Dubbelslