Clubnieuws van Henk

Clubnieuws
Clubnieuws van Henk
14 februari 2019
Clubnieuws van Henk

80-ste Clubnieuws

Henk van der Sluis houdt alle clubbladen, -websites en -nieuwsbrieven in de gaten. In ManMeer!-Magazine maakt hij hieruit traditiegetrouw een kleine selectie. Op waterpolo.nl geeft hij in de rubriek ‘Clubnieuws van Henk’ regelmatig een uitgebreidere opsomming van het nieuws bij Nederlandse waterpoloverenigingen. Een nieuwe update.

ZVV (Vaassen)-waterpoloster Elmi Roelofsen was genomineerd voor de sportprijs van de Gemeente Epe. ZVV-vrijwilligster Janny Thomassen kreeg de Heel Epe Beweegt-prijs.

David Collas, vader van een Zaan-lid, gaat voor de ziekte ALS op woensdag 29 mei de bekende Franse berg Mont Ventoux op fietsen. Hij zoekt daarvoor bij De Zaan (Zaandam) sponsors. De club is in diepe rouw vanwege het overlijden van Erik Fritsma. Hij overleed tijdens een trainingsavond aan een hartstilstand.

De Gouwe (Waddinxveen) organiseerde op vrijdag 1 februari (voor de groepen 3 en 4) en op maandag 11 februari (groepen 5 tot en met 8) schoolwaterpolokampioenschappen. De club ging op vrijdag 8 februari schaatsen op de ijsbaan in Rotterdam (Toepad).

De clinics voor de scholen, die meedoen aan het scholenkampioenschap, georganiseerd door Oceanus (Aalsmeer) op 26 januari, zaten barstensvol. Bijvoorbeeld op 7 en 10 januari jongstleden puilde het bad (De Waterlelie) weer uit.

Aquamigos (Den Bosch/Drunen/Waalwijk) zoekt nog steeds een trainer voor de onder 13-jeugd op de donderdagavond (18.15 – 19.15 uur). Scheidsrechter Rob van Beers kreeg de Kees Kevenaar Trofee als vrijwilliger van het jaar. Hij is al ruim 38 jaar waterpoloscheidsrechter. Voor Aquamigos floot hij voor DEZV Drunen. Laura van Belle werd Lid van Verdienste.

De waterpolodames van Thetis (Gendt) hebben de Gouden Sport Ster van de Gemeente Lingewaard gewonnen.
Thetis

Op 6 april wordt weer het Grote Rog-spel gespeeld bij De Rog (Weert). De club was actief in De Maaspoort bij de Pronkzitting van de Jocus Carnavalsvereniging.

Hieronymus (Roosendaal) luidde het nieuwe jaar in met een bowlingmiddag in Bowling Roosendaal.

ZPC Hoogeveen organiseert op zaterdag 9 maart een schoolwaterpolotoernooi.

Zondag 3 februari was er bij WOC Regio West een waterpoloclinic in Het Hofbad in Den Haag. De clinic stond onder leiding van oud-bondscoach bij de Oranje-vrouwen Paul Metz.

Swol 1894 (Zwolle) bestaat in 2019 125 jaar. Het zoekt mensen, die handig zijn met het maken van filmpjes en mensen, die zitting willen nemen in de sponsor- en feestcommissie. Heren 2 speelde een wedstrijd in het Engelse Weston-super-Mere tegen de plaatselijke club. Bij de Engelsen speelt een oud-Swol-lid. In een vrij ondiep bad won Swol met 8-11. Ook de vijfde periode werd gewonnen door Swol-2. Op de Swol-facebooksite is er een film te bekijken van de trip. Heren 2 kreeg nieuwe caps (inclusief jubileumlogo 125 jaar) van RoberTine Tapasbar. Dames 1 hadden een clinic van Ewoud Bronkhorst van Commando Krav Maga Midden Nederland. Commando Krav Naga is een realistische verdedigingskunst.

Op de facebook-site van Triton Putten is er een leuke foto bij een vacature geplaatst, hetgeen de ambities van het team verraadt.

