. Mocht SVH uit de eredivisie degraderen dan kan hij als international niet blijven. “Erin blijven gaat lastig worden, dat realiseer ik me. Als het niet lukt, moet ik op zoek naar een andere club.”
 • De UZSC (Utrecht)-dames 1 verkopen wijn en olijfolie om een trainingsstage te kunnen bekostigen. In het AD/Utrechts Nieuwsblad een artikel over de talentvolle broers Sebastiaan en Benjamin Hessels. Het nieuwe UZSC-bestuur is samen met het Kampong-bestuur (hockey en voetbal), Sport Utrecht en gemeenteraadsleden in gesprek over de ontwikkeling van een topsportcampus in Maarschalkerweerd. Op vrijdag 4 januari geeft Heren 1-trainer Evangelos Pateros waterpoloclinics aan de B- en C-jeugd en aan de D/E/F-pupillen. De club heeft een nieuwe barcommissie. De UZSC-Nieuwsbrief heeft een andere opzet gekregen. De C-meiden hebben een loterij met mooie prijzen ten bate van de trip naar het Spaanse Lloret de Mar.
 • Zwemclub Losser benoemde Rolf Jansink tot nieuwe mannentrainer per 1 januari 2019. Hij speelde o.a. in het verleden bij OZ&PC Oldenzaal en keek ook in de keuken van Schuurman BZC (Borculo) mee bij trainer Jan Mensink. Alte Säcke, een mastersteam met grote inbreng van Zwemclub Losser-masters (ook met leden van SV Gronau en SC Münster) werd vierde op een sterk bezet masters-toernooi in het Spaanse Pamplona achter Navarro Pamplona, Real Canoe Madrid en Askarza Bilbao.
 • De Vuursche (Baarn) verkoopt oliebollen van IJssalon Bemer voor Oud en Nieuw. IJssalon Bemer bakt ook oliebollen voor Duinkikkers (Soest). ZPC Montferland (‘s-Heerenberg) verkoopt oliebollen en appelbeignets van de Echte Bakker Henri Dijkman.
 • De Jong Oranje Meisjes (lichting 2002) waren enkele dagen op trainingskamp in Barcelona op uitnodiging van de Spaanse zwembond.
  Jong Oranje
 • Op Zappsport (NPO 3) was zaterdag 15 december The Battle Waterpolo te zien. Vier jongens en vier meisjes werden in één dag omgetoverd tot echte waterpoloërs. Zij deden dit onder leiding van de internationals Milan de Koff en Nomi Stomphorst. Coaches waren Ron Boszhard en Britt Dekker.
 • De Reuring (Langedijk) bestaat in 2019 50 jaar. Om dat jubileumjaar goed af te trappen wordt op 1 januari zowel de Nieuwjaarsreceptie als de Nieuwjaarsduik gehouden. De Reuring-jeugd had op zaterdag 22 december een heerlijk kerstontbijt, dat gesponsord werd door Bakkerij Jonker.
 • Terug van weggeweest: met Pinksteren (8 en 9 juni 2019) hebben de Vennen weer het Premio Pinkstertoernooi. Ooperon is de sponsor van het Vennen-jeugdtoernooi met Pasen. Op 5 en 6 januari 2019 zijn de Haarlemse polodagen.
 • WAVE (Delftse studenten) heeft op 5 en 6 januari 2019 weer een wintertoernooi. Op zaterdag kan er weer meegegeten worden.
 • De ZPB H&L Productions (Barendrecht)-C-jongens kregen mooie tenues van Ontruimingsdeal.
 • VIVAX (Oegstgeest)-leden konden door een kerstboom te kopen bij de stal naast Apotheek Beker de club steunen. Het hield een kerstontbijt voor alle jeugdleden. Het kerstontbijt werd gesponsord door Albert Heijn Kempenaerstraat/Teweeweg.
 • De Devel (Zwijndrecht) houdt op Paaszaterdag (20 april 2019) een speciaal Paasontbijt voor leden met een beperking. De Devel deed mee aan de ATOS (Lokale Omroep)-actie voor de voedselbank in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. Het ging vooral om de inzameling van houdbare producten als rijst, pasta, conserven. De actie was van 21 tot 24 december. De club ging onlangs karten met de jeugdleden van de zwem- en waterpolo-afdeling in Dordrecht.
