Clubnieuws van Henk

Clubnieuws
Clubnieuws van Henk
Clubnieuws van Henk

79-ste Clubnieuws

Henk van der Sluis houdt alle clubbladen, -websites en -nieuwsbrieven in de gaten. In ManMeer!-Magazine maakt hij hieruit traditiegetrouw een kleine selectie. Op waterpolo.nl geeft hij in de rubriek ‘Clubnieuws van Henk’ regelmatig een uitgebreidere opsomming van het nieuws bij Nederlandse waterpoloverenigingen. Een nieuwe update.

In een facebookfilmpje van Zorg van de Zaak (sponsor van eredivisieclub FC Utrecht) praat ex-waterpolo-international Barbara van Hanselaar met ex-FC Utrecht-voetballer Michael Mols.

BZ&PC (Bodegraven) houdt op vrijdag 18 januari haar Nieuwjaarsreceptie inclusief een loterij en een BZ&PC Quizspel. Op vrijdag 1 februari houdt BZ&PC-dames 1 een PubQuiz met aansluitend een feest. Dit gebeurt in clubhuis De Zwamkuil. Op de facebook-site een fraaie terugblik op het 80-jarig bestaan van de club middels fraaie foto’s.

De Reuring (Langedijk) kreeg van Deen Supermarkten een enorme beer, die vanaf nu als clubmascotte gebruikt zal worden.

SG WZC (Zoetermeer) organiseerde voor de D/E en F-pupillen een vossenjacht en een kerstdiner.

De MOSAregio (Venlo)-website was tijdelijk uit de lucht. De IJsselmeeuwen (Zutphen) en NDD (Doetinchem) hebben nieuwe sites.

De Meer (Culemborg)-Heren 1 kreeg nieuwe badjassen van Kwalitaria De Vluchtheuvel.

Op Tweede Kerstdag 2018 zijn 27 jongens en meisjes van Widex GZC DONK (Gouda) vertrokken naar het Spaanse Lloret de Mar voor een toernooi (27 – 30 december). De meisjes wonnen het toernooi. Marit van der Weijden werd gekozen tot beste speelster, Sanne Keijzer werd beste keepster. Debby Willemsz werd beste coach. De GZC DONK-jongens werden 12de in een veld van 20.
Donk

De Vuursche (Baarn) is één van de vijftien verenigingen in Baarn die deelneemt aan de sponsoractie van Schmidt Koelewijn. De club reikte bij de Oudejaarsborrel twee aanmoedigingsprijzen uit aan Karen Splint en aan waterpoloscheidsrechter Stavros Tsibidakis.

De Neptunia ’24 (Sneek)-dames hadden op woensdag 2 januari jongstleden een sponsordiner, waarbij de speelsters de gerechten zelf maakten.

Triton Putten deed mee aan de Amstel Ice Swim nabij de Berlagebrug in Amsterdam, waar een parcours van 100 meter was uitgezet. Officieel moet het water onder de 5 graden zijn. Het was er iets boven.

OZ&PC (Oldenzaal)-waterpoloërs grepen bij de plaatselijke sportverkiezingen naast de hoofdprijzen. Er was wel een prijs voor Mayke van Tintelen (para-Olympiër) en de Zwem4Daagse (met een grote OZ&PC-inbreng) kreeg de Prijs van Verdienste.

Op het PSV (Eindhoven)-winterwaterpolotoernooi werden de scheidsrechters gecoacht middels headsets. De headsets werden ‘gesponsord’ door de KNZB en Axivi. Er deed voor het eerst een Vlaams meisjesteam mee. In de glossy Licht op Eindhoven staat een leuk en uitgebreid artikel over Eva Brandts, die bij laatste Clubheldenverkiezing van het Algemeen Dagblad hoge ogen gooide. Eva schitterde al met een mooie foto op de voorpagina.
WWT.jpg

De Dinkel (Denekamp)-Heren 1 is genomineerd voor sportploeg van het jaar in de Gemeente Dinkelland.

AZURO (Delfzijl/Appingedam) heeft nieuwe zwembroeken in de aanbieding met de Groningse provincievlag als motief.

ZV Westland en benzinestation Peut in Naaldwijk hebben een samenwerking: Tank en Schenk. De club krijgt 1 cent per getankte liter. De waterpolo-afdeling van de club verkocht kerststukjes op de Winterfair in zwembad Maesemunde in ’s-Gravenzande.

WSG DraGor (Drachten/Gorredijk) verkocht voor het achtste jaar op rij oliebollen van de Fryske Bakkerij Baarsma uit Boornbergum.

Damesinternational Maud Megens werd in Rotterdam genomineerd als één van de drie vrouwelijke sporters. Op 11 februari is de uitslag.

Op SportiefZwolle.nl staat een interview met ex-international en Swol 1894-trainer Mieke van der Sloot. Kop van het interview luidt ‘Mieke van der Sloot is nog niet klaar bij Swol’. In weekblad Ede Stad een interview met Oranje-international Ruud van der Horst over zijn terugkeer bij de Oranje-selectie. Kop: ‘Alles begon met het Tokio-gevoel bij Polar Bears-captain Van der Horst.