ZPC Het Ravijn (Nijverdal) was betrokken bij het Open Huis van het Centre for Sports and Education (CSE) in Zwolle op woensdag 23 januari aanstaande. Bij de thuiswedstrijden van de Ravijn-Heren 1 en Dames 1 is er muzikale begeleiding van de huis-DJ Linaack van der Flier. Twee dames van Het Ravijn waren te gast bij HO! Fm Sport Hellendoorn om te praten over de tweede seizoenshelft en de halve finale voor de KNZB-beker tegen De Zaan. Ex-international Karin Kuijpers heeft voor het zwembad een aantal instructiefilmpjes gemaakt over diverse technieken. De club is driftig op zoek naar nieuwe scheidsrechters. Komen die er niet dan is er kans dat er enkele teams volgend seizoen niet ingeschreven kunnen worden.

Nayade Smilde/SG Midden Drenthe (Smilde en Beilen) zoekt een trainer voor de waterpolopupillen.

De Stichting Topwaterpolo in Leiden organiseert op 20 maart een Digital Pubquiz, the Triple X version in De Waterkeet (clubhuis van ZVL-1886). De opbrengst is voor de waterpolokids van ZVL-1886. De club krijgt definitief geen clubruimte bij het nieuwe combizwembad De Vliet. Reden voor de club om zich volledig terug te trekken uit verdere samenwerking wat betreft het beheer van het zwembad. De Leeuw Makelaardij, Verzekeringen en Hypotheken verlengde haar sponsorcontract met ZVL-1886. Dit deed ze tijdens het kwalificatietoernooi van de club in Barcelona bij San Andreu.

Het eerste Ymkje Broersma Schoolwaterpolotoernooi op 6 januari jongstleden voor leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 in Sportstad Heerenveen was een groot succes. De organisatie was in handen van SGHA en Scoren voor Gezondheid.
Heerenveen

EZC (Enschede) hield tijdens haar nieuwjaarsreceptie een Pub- en Muziek Quiz.

Zaterdag 16 februari organiseert ZPC Amersfoort het Schoolzwem- en waterpolokampioenschap van Amersfoort voor de basisschoolgroepen 5 tot en met 8. Het meisjes D-team werd achtste op het Tewan-toernooi in het Spaanse Marbella. Er deden 16 teams mee. De club rouwt om het overlijden van Dames 3-speelster Rian Lemmen.

DWT (Haarlem) organiseert tijdens het Pinksterweekeinde weer haar Pinkstertoernooi. De club doet dit al sinds 1949. Is dit het oudste toernooi van Nederland? Hellas/Glana (Sittard/Geleen) houdt een waterpolotoernooi in het Hemelvaartweekend (30/31 mei – ½ juni). Plaats van handeling het binnenbad in Sittard.

De Aquapoldro (Apeldoorn)-jeugdcommissie organiseerde op zondag 13 januari jongstleden een champagneontbijt. De club is ook nog op zoek naar scheidsrechters.

Leuk stukje op de facebookpagina van WSG DraGor (Drachten/Gorredijk): ‘Er was ook nog een ander groepje. Zij hadden witte mutsjes met koptelefoons op. Mitchell had een gekleurde bal meegenomen om met z’n allen mee te lummelen of zo. We mochten allemaal Mitchell natspetteren, toen hij in het midden lag. Sommige jongetjes gingen ook met de witte rechthoeken spelen. Ik wist echter niet waarom. Vooral de jongens met de rode mutsjes vonden de witte rechthoeken leuk denk ik. Er waren ook twee boze badmeesters met fluitjes die mensen gingen aanwijzen die in de hoeken moesten. Ik vond dat gek want van mijn moeder mocht ik nooit wijzen.’

TriVia (Groningen) heeft sinds kort een jeugdbestuur. Elke dinsdagavond is er tussen 19.00 – 20.00 uur ‘spreekuur’ in zwembad De Parrel. Getracht wordt om binnenkort ook zitting te houden in het Helpmanbad. De club zoekt scheidsrechters en mensen, die zitting willen nemen in de commissie voor het Papiermolen-toernooi.

Neptunia ’24 (Sneek) zoekt bestuursleden. Informatie bij Peter van Leeningen. Alle trainers kregen een cursus in het kader van EHSBO (Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken). Ze werden getraind wat betreft reanimatie en AED. Na afloop kregen ze allemaal een diploma van de Hartstichting.
Neptunia 24

WS Twente (Hengelo/Borne) zwom maar liefst ruim 10.000 Euro bij elkaar tijdens een zwemmarathon voor KiKa.

ZC De Ham had een sponsorzwemevenement op 10 januari voor een trainingsstage in Montenegro in de voorjaarsvakantie. Op 19 januari was er nog een actie. Danique Steur is de nieuwe vertrouwenspersoon bij de club. Zij zal zich ook gaan bezighouden met de nadere invulling van Code Blauw. De club rouwt vanwege het overlijden van oud-secretaris Pim van Nugteren.

De Watervlo (Vleuten/De Meern) gaat voor een duurzaam clubhuis. In plaats van plastic wegwerpbekers is besloten nu herbruikbaar plastic te gaan gebruiken.

PFC (Rheden/Velp) zoekt mensen voor de activiteitencommissie.

VZ&PC (Vriezenveen) had weer een sponsorzwemevenement. Jumbo Fikkert sponsorde eten en drinken. De club zoekt voor komend seizoen dringend drie waterpoloscheidsrechters. Komen die er niet, dan is de kans groot dat de club twee teams terug moet trekken.

Sander Bathoorn, trainer van SGHA (Heerenveen)-Heren 1, gaf namens de KNZB Regio Noord een gasttraining aan de jeugd van Wetterwille (Bergum) in zwembad Wetterstins.

AZC (Alphen aan de Rijn) organiseerde een open dag in combinatie met een miniwaterpolotoernooi. De openingsact was spectaculair: rookmachines en een lasershow.

Bij De Reest (Meppel) werd Roy Crouse de nieuwe wpc-voorzitter. Hij volgt Richard Kamphuis op, die een stapje terug doet. Wendy van der Stelt en Wieneke Waanders komen de wpc versterken. Kienergie is een nieuwe (bord-)sponsor. De sponsorcommissie zoekt twee nieuwe leden. De volgende bedrijven schonken caps: Groenservice Meijer, To Perform en Poelier Vegter, Bad Hesselingen, HIT Profit, Hummel Trading (maar liefst drie teams) en E & E Advies.

ZPC Katwijk had een ‘kerstballenwedstrijd’. Lexie en Tatum Guijt hadden de mooiste en wonnen de eerste prijs. De club organiseerde op vrijdag 8 februari een bierproeverij: 5 speciaalbieren, hapjes en een quiz. Vrijdag 15 februari is er een speciale Ladies Night met een Super Bingo.

Oranje-international Jorn Winkelhorst werd gekozen in het zevental van opvallendste spelers tijdens de zesde ronde van de Champions League samen met keeper Del Longo (Brescia), Dounis en Gennidounias (beiden Olympiakos), Perrone (Barceloneta), Radovic (Pro Recco) en WASPO Hannover-clubgenoot Ivovic.

Bij VZC (Veenendaal) maakte Jeroen Westenbrink na een half jaar weer zijn rentree in heren 1.Hij scoorde meteen twee keer in de ManMeer!-Cup-wedstrijd tegen De Linge/PCG.

SBC 2000 (Breda) organiseert voor de 11de keer in successie het Bredase scholenwaterpolokampioenschap. Op 27 maart zijn de groepen 6 en 7 aan de beurt, een week later (3 april) liggen de groep 4 en 5 in het water. Op 7 en 14 maart kunnen de leerlingen oefenen. Op zaterdag 4 mei is er een scholentoernooi in Etten-Leur. DIO tekent daar voor de organisatie. De DIO-jeugdteams kunnen nog wel enkele enthousiaste waterpoloërs gebruiken. Manni Loosen, oud-clubtrainer en oud-bondscoach van de Belgische herenploeg gaf een waterpoloclinic. Loosen woont tegenwoordig op het Griekse eiland Kreta.

Wendy Rowaan (ZIGNEA Emmeloord) werd gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2018 in de Gemeente Noordoostpolder. Rowaan, die binnen de club ontzettend veel werk verricht – het ‘ZIGNEA-duizenddingendoekje’- werd in het verleden al benoemd tot erelid.
ZIGNEA

Poseidon ’56 (Ridderkerk) komt volgend seizoen met een team in de E-competitie. Op zaterdag 16 februari organiseert de club voor de tweede keer een schoolwaterpolotoernooi voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8. Op 2 februari organiseerde de club in clubhuis De Druppel een Après Skifeest. Kledingvoorschrift: de meest foute ski-outfit.