 • Kempvis (Spijkenisse) heeft met alle E/D- en minipupillen een kerstontbijt. Op zaterdag 20 en maandag 22 april 2019 heeft Kempvis weer haar Paastoernooi voor C/D/E- en minipupillen. In het verleden was er ook nog wel eens een bevriende club van Curacao, die meedeed.
 • De Nijverdalse Galerie UiterArt schonk Het Ravijn een schilderij van oud-international Karin Kuipers. Golden Girl en oud-international Yasemin Smit gaf/geeft tijdens het 1ste Jeugdwaterpolokamp in Zeist (21 – 24 december en 2 – 5 januari 2019) gasttrainingen. Zondag 16 december werd er weer gestreden om de Joop Aal Bokaal, een toernooi voor polospelertjes onder 11 jaar. Joop Aal betekende in het verleden veel voor Het Ravijn, onder andere als zwemtrainer en Dames 1-coach. Hij stierf veel te vroeg aan een slopende ziekte. Het Ravijn heeft in Overijssel de meeste loten van de Grote Clubactie verkocht, namelijk voor 6100 Euro. Dat is volgens coördinator André van Olst 600 Euro meer dan in 2017. Ravijn-Heren 1 kreeg een survivathlon-training van survivalspecialist André Gorter van zo’n vijf uur.
  Ravijn.jpg
 • ZPV De Grunte (Hardenberg) vierde in het weekend van 8 december haar 50-jarig bestaan. Eén van de onderdelen op de feestavond was een echte Grunte Quiz. Martin Kok was de grote winnaar van die quiz.
 • De gemengde D-pupillen van Widex GZC DONK waren VIP-gasten bij de manneninterland Nederland – Spanje op uitnodiging van Osonyq. GZC DONK kreeg zes nieuwe W-officials. De GZC DONK TOP-jeugd kreeg een Kick en Fun Clinic bij Den Edel Goud Nederland. Boy vogelzang gaf de clinic. Hij is meervoudig medaillewinnaar op verschillende W.K.’s en won de World Games Fighting JuJitsu in 2017. Oud-speler Kjeld Veenhuis, thans spelend voor Sant Andreu (Barcelona) werd gekozen tot MVP van de 9de competitieronde van de Spaanse competitie. Zijn oproep via facebook om op hem te stemmen heeft hem geen windeieren gelegd. Ook veel Nederlandse volgers stemden op hem.
 • Dames 3 van Aquapoldro (Apeldoorn) deed een Escaperoom-spel en liet zich opsluiten in een politiebureau.
 • De waterpolocommissie van de Regio West zoekt nog steeds een secretaris.
 • De Amstel (Mijdrecht) is druk bezig met een nieuwe website. De Granaet (Dokkum) heeft intussen een nieuwe site.
 • ZVL-1886 (Leiden) gaat G-zwemmen en G-waterpolo aanbieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit doen ze in samenwerking met VTV, Stichting Vrijetijdsbesteding, Thuishulp en Vormingsactiviteiten. Sleutelstad FM had Sterre Spijker (dochter van Albert) en Tim van Beelen (organisator van de Albert Spijker Memorial) te gast om te praten over dit evenement. Dames 1-speelster Marloes Cabout gaat een paar maanden in de Australische competitie spelen. Haar oudere zus Mieke speelde in 2009, het seizoen na de Gouden Medaille van Peking, een seizoen bij de Cronulla Sharks. Zij reikte toen tot de finale van de play-off, die helaas verloren werd. De ZVL-dames 1 waren te gast bij de eredivisie basketballers van ZZ Leiden.
 • De Reuring (Langedijk) gaat door met de pilot G-zwemmen. Tot en met de maand juni 2019 organiseert het om de week een uur G-zwemmen.
