Clubnieuws van Henk

Clubnieuws
Clubnieuws van Henk

Henk van der Sluis houdt alle clubbladen, -websites en -nieuwsbrieven in de gaten. In de ManMeer! maakt hij hieruit traditiegetrouw een kleine selectie. Op waterpolo.nl geeft hij in de rubriek ‘Clubnieuws van Henk’ regelmatig een uitgebreidere opsomming van het nieuws bij Nederlandse waterpoloverenigingen. Een nieuwe update.

Clubnieuws kort

 • Bij Zwemclub Zeist nam scheidsrechter Marc Roelen afscheid.
 • De Z.V. Haerlem-B/C-jeugd was op trainingsstage in Montenegro. De stage werd mede gesponsord door Ruud Kerkhoff Uitvaartzorg, Bak Reizen, AVG Desk, Travel Company en het ZV Haerlem-bestuur. De club gaat elke woensdagavond aerobic/conditietrainingen verzorgen in een ruimte tegenover zwembad De Planeet. Op 24 april vindt de Haerlem-ALV plaats. Belangrijk punt op de agenda is een ander gebruik van zwembad De Planeet, waarbij de vereniging de sleutel krijgt en verantwoordelijk is voor schoonmaak, etc. Dit scheelt aardig in de huurkosten.
 • ENC (Arnhem) gaat op maandag 26 maart in zwembad Valkenhuizen weer sponsorzwemmen om de kas te spekken. Steenwijk’34 gaat dit op 10 april doen.
 • Vivax (Oegstgeest) heeft haar ‘oude’ clubhuis kunnen verkopen aan Scoutinggroep Sagara Satrya uit Oegstgeest. 
 • Zondag 11 maart organiseerde Waterpoloschool Noord-Holland in Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp een keepersclinic voor jeugdtrainers en de jeugdkeepers van hun verenigingen. De clinic wordt gegeven door Wim Helmsing, ex-keeper van het Nederlands team en de huidige keeperstrainer bij WPS Noord-Holland.
 • In dagblad De Gelderlander een verhaal over Aqua Novio (Nijmegen)-H1 met de kop: ‘Aqua Novio denkt alleen maar aan kampioenschap’. In Nunspeet Huis-aan-Huis een leuk verhaal over Nunspeet-D1. In het AD/Rotterdams Dagblad stond maandag 5 maart een mooi beeldverslag van de wedstrijd SVH – ZPC Amersfoort. In het Eindhovens Dagblad een interview met international Robin Lindhout met de kop Lindhout vol vertrouwen: ‘Kom maar op met dat EK’. In de Soester Courant een leuk interview met Duinkikkers (Soest)-H1-aanvoerder Merijn Vos.
 • Moby Dick (Schoonebeek) heeft een mooi promotiefilmpje over het 39-ste Zandpol-toernooi (6 – 8 juli) op de site staan. 
 • 4 april, maar vooral 20 april worden belangrijke data voor De Zijl Zwemsport en LZ 1886 (beiden Leiden). Op die data wordt er bij beide verenigingen gestemd over een fusie tussen beide clubs. Op 4 april is dat nog niet doorslaggevend maar juridisch verplicht, op 20 april is er dan de doorslaggevende stemming. De B- en C-meisjes van ZVL Tetteroo (Leiden) waren in de voorjaarsvakantie in Boedapest voor een trainingskamp, waar ze o.a. oefenden tegen BVSC en USVE. Ook zagen ze de damesinterland tussen Hongarije en Nederland. Ook de MNC (Dordrecht)-jeugd was in de Hongaarse hoofdstad. Het speelde daar o.a. tegen OSC, Honved en BVSC. Naast de interlandwedstrijd waren ze ook aanwezig bij de Champions League-wedstrijd OSC – JUG Dubrovnik. Ook kregen ze een inspirerende clinic van international Vivian Sevenich, die voor USVE Boedapest uitkomt. De clinic was vooral gericht op het midvoorspel. Op 14 maart heeft MNC een belactie om mensen te interesseren om lid te worden van de Vriendenloterij.MNC kreeg een clinic van Vivian Sevenich

  MNC kreeg een clinic van Vivian Sevenich

 • De Veene (Almelo/Wierden) heeft een paasactie met verkoop van rollades, luxe paasstollen, scharreleieren en paaseitjes.
 • Team Robin, waarin 8 ZPC Nunspeet-leden acteren om de Alpe d’Huzes te beklimmen voor het KWF Fonds, heeft een paaseitjes-actie. Ook Triton (Putten) verkoopt paaseitjes.
 • Tot vorig seizoen speelde GSA (GaySwimAmsterdam)-H1 nog in district MidWest. Dit seizoen komt het team onder een andere naam Amsterdam Waterproof uit in de NCS-competitie. Daarin spelen ze op 6 zondagen meerdere wedstrijdjes op een dag. In augustus nemen ze weer deel aan een toernooi in Parijs.
 • Het Ravijn (Nijverdal)-C-meisjes hadden een teamuitje: ze gingen mountainbiken in Lemele. De club doet mee met de muntenactie van het Wijn en Whiskyhuis Sean O’Hara.Het Ravijn CM op mountainbiketocht

  Het Ravijn CM op mountainbiketocht

   

 • Noordkop (Den Helder) heeft veel werk gemaakt van de Grote Clubactie. Het verkocht o.a. maar liefst 28 superloten. Het eindbedrag dat ‘opgehaald’ werd was maar liefst 4258 Euro. Van dit bedrag werden o.a. 5 bidonrekken, 3 overloadballen en een tweede tablet voor de jurytafel aangeschaft. Ook ging er een bedrag naar de trainingsstage in Montenegro en een trainingsweekend voor de jeugd. Kinderen, die meer dan 10 loten verkochten werden uitgenodigd voor een bowlingmiddag en een pizza-maaltijd. Noordkop-shirts met daarop sponsornaam Grando Keukens en Bad doken op bij een elftalfoto van een Gambiaans voetbalteam. De club verwelkomde 19 nieuwe W-officials. Op zaterdag 7 april houdt de club een ‘hartige’ Fancy Fair.
 • Ook d’Elft (Delft) ging collecteren voor Jantje Beton tussen 5-10 maart onder het motto ‘Hup, hup, hup, de straat op voor je club’. Ook WZ&PC (Purmerend) en SG WZC (Zoetermeer) gaan hiervoor de straat op. Je kunt ook online geld overmaken voor dit doel.
 • WZC (Wijhe) wil het geld, dat opgehaald wordt met de Rabobank-actie Hart voor Salland gebruiken voor verdere investeringen in het clubhuis bij zwembad De Welters. 
 • Het DZK (Vlissingen/Middelburg)-bestuur heeft moeilijkheden met de voorzitter van de zwemcommissie. Via een extra ALV op woensdag 28 februari vroeg het bestuur om zijn aftreden. 
 • De ZC Losser Carnavalsklanten hielpen mee te collecteren tijdens de Losserse Carnavalsoptocht voor de overkoepelende Losserse carnavalsvereniging. Enkele ZC Losser waterpolomasters doen mee met Gronau aan de Open Spanish Masters op het vakantie-eiland Lanzarote.
 • De Nijmeegse studenten hadden dit jaar graag hun waterpolotitel van vorig jaar verdedigd op de GNSK (studentenkampioenschappen) op 8 – 10 juni in Wageningen, maar helaas er staat dit jaar geen waterpolo op het programma.  
 • Fred Niks is de nieuwe Duck (Brielle)-voorzitter. Harriëtte de Vriend is de nieuwe secretaris. Watervlo (Vleuten/De Meern) zoekt een wpc-voorzitter.
 • Tom de Weerd (Polar Bears, Ede) en Sam van den Burg (CN Mediterrani, Barcelona) zijn goede vrienden. De Weerd gaat een weekje naar Barcelona en mag dan meetrainen met de ploeg van Sam van den Burg.
 • De Gouwe (Waddinxveen) doet evenals veel andere verenigingen uit het Groene Hart op zaterdag 30 juni mee met de Rabodank Sponsor Fietstocht.
 • In samenwerking met het Golfbad en het Sport Expertise Centrum organiseert Arethusa (Oss) ‘natte zwemlessen’ voor basisscholen. In die lessen worden de kinderen in aanraking gebracht met het zwemmen en het waterpolo door trainers van de club.
 • TriVia (Groningen) en Inktvis (Hoogezand/Sappemeer) hebben samen een gemengd aspirantenteam.
 • DWT (Haarlem) zoekt clubhuisbemanning voor de vrijdagavonden. Op zaterdag 7 april houdt het een pubquiz.
 • EZC (Enschede) gaat op zondag 25 maart paaseieren zoeken met de kinderen tot en met 9 jaar. Twee dagen eerder heeft de Enschedese club al een dropping van 19.30 tot 1.30 uur voor groepen van 5 personen. DEK (Genemuiden) heeft op 20 maart een dropactie op de rol staan.
 • Op zaterdag 5 mei wordt in het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp het Appeltoernooi voor C-, D- en E-teams gespeeld. Dit gebeurt in samenwerking met ZPCH (Hoofddorp). De ZPCH-C-meisjes gingen flyeren in Hoofddorp voor nieuwe teamgenoten.
 • Zwemsport Parkstadt (ZV Brunssum, Nimo en KZ&PC) houdt op zaterdag 31 maart een vossenjacht vanuit Brunssum. 
 • Hatto Heim (Hattem) verlengde het sponsorcontract met Slagerij Van Guilik B.V. DWV (Doesburg) heeft een nieuwe hoofdsponsor: Retail Bouw Nederland.DWV's nieuwe sponsor op een doek in het doel

  DWV's nieuwe sponsor op een doek in het doel

 • Bas Willemsen (dames) en Alex Sieval (heren) staan ook komend seizoen bij ZPC Katwijk op de kant als trainer. De jeugd (10-16 jaar) ging 2 maart lasergamen bij Lasergame Sports in Katwijk.
 • ​Deltasteur (Kampen/IJsselmuiden) zoekt voor haar honk in IJsselmuiden een koelkast en luxaflex. De club zoekt ook nog steeds een secretaris en een penningmeester.
 • VZC (Veenendaal) zet zich in om een speciale bril voor een zoontje van een clublid gesponsord te krijgen. Door die bril kan hij weer enigszins zien, op dit moment heeft hij nog 1% zicht. De verzekering vergoedt de kosten, ruim 4000 Euro, niet. De club is in diepe rouw vanwege het overlijden van Gijs Heikamp.
 • De SGHA (Heerenveen)-damesjeugd gaan het weekend van 1 juni naar Hamburg voor een paar oefenwedstrijden. SGHA-H1 heeft een Deens international in hun midden, Kevin Sǿrensen. De Deen heeft Haïtiaanse roots.
 • ZV Albatros (Vianen) heeft een jurytafel te koop. De tafel is geschikt voor waterpolo- en zwemwedstrijden.
 • De ZPC Amersfoort-B-meisjes gaan paaslekkernijen verkopen.
 • AZL (Leidschendam) organiseerde sponsor-estafettes ten bate van de Roparun (tegen kanker). 
 • Hebben er ook zwem- en waterpoloverenigingen meegedaan aan de actie ‘Limo voor de Bob’?
 • DAW (Alkmaar) bestaat niet alleen 100 jaar dit kalenderjaar het heeft ook al voor de 70-ste keer een uitwisseling met Bath Dolphins uit de Engelse partnergemeente Bath. De DAW-jeugdpoloërs gaan 16 maart sponsorzwemmen. De opbrengst gaat onder andere naar een jeugd-trainingskamp in Montenegro, het F-team naar de N.K. laten gaan, een D/E-jeugdkamp en nieuw materiaal voor het jeugdpolo. De club gaat paaseieren zoeken in het Outdoorpark, Na afloop kunnen de deelnemers voor 1 Euro zwemmen.
 • De Dinkel (Denekamp) verkocht gehaktballen van de ambachtelijke slager Kappelhof.
 • ZEPTA (Ter Apel)-H1 wordt door heel wat bedrijven gesponsord, n.l. door Colors@Home, Bouwbedrijf Van Lessen, Gerrit Wessels Autoschade, ABC Hekwerk en Bolk Safety. ZEPTA met nieuwe hoodies