De SG De Linge/PCG (Leerdam/Gorinchem)-C-jongens hadden een teamuitje/teambuildingsmiddag bij Prison Island en de Kart Fabrique in Utrecht. Op zaterdag 25 mei doet de club weer mee aan de Gorcumse Havendagen met een standje vol informatie. Zijn er ook weer demonstratiewedstrijdjes in de haven?

De Inktvis (Hogezand/Sappemeer) eerde twee vrijwilligers op de nieuwjaarsbijeenkomst voor hun vele werk, namelijk Jeroen Grinvis en Theo Kroeze.

De Oranje-internationals Sabrina van der Sloot en Nomi Stomphorst kregen voor de thuis-interland tegen Hongarije het KNZB Topsportereteken uit handen van André Cats.

Vivax (Oegstgeest) houdt 14 april aanstaande een paasontbijt voor de jeugd op 24 maart een vossenjacht en op 23 juni een jeugddag met aansluitend een BBQ.

Ook Deltasteur (Kampen) doet mee aan de Wie is de Mol-gekte en organiseert een poule. Wie is de beste Deltasteur Molloot?

In het A.D./Haagsche Courant stond een interview met oud-international Eric Noordegraaf onder de titel ‘Eric Noordegraaf stoomt Haagse polotalenten klaar voor de top’. In het A.D./Leidsch Dagblad een leuk portret van Mathilde Voorvelt, jongere zus van international Rozanne. In A.D./Utrechts Nieuwsblad komt oud-Brandenburg-speler Joost van der Burg, nu uitkomend voor UZSC, aan het woord. ‘Hunkeren naar prijs’ is de titel. OpSportief Zwolle.nl stond een interview met Swol 1894 (Zwolle)-Heren 1 aanvoerder Menno de Vries. Kop boven het interview: ‘Swol-captain De Vries moet geduld hebben’.

GZVW (Winschoten) gaf alle leden vanwege het 60-jarig jubileum een mok met daarop het logo van de club.

Schuurman BZC (Borculo) zoekt vrijwilligers, die willen helpen bij de Carnavalsviering in Neede op zondag 3 maart. De club krijgt 5 Euro per uur voor elke vrijwilliger. De club zoekt nog steeds een voorzitter en secretaris.

Op de facebook-site van KZC (Beverwijk) lazen we: ‘KZC baalt van gelijkspel. X heeft niet zo’n sterk team, maar het is wel lastig tegen die mannen te spelen. Net als voetbalcoach Mourinho (enkele weken geleden ontslagen door Manchester United, hvds) speelden ze een beetje anti-polo. Ze lieten vier, vijf man op hun eigen helft’.

AZL (Leidschendam) zoekt barpersoneel voor de zaterdagmiddag, een vertrouwenspersoon en redactieleden voor de Nieuwskrant/website.

ENC (Arnhem)-Heren 1 was één van de tien genomineerde teams voor de Arnhemse Sport-Ster.

De Krabben (Bergen op Zoom) biedt waterpoloclinics aan kinderen die de Buitenschoolse Opvang volgen bij Karmel Sport. Dit gebeurt in zwembad De Melanen in Halsteren.

Dagmar Genee (UZSC-speelster en aanvoerder Oranjedames) was genomineerd als Sportvrouw van de stad Utrecht. Op vrijdag 8 maart heeft UZSC weer haar bedrijventoernooi om de Waterpolo Company Cup.

DOS (Varsseveld) hield op vrijdag 25 januari een waterpoloveteranenavond. Tijdens het 50-jarig bestaan (september 2017) waren veel oud-leden aanwezig. Het succes van die avond verdiende navolging, hetgeen 25 januari gaat gebeuren.

ZPCH (Hoofddorp) organiseert op zaterdag 23 februari weer haar grote Appel Jeugdtoernooi (BC-Meisjes, C-jongens en D/E-pupillen) in het Koning Willem Alexandercomplex in Hoofddorp. De club werkt met de C- en B-waterpoloërs samen met Oceanus uit Aalsmeer.