Waterproof, de Amsterdamse Gay-waterpoloërs, houdt op Koningsdag, 27 april aanstaande, het Amsterdam-toernooi voor internationale Gay-teams.

AquaNovio (Nijmegen) biedt G-waterpoloërs vier keer de mogelijkheid om waterbasketbal te spelen op zaterdagochtend in zwembad De Lubert in Groesbeek.

ZPC Katwijk kreeg een donatie van 250 Euro van de Rabobank. Het geld werd onder andere besteed aan het Sinterklaasfeest.

De Krabben (Bergen op Zoom) hadden een jeugdkerstactiviteit bij Bowling Resto-Lounge in Bergen op Zoom. Na afloop was het frietjes eten.

Op vrijdag 21 december organiseerde de ZV Sassenheim-jeugdcommissie een kerstdisco en kerstgala in ’t Onderdak.

WS Twente (Hengelo/Borne) zwom ruim 9900 Euro bijeen voor de stichting KiKa.

De B-jongens van OZV (Oudewater) zijn gekozen tot Oudewaters jeugdsportploeg van het jaar. OZV-lid Thijs van Dijk is iemand met connecties in de modewereld. Eén van die connecties heeft een nieuwe cap ontworpen.
OZV.jpg

In Het Kontakt, dat uitkomt in de Krimpener- en Lopikerwaard, een artikel over de BZC (Bergambacht)-dames, die een middenmootplaats in de tweede klasse bezetten. Speelster Wendy de Groot denkt dat een teamuitje voor het seizoen heeft bijgedragen aan die goede klassering. De Groot: ”Met alle tien speelsters hebben we een lang weekend vertoefd in het Franse Sassay in een bed and breakfast van mijn moeder. We verkenden de mooie omgeving, namen deel aan een buurtfeest, verdiepten ons in de wijnsoorten en hebben ontzettend veel gelachen. Een beter recept voor teambuilding bestaat niet. Sommigen van ons spelen al vijftien jaar samen. Ik kan wel zeggen, dat we voor elkaar door het vuur gaan.” BZC heeft naast goede waterpoloërs ook goede bakkers. Bij de Nieuwjaarsduik was ook de tweede aflevering van Heel BZC Bakt.

De gecombineerde Polar Bears (Ede) en VZC (Veenendaal)-C jongens speelde oefenwedstrijden tegen de Vlaamse Zwemfederatie.

WAVE (Delftse studenten) gaat op dinsdagavond 15 januari schaatsen in Rotterdam.

De World Waterpolo Coaches Association (coaches van topteams en nationale selecties) koos de Hongaar Zsolt Varga en Oranje-bondscoach Arno Havenga tot beste coaches van 2018 bij respectievelijk de mannen en de vrouwen.

VZ&PC (Vriezenveen) startte het nieuwe jaar (vrijdag 4 januari) met een sponsorzwemevent.

De Spreng (Brummen)-Dames 1 organiseert op vrijdag 18 januari een feest voor de hele vereniging in De Vrolijke Frans. Kledingadvies: Dressed to compress.

Gianluca Sattolo (De Ham-mannencoach) gaf een waterpolo-clinic aan spelertjes van De Ham (Wormerveer) in zwembad De Crommenije in Krommenie.

De Albert Spijker Memorial bij ZVL 1886 heeft ruim 9000 Euro opgeleverd voor Matchis. Ook werd er ruim 4300 Euro opgehaald door Danique Gras voor de Maag Lever Darm Stichting. Al met al zo’n ruime 13.000 Euro bijeen gezwommen door zo’n 150 zwemmers. Tijdens de pauzes van het Internationale Damestoernooi (4 – 6 januari) werd het publiek geëntertaind door Barry Badpak. ZVL 1886-dames 1 is genomineerd als sportploeg van Leiden 2018. Dames-coach Jacob Spijker is genomineerd als beste coach. In die categorie werd ook AZC Moscow (Alphen aan de Rijn)-coach Ron van der Wildt voorgedragen.

ZPC Nunspeet kijkt al weer uit naar de Nunspeetse Keiler op zaterdag 25 mei. De sponsorcommissie van Nunspeet schonk de waterpoloafdeling een balcompressor om de waterpoloballen op te pompen.

Op Nieuwjaarsdag was ’s morgens vroeg op NPO Radio 1 al een gesprek te horen met de 88-jarige Ok van Batenburg, de Haarlemmer, die als eerste samen met 28 andere clubleden een nieuwjaarsduik organiseerde in Zandvoort. Van Batenburg deed zelf 30 jaar mee. “Nu kan ik het helaas niet meer, omdat mijn benen niet meer willen.” Van Batenburg vertelde ook nog dat de KNZB eerst helemaal niets wilde weten van de nieuwjaarsduik. “Volgens hen en ook volgens de doktoren zou het schadelijk zijn voor de gezondheid.”