 • Hydrofiel (Nijmeegse studenten)-Heren 1 werd op het Nijmeegse Studenten Sport Gala uitgeroepen tot publiekslieveling van het Radboud Sportcentrum.
 • De AZC Moscow (Alphen aan de Rijn)-D/E en F-pupillen hadden een leuke teambuildingsactiviteit: een boksclinic onder leiding van Iris Peperkamp. De club had donderdag 13 december een wijnproefavond. Er kon tevens wijn besteld worden voor de feestdagen.
  AZC.jpg
 • Oceanus (Aalsmeer) organiseert op zaterdag 26 januari 2019 het Aalsmeers Kampioenschap Schoolwaterpolo. Onlangs waren er al twee ‘oefenavonden’ voor de scholen, die zeer druk bezocht werden. Op 8 en 10 januari 2019 zijn er nog twee oefensessies.
 • ZPC Nunspeet rouwt om het overlijden van Vincent van Klompenburg, vader van drie Nunspeet-leden. De sponsorcommissie vroeg een financiële bijdrage aan het Van den Broek Lohmanfonds voor oefencaps. Van Kringloop Centrum De Cirkel ontving de club 500 Euro uit de winst die ze gemaakt hadden.
 • TriVia (Groningen) is teleurgesteld dat het niet is geselecteerd voor de Poiesz-Jeugdactie. Dat vanwege de grote inschrijving dit keer.
 • Swol 1894 (Zwolle)-Heren 2 ging met ruim 30 mensen onder leiding van Heren 2-speler Sjoerd Rijnja een eigen biertje brouwen, een zogenaamde Sjoertenbrau. Twee weken later kregen de deelnemers het resultaat. Tevens proefden ze 8 bestaande bieren. Swol Heren 2 speelt van 11 tot en met 13 januari 2019 tegen Weston-Super-Mere Swimming Club. Bij de Engelse club speekt oud-Swol-keeper Danny Jacobs.
 • Zaterdag 29 december organiseert SG De Linge/PCG (Leerdam/Gorinchem) een waterpolo-clinic door Oscar Visser en Quint Gerdes, beiden spelers van eredivisieclub ZPB H&L Productions en tevens trainers van De Linge/PCG.
 • De Eindhovense wethouder Sport Stijn Steenbakkers was op werkbezoek tijdens een trainingsavond van PSV-waterpolo. Hij trainde mee met de PSV-B-jongens, die in de eredivisie spelen.
 • De Robben (Hilversum) had op vrijdag 21 december jongstleden een Kerstavond met onder andere waterpolowedstrijdjes, een kerstbuffet en een kerstborrel.
 • De Krabben (Bergen op Zoom)-Heren 1 redde het niet bij de Sportverkiezingen in hun woonplaats. Een ander sportteam ging er met de eerste prijs vandoor.
 • VKC ’03 (Tubbergen/Ootmarsum) verkocht op 15 december huis-aan-huis Twentse kruidkoek in Tubbergen en Ootmarsum.
 • Op zondag 7 april doet Zwemclub Zeist mee aan de derde Giathlon. Een Giathlon is een indoor triathlon. De baten van deze Giathlon zijn voor sporters met een handicap. De club ging met haar jeugdpoloërs schaatsen op de grote schaatsbaan van het Winter Wonderland Zeist op het Emmaplein.
 • Op de HZ ZIAN (Den Haag)-Nieuwjaarsreceptie op 13 januari 2019 treedt Magic Julian op met een speciale kindergoochelshow.
 • Op vrijdag 1 februari 2019 organiseert de KNZB Regio Noord een presentatie van mannenbondscoach Robin van Galen in de Euroborg (stadion van FC Groningen) in Groningen. Onderwerp: ‘Hoe krijgt U uw mensen nou echt in beweging?’
 • Bij de Schuurman BZC (Borculo)-vrouwen borg Daniëlle Prins – van den Berg na ruim 30 jaar haar waterpolocap definitief op in de kast.
 • Het D-pupillenteam van ZPC Amersfoort heeft een Nederlands Kampioen in haar midden, namelijk Tenzing Geutjes. Hij werd op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Zwemmen in Eindhoven kampioen op de 50 en 100 meter vrije slag. Door zijn deelname in Eindhoven moest hij wel de competitiewedstrijd tegen ZV Utrecht verzuimen. Het had geen invloed op de uitslag. Het team van Berend van Hamont won toch wel.
  Tenzing Geutjes.jpg
 • ZVVS (Vlaardingen/Schiedam) nam afscheid van Giel Dirk Dekker als trainer van jeugd- en lagere teams. Zaterdag 22 december vond de laatste ZVVS Pubquiz plaats van 2018. Ook dit keer werd deze gewonnen door de ploeg met de illustere naam De Meerschijters. Door deze overwinning grepen de Meerschijters ook het overall klassement. Bij de Meerschijters acteren onder andere Jerry Doumenis en Tim van Gulik. De club krijgt een nieuwe website. ZVVS wil het tevredenheidsonderzoek uit 2015 nog eens overdoen. De club heeft het clubhuis overgenomen van de gemeente.
 • EZ&PC (Elst) levert vrijwilligers, onder andere spelers/speelsters van Heren en Dames 1, voor het Winterfestijn (een schaatsbaantje) Overbetuwe in Elst. Deze ijsbaan is open tussen 15 december en 6 januari 2019.
 • De Gouwe (Waddinxveen) had op 20 december jongstleden haar oliebollentoernooi met enkele opvallende (nieuwe?) spelregels. Doelpunten gemaakt door pupillen onder 13 jaar of spelers boven de 60 jaar tellen dubbel.
 • Ingrid van Hulst van de Gorcumse voetbalvereniging GJS is de Clubheld 2018 van de A.D.-actie van dit jaar. Zij kreeg uit handen van oud-schaatster en Olympisch Kampioen Marianne Timmer een cheque van 10.000 Euro. Van Hulst geeft het bedrag aan haar club voor een verbouwing van de keuken. Lisa Rikken (16) van HCM Arnhem en Eva Brands (20) van PSV Waterpolo (Eindhoven) kregen een eervolle vermelding. Timmer: “Het is voor sportverenigingen lastig genoeg om vrijwilligers te vinden. Lisa en Eva zijn jong, dus is het belangrijk dat zij zich inzetten als vrijwilliger.” Alle vijftien clubhelden kregen een reis voor twee personen naar het Engelse York.
 • Het Snippen (Ouderkerk aan de Amstel)-onder 15 team ging vooraf aan een uitwedstrijd in Den Helder een dag eerder naar Texel om daar een nachtje te bivakkeren. De wedstrijd in Den Helder werd verloren……. Elfred Warner werd de nieuwe secretaris. Hij is de opvolger van Mariëtte Matthijsen.
 • De ZV Westland-waterpoloërs gingen floaten tijdens de training hetgeen de nodige spierpijn opleverde. De club schonk de overgebleven kruidnoten van de kruidnotenactie aan de Voedselbank. Ook AquaNovio’94 (Nijmegen) deed een schenking aan de Nijmeegse Voedselbank, namelijk 30 kerststollen.
 • De Ham (Wormerveer) organiseert op 3 maart 2019 een schoolwaterpolotoernooi voor scholen uit Wormerveer en Krommenie in zwembad De Crommenije in Krommenie.
 • ZV Albatros (Vianen) had tijdens de laatste training van het kalenderjaar 2018 een speciale gast, namelijk ex-international en Spandau ’04-speler Luuk Gielen. Gielen had een avond ervoor nog een wedstrijd in de Champions League gespeeld.
 • De G-waterpoloërs van ZPC Katwijk kregen nieuwe waterbaskets van de Dirk Kuijt Foundation. Zie hiervoor ook het filmpje op de ZPC Katwijk-site.
 • Tien kinderen van de ZPC Rotterdam-waterpoloafdeling zwommen mee in de Serious Swim 010. Ze zwommen allemaal een kilometer voor Radio 3FM en het Rade Kruis.
 • Een gewaagde uitspraak van een gerespecteerd scheidsrechter op Facebook: “Straks naar Winschoten toe, naar het GZVW-Kersttoernooi. Het gezelligste toernooi van Noord-Nederland”. Dat kunnen de organisaties van Ter Apel, Zandpol, Het Stienen Flier, etc. in hun zak steken.