De Lansingh (Krimpen aan den IJssel) benoemde Rowdy van Gelder tot erelid.

BZ&PC (Bodegraven)-Dames 1 organiseerde een Pub Quiz met aansluitend een feest in clubhuis de Zwamkuil op vrijdag 18 januari. Dames 1 stond ook achter de bar.

De beide damesteams van DAW (Alkmaar) kunnen wel wat nieuwe impulsen (lees: nieuwe speelsters) gebruiken.

Polar Bears (Ede) werkte mee aan de voorlichtings- en informatieavond van het Pallas Athene College over de Sport Highschool voor waterpolo op dinsdag 22 januari. De club zoekt een communicatiemedewerker, iemand, die het websiteonderhoud kan verzorgen. Tevens een redacteur voor Het Berenvel. Polar Bears-Heren 1 had een zware kickboksclinic bij Lawa’s Gym onder leiding van Matthieu en Yvonne Lawalata. De combinatie van Polar Bears-C –jongens en VZC-C-jongens kreeg kleding en caps van JT Glazenwasserij en Schoonmaakdiensten BV, TREEM BV en Finistral Nederland.

Brandenburg (Bilthoven) hield zaterdag 26 januari een Après Ski-avond in haar clubhuis. Vier weken later, op zaterdag 23 februari, heeft de club een Carnavalsfeest. Arethusa (Oss) houdt op 1 maart haar Carnavalszitting in clubhuis Harry’s in het Golfslagbad.

Bij De Bron (Stedebroec) moesten alle leden met een BHV-diploma in januari op een herhalingscursus.

Albatros (Vianen) krijgt een nieuwe website.

De sponsorcommissie van De Gouwe (Waddinxveen) nodigde iedereen uit voor de eerste Vrienden van De Gouwe Pubquiz op vrijdagavond 8 februari. Plaats van handeling was bij Sponsor Verkleij in Boskoop.

De KNZB Regio Noord organiseerde voor clubs en sponsoren een presentatie van mannenbondscoach Robin van Galen. Dit gebeurde in De Euroborg, stadion van FC Groningen op vrijdag 1 februari. ‘Hoe krijgt u uw mensen nou echt in beweging? ‘ was het thema van de avond.

Bij De Amstel (Mijdrecht) kreeg Marella Verhagen voor haar verdiensten de Duim van Verdienste. De waterpolocommissie organiseerde na de eerste competitieavond in het jaar 2019 een Italiaanse avond met veel Italiaanse gerechten. De club krijgt een nieuwe website. Het geplande skiweekend naar het Duitse Winterberg gaat niet door vanwege te weinig animo.

De Aalscholver (Almere) bestond dinsdag 5 februari 40 jaar. Op die avond waren er festiviteiten, waaronder een waterpoloclinic van een half uur.

Eén van de grootste sponsorzwemtochten van Nederland, de tocht tegen ALS in het riviertje De Lee in De Lier (Gemeente Westland) heeft haar definitieve eindbedrag bekend gemaakt, namelijk 653.000 Euro. Dat is 80.000 Euro meer dan op de dag (zaterdag 11 augustus 2018) zelf. 75% daarvan is voor onderzoek, 25% is voor zorg en leven van de patiënten.

Oud-Brandenburg (Bilthoven)- en Jong Oranje-speler Mike Havekotte maakte zijn debuut als keeper in de eredivisie. Havekotte, die reservekeeper is bij ADO Den Haag moest invallen voor de met een rode kaart weggestuurde Robert Zwinkels. ADO Den Haag verloor met 2-4 van VVV Venlo.

Triton Putten-Heren 1 heeft een nieuwe trainer, namelijk Gerard Wiltvank. Wiltvank was voorheen trainer bij ZEW in Ermelo.

Proteus (Twello)-Heren 4 was voor de 14-de keer op trainingskamp (lees: wintersport) in Oostenrijk.

Elfred Warner is de nieuwe secretaris van De Snippen (Ouderkerk aan de Amstel) geworden.

Otters Het Gooi organiseerde een minipolo-instuif voor kinderen geboren in 2006 of later. Er werd op een speelse manier kennis gemaakt met waterpolo.

Zwemvereniging Sassenheim had op 25 januari weer een knutselavond voor de jeugdleden (met als afsluiting pannenkoeken) in Het Onderdak.