  ZEPTA met nieuwe hoodies

 • Onlangs kreeg op een vrijwilligersavond van Hellas/Glana (Sittard/Geleen) vrijwilligster Elly Maassen uit handen van burgemeester Cox de Speld van Verdienste van de stad Sittard/Geleen voor haar vele werkzaamheden voor de club.
 • ​UZSC (Utrecht)-H1 was te gast bij Sportkeuken. Hier werd onder leiding van Janneke Pieterson een voedzame sportmaaltijd gekookt. De wpc maakt een rondje langs alle waterpoloteams om te toekomstplannen met de teamleden te bespreken. Er is een bijeenkomst voor alle jeugdspelers en hun ouders. De wpc is o.a. op zoek naar een secretaris jeugdwaterpolo. UZSC zoekt nog bedrijven die op vrijdag 16 maart, die mee  willen doen aan de Company Cup.
 • ​In de wedstrijd VKC’03 (Tubbergen/Ootmarsum)-H1 en Proteus (Twello)-H1 speelden bij de laatste vader Mike (45) en zoon Daan (15) Kloppenburg samen mee. De wedstrijd eindigde in een 13 – 13 gelijkspel.Proteus H1 vader en zoon

  Proteus H1 vader en zoon

 • De Treffers (Rosmalen) bestaat in augustus 50 jaar. Dit heugelijke feit wordt op 8 september uitgebreid gevierd. Het zoekt daarom nog oud-leden. De club gaat 2de paasdag eieren zoeken met de jeugd. In mei en juni wordt gedurende 8 donderdagavonden een ‘nacompetitie’ gehouden.
 • Assistent-mannenbondscoach Harry van der Meer gaf een presentatie voor de sporters van RTC Hollandse Delta in de Sportboulevard in Dordrecht. Opvallende toehoorder was minister Bruno Bruins. Daarna werd er gezamenlijk de trainingen bekeken van de Spaanse en Nederlandse mannen. 
 • Bij ESTA (Emmen/Stadskanaal/Ter Apel)-D1 maakte Julia Barkhuis haar rentree na een ingrijpende knieoperatie. Helaas werd de wedstrijd tegen VZ&PC-D1 verloren met 5-11.
 • De Krabben (Bergen op Zoom) doet mee aan de actie Sjors Sportief, waarbij kinderen van de basisschool kunnen ruiken aan waterpolo. De eerste keer was de opkomst al best goed. 
 • VZV (Velsen) houdt op vrijdag 13 april een bowlingavond voor de E/D en  C-jeugdteams in Bison Bowling in Haarlem.
 • De Rijn (Wageningen) zoekt een nieuwe voorzitter en een nieuwe penningmeester. Kempvis (Spijkenisse) zoekt scheidsrechters.
 • Nico Brillen is sponsor van de Swol 1894 (Zwolle)-D1 en ook van het derde mannenteam.
 • De C-jongens van ZV Westland en de Vivax (Oegstgeest)-D-pupillen mochten mee oplopen bij de Champions League-wedstrijd AZC Moscow – Z F Eger in Alphen a/d Rijn. ZV Westland zoekt een enthousiaste waterpolo-jeugdtrainer.
 • De Robben (Hilversum) heeft de prijzenkasten in het clubhuis een goede poetsbeurt gegeven. Het geheel ziet er weer spic en span uit.
 • 3 FM-radio-dj Matthieu Scholvanger trainde een weekje mee met De Grunte (Hardenberg) als onderdeel van zijn programma om uit te zoeken welke sport het best bij hem zal passen.
 • Aquapoldro heeft op zaterdag 24 maart een paasspeurtocht. Op zondag 25 maart en zondag 27 mei doet het weer mee aan een opruimactie in het kader van Apeldoorn Rein.
 • De Nederlandse waterpolo-dames gaven een waterpolo-clinic aan Kern Kinderopvang in Zoetermeer. De Nederlandse waterpolomeisjes deden hetzelfde bij Triodus Kinderopvang in het Hofbad in Den Haag. 
 • De Ham (Wormerveer) organiseerde een feest onder de noemer ‘Everybody Loves Dutch’. ZPB H&L Productions (Barendrecht) en Noordkop (Den Helder) gaan Après Skiën op respectievelijk zaterdag 17 maart (clubhuis) en in Atlantis op 24 maart. Dresscode: Tirools.
 • Trainer/wedstrijdsecretaris Kevin van Bommel gaat proberen namens de partij Echt voor Barendrecht in de gemeenteraad te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Eén van zijn speerpunten is uitbreiding van het zwembad.
 • De H1-spelers Quint Gerdes en Oscar Visser gaven een waterpoloclinic aan De Linge/PCG (Leerdam/Gorinchem)-onder 15-jeugd. 
 • Woelwaters (Harderwijk) gaf op 1/2 maart waterpoloclinics in Zeewolde in zwembad Het Baken. Arethusa (Oss) doet mee aan de Try Out-cursussen voor de schooljeugd 7 t/m 12 jaar.
 • HZ ZIAN (Den Haag) heeft een vernieuwde website.
 • BZ&PC (Bodegraven) sloot nieuwe sponsorcontracten af met Brood & Ko en De Knikker Keukens, Badkamers en Tegels. Op zaterdag 17 maart houdt  het een Eastern Party. Twee 15-jarige spelers maakten hun debuut in H1 in de wedstrijd tegen LZ 1886, n.l. Bart Sterk en Remco Klinkenberg. 
 • Najade (Smilde) stond met een promotiestandje op de Ondernemersbeurs in Smilde.
 • ZVS (’s-Gravendeel) zoekt een nieuwe secretaris, Stijny Rollof stopt er mee. Ook clubredacteur en P.R.-man Robert van Son gaat niet verder.
 • De Mors (Rijssen) hield 9 maart een Smokkeltocht voor de jeugd in de Rijssense bossen. De afgelopen weken maakten twee 15-jarigen hun debuut in De Mors-H1, n.l. keeper Jorrit Paddemors en speler Jan Paul Rozendom.
 • Aquamigos (Drunen/Den Bosch) houdt op vrijdag 9 juni een reünie voor oud-leden in De Ster in Nieuwkuijk. 
 • ZPC Bolsward zoekt nog steeds een voorzitter en een algemeen bestuurslid. DES (Den Haag) zoekt een secretaris.
 • De Punderman (Asten-Someren) doet mee aan de actie bij PLUS-supermarkt in Asten. Punderman heeft samen met Thalassa (Geldrop) een competitie-damesteam en met DZT’62 (Deurne) een gecombineerd jongens/meisjesteam onder 15 jaar.      
 • De Bron (Stedebroec) houdt op 20 april a.s. weer haar jaarlijkse Geraniumactie.
 • SBC2000 houdt op twee dagen het Bredase schoolwaterpolokampioenschap. Kinderen, die nog onbekend zijn met het waterpolo, kunnen op een avond een training meemaken waarbij de spelregels uitgelegd worden.
 • Regio West heeft een vacature voor een bondsraad-lid.    
 • Argo (St.Oedenrode) heeft in de week voor Pasen een paasbroden- en worstenbroodjes-actie. Op 27 april (Koningsdag) gaat de vereniging bierproeven, twee dagen later gaan ze bubblebal-kanoën. Het Argo-bestuur zoekt een contactpersoon voor de waterpolo-afdeling.