De Njord Veldhoven-dames hebben ook dit seizoen weer een speciale ‘Wie is de Mol’-poule. Wie gaat er dit jaar weglopen met de grootste ‘Molloot’?

De ZPC Amersfoort-B-meisjes hadden een trainingskamp in Boedapest met de meisjes van Ferencvaros. De C-meisjes waren aanwezig bij een toernooi in het Spaanse Malaga, waar heel goed gepresteerd werd. Tussendoor kregen de C-meisjes nog een clinic flamenco-dansen. Ook de Polar Bears (Ede)-dames waren in Boedapest voor een trainingskamp. Zij trainden en speelden met en tegen BVSE, de ploeg van Oranje-speelster Vivian Sevenich.

Arethusa (Oss) kijkt al weer uit naar zaterdag 31 augustus, wanneer de Golfbad Osse Maasrace en Zwemevent voor KWF 2019 gehouden wordt. Samen met studenten van Sport en Bewegen van ROC De Leigraaf en een sportdocent van Sport Expertise Centrum gaat de club weer ‘natte zwemlessen’ geven aan de Osse basisscholen. Daarvoor zoekt het nog enkele vrijwilligers.

GZVW (Winschoten) bestaat 60 jaar en heeft daarom een nieuw logo laten ontwerpen.
gzvw

Aquapoldro (Apeldoorn) verwelkomde 5 nieuwe W-officials.

De Dolfijn (Amsterdam) is in diepe rouw vanwege het overlijden van erelid Kees Eeken. Eeken was vroeger onder andere waterpolotrainer en jeugdcoach.

Supermarkt Jumbo Barendrecht gaat een plaatjesactie verzorgen van ZPB H&L Productions. Alle leden van de junioren-, senioren- en selectieteams worden komende weken gefotografeerd alsmede de zwemmers. Eind maart komend de plaatjes op de markt.

DOS (Varsseveld) verkocht maar liefst 1052 kerststerren in de aanloop naar de kerst, hetgeen de vereniging 2140 Euro opleverde. Op 7 december 2019 is de volgende kerststerrenactie.

Leden van ZPC Rotterdam hadden een zeer intensieve boksclinic van Boxingcompany010 van 75 minuten. De volgende dag was er veel spierpijn weg te werken.

ZPC Het Ravijn (Nijverdal)-jeugdspeelsters Lot Stortefeld en Iris Timmermans zijn genomineerd voor Sporttalent van het jaar in de Gemeente Hellendoorn, waar Nijverdal onder valt.

EZ&PC (Elst) had een kerstactie in samenwerking met Bakkerij Paul Janssen. De baten daarvan waren voor het komende jeugdkamp.

RZ (Roermond) levert dit carnavalsseizoen de jeugdprins en zijn adjudant aan de Roermondse carnavalsvereniging.

Op zondag 27 januari organiseert DWT (Haarlem) in samenwerking met PAX Bierbrouwerij een bierproeverij in het DWT-clubhuis.

Onder leiding van vier buurtsportcoaches was er een groot SWIM-event in zwembad De Vlaskoel in Tubbergen. Er werden allerlei waterspelen zoals watervoetbal en waterpolo gedaan. Ook was er een hindernisbaan in het grote bassin.

Schuurman BZC (Borculo)-damescoach Arie Rijneveld en BZC zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. Bij een tussentijdse evaluatie bleek, dat enkele randvoorwaarden onvoldoende waren ingevuld. Het bestuur hoopt op korte termijn een opvolger voor Rijneveld te vinden.

De Gouwe (Waddinxveen) gaf een clinic pressing aan de E- tot en met B-spelers. De clinic bestond uit een watertraining, een droogtraining en een stukje theorie. Mensen, die de clinic gaven waren onder andere de Golden Girls Mieke Cabout en Gillian van de Berg en de jeugdtrainers.

Bij PFC (Rheden/Velp) kregen Afke Meijrink en Daan Middelkoop op de nieuwjaarsreceptie de Dikke Duim van de Voorzitter voor hin verdiensten/werkzaamheden voor de club.

Zwembadnieuws
Het zwembad ’t Wooldrik in Borne wordt gerenoveerd.

Het complex van multifunctioneelcentrum Maesemunde (inclusief het zwembad) in ’s-Gravenzande wordt per 1 februari a.s. rookvrij.

Zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar verwelkomde op vrijdag 28 december de 500.000-ste bezoeker van 2018. Toevallig (?) een lid van DAW. Ze kreeg een VIP-arrangement en ze mag met 50 vriendjes en vriendinnetjes gaan zwemmen. De Hoornse Vaart is één van de drukbezochtste zwembaden van Nederland.

Beeld:
Bewerkt door Redactie
LEES MEER OVER
1,649

Lees ook

Met drie landstitels, twee nationale bekers en een Supercup op zak maakte Fleurien Bosveld (26) in 2022 een gedroomde ov…
Na twee bewogen seizoenen stopt de samenwerking tussen Waterpolo Den Haag en bevlogen oefenmeester Ton Pouw. In goed ove…