Een vijftal leden probeert Stichting Vrienden van Oceanus (Aalsmeer) nieuw leven in te blazen. Margreet van de Pol is de nieuwe clubsecretaresse.

De WORO (Waterpolo Organisatie Regio Oost) zoekt een secretaris en een commissaris Scheidsrechterszaken.

Ex-internationaal referee Henk Smit werd geïnterviewd door RTV Borger-Odoorn over zijn muziekkeuzes en zijn nieuwe benoeming als directeur in het zwembad in Borger-Odoorn.

SG WZC (Zoetermeer)-Heren 6 verzorgde 26 januari een Fiesta Espanola in clubhuis De Duikinn. Dames 1 gaat wekelijks krachttrainen bij Sportschool Optimum in Zoetermeer.
SG WZC Waterpolo Zoetermeer

Aegir (Eindhoven) zoekt een opvolger voor voorzitter Jan-Dirk van der Laar.

WSG NieMo (Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht) heeft met Stuc- en Tegelbedrijf Armerina, Zoey Logistics Expediteurs en Parket Life nieuwe sponsors.

Oud-Ravijn- en bondscoach van de Duitse dames Marcel ter Bals is tegenwoordig ook sportfotograaf. Hij werd genomineerd voor de Zilveren Camera.

Vandaag, donderdag 14 februari (toevallig ook Valentijnsdag) houdt Aqua ’68 (Assen) een sponsorzwemevenement.

De Vuursche (Baarn) zoekt een nieuwe secretaris als opvolger van Jan Hof.

Tilemachos Pissas, de Griekse speler van AZC (Alphen aan de Rijn), komt dit seizoen niet meer in actie. In de Super Cup-wedstrijd tegen ZVL-1886 (Leiden) liep hij een zware schouderblessure op, die hem vier maanden tot een half jaar aan de kant zal houden.

ZC Losser is weer paraat bij de Losserse Carnavalsoptocht. De club probeert geld op te halen voor de overkoepelende Carnavalsvereniging, het zogenaamde Klingelbuul’n. Op 1 februari was er een Douanetocht voor de jeugd. Enkele leden fietsen van L’Estartit (Spanje) naar Losser voor de Stichting GOAL. Deze stichting doet regionaal veel voor verstandelijk beperkte mensen en hulpbehoevende ouderen. De Losserse Zwem4Daagse gaf ook al een bijdrage aan deze stichting.

Zwembadnieuws

In Weert is veel ophef ontstaan over de eventuele sluiting van zwembad De Wisselslag.

In Almere krijgt het initiatief om tot een openlucht zwembad te komen een vervolg. P.v.d.A., S.P., Leefbaar Almere en D66 hebben een motie ingediend voor een nader onderzoek.

Door een technische storing was zwembad De Vrolijkheid in Zwolle enige tijd gesloten.

De grond onder het ‘oude’ Sportfondsenbad aan de Bisschopsweg blijkt ernstig vervuild te zijn.

Het recreatiebad van zwembad De Windas in Bergschenhoek werd tijdelijk gesloten omdat tegels loslieten.

Hulpverleners van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zwommen zaterdagnacht januari in zeven teams twaalf uur lang in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad in Barendracht om geld in te zamelen voor de Roparun. De medewerkers van politie, brandweer en ambulancepersoneel zwommen bij elkaar 10.000 Euro bij elkaar. Oud-Olympisch kampioen Inge de Bruijn gaf het startschot.

In verband met een installatiestoring was het wedstrijdbad van de Sportboulevard in Dordrecht tijdelijk gesloten.

Krijgt Vriezenveen een nieuw zwembad of wordt de huidige Stamper gerenoveerd?

In Zwemcentrum Rotterdam kan op zaterdag 9 maart aanstaande sponsor gezwommen worden voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Beeld:
Clubnieuws van Henk
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

07 juli 2020
Polar Bears-speelster Iris Wolves zal komend seizoen de kleuren van de Spaanse topclub CE Mediterrani verdedigen. De 26-…
06 juli 2020
De dames van ZVL-1886 Tetteroo hebben zich voor komend seizoen versterkt met de 26-jarige Hongaarse speelster Fanny Vály…
1,158