Zwembadnieuws

 • Zwembad Charlois (Rotterdam-Zuid) begint langzamerhand uit het stadsbeeld te verdwijnen. De sloophamer doet gestadig zijn werk.
 • In zwembad Vitaloo (Bolsward) worden de kleedkamers verbouwd. 
 • O.l.v. triathleet Gregor Stam wordt er in Almere een actie opgestart voor een buitenzwembad in combinatie met een multifunctionele sport/spelaccommodatie in een recreatiegebied.
 • Zwembad De Waterlinie (Culemborg) was te zien in het RTL 5-programma Lifestyle Experience met de zwemschoen MyFrog.
 • Het ‘oude’ zwembad De Steur in Kampen valt deze weken ten deel aan de slopershamer. Het karakteristieke dak is al weg. 
 • Zwembad De Schelp (Bergen op Zoom) gaat enige tijd dicht. Er is corrosie geconstateerd in de bouten van de draagconstructie. Hoe lang het een en ander gaat duren is niet bekend, maar het rekent op enkele maanden. Als eventuele oplossing kan misschien een tijdelijke overspanning van het buitenbad dienen. Eerst wordt gekeken wat hiervan de kosten gaan bedragen. Een gedeelte van de club (De Krabben) heeft intussen vervangende ruimte in Hoogerheide gevonden. Misschien is een eerdere opening van buitenbad Mefanen in Halsteren een gedeeltelijke oplossing.
   

Lees ook

In navolging van oud-ploeggenoten Tom de Weerd, Lars ten Broek en Kas te Riele maakt ook Marnick Snel een transfer van P…
Noa de Vries speelt komend seizoen voor Ferencvaros in Boedapest, de nummer 2 van Hongarije. De 20-jarige topscorer van…