 • In Veenendaalsekrant.nl een leuk interview met waterpolotalent Niels Veerman. De kop boven het interview: ‘Veerman (17) grijpt zijn kans’.
 • De Reest (Meppel) zwom tijdens de kerstestafettewedstrijden ten bate van de ziekte A.L.S.
 • De aanvoerder van de Oranjevrouwen, Dagmar Genee, bleef bij het oefentoernooi in de Verenigde Staten in de buurt van Los Angeles langs de kant vanwege een gebroken duim.
 • Woelwaters (Harderwijk) moest onlangs afscheid nemen van Marjolein Willemsen. Afgelopen seizoen was er een succesvolle oproep om weer een damesteam in de competitie te krijgen. Er is intussen zo veel nieuwe aanwas, dat er komend seizoen zelfs twee damesteams ingeschreven kunnen worden.
 • Feraas Boukhabza kreeg bij De Dolfijn (Amsterdam) de Herman Rademaker Beker als talentvolle jongere uitgereikt. Het eerste talent dat destijds de beker kreeg uitgereikt, Stephan Gravesteijn, overhandigde namens Herman Rademaker de beker.
 • Een combinatie van D- en C-jeugd van DZK (De Zeeuwse Kust, Vlissingen/Midelburg) deed mee aan een Belgisch waterpolotoernooi. Hier werd gespeeld tegen vertegenwoordigende teams van West- en Oost-Vlaanderen en een combinatieteam van Vlaams-Brabant, Limburg en de regio Antwerpen.
 • Polar Bears (Ede) organiseert op donderdag 21 maart een sponsorbijeenkomst met Pieter van den Hoogenband als spreker. Titel van de avond: ‘Gaan voor Goud’. De club zoekt communicatiemedewerkers. Welke Beren willen de volgende twee Heide Optochten namens de club organiseren. De eerstkomende is op 17 augustus 2019. Op 5/6 en 8 maart is er weer een bakfeest voor jeugdteams.
 • SG Aquadraat (Leiderdorp/Koudekerk aan de Rijn) combineert de Nieuwjaarsborrel met de eerste Pubquiz in het clubhuis in het Prins Willem Alexanderbad in Koudekerk. (2727)

  Zwembadnieuws
 • In het Berghuizerbad (Wapenveld/Heerde) was donderdagavond 20 december kaarslichtzwemmen. Honderden kaarsjes stonden er in de grote zwemzaal.
 • De nieuwbouw van Sportcentrum De Kuil in Bodegraven (inclusief een nieuw zwembad) is van start gegaan.
 • Het ‘babybad’ van zwembad De Staver in Sommelsdijk werd gesloten in verband met legionella.
 • In het Inge de Bruijn Sportfondsenbad (Barendrecht) verdronk tijdens een zwemles een driejarige kleuter.
 • Wie bij zwembad De Hoornse Vaart (Alkmaar) het frituurvet van het oliebollen bakken inlevert, krijgt het tweede entreekaartje gratis.
 • Er is een overeenkomst over de derde fase van de uitbreiding/renovatie van het Hengelose Twentebad. De verwachting is dat in september of oktober 2019 de nieuwe entree van het bad open kan.
 • De vroege vogels van de Alphense zwembaden kregen op 20 december een heerlijk kerstontbijt aangeboden. De Alphense baden organiseren binnenkort weer een Drijf-in-bioscoop.
 • De glijbaan van zwembad De Peppel in Ede gaat voorlopig nog niet open. Dat wordt pas na de kerstvakantie.
Beeld:
Clubnieuws van Henk
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

30 mei 2020
Petar Ivosevic zal komend seizoen de herenselectie van SVH onder zijn hoede nemen. De 32-jarige Serviër, woonachtig in D…
28 mei 2020
Wederom presenteert Waterpolo Den Haag een nieuwe naam bij de club. Na de eerdere komst van trainer Anton Heiden en…
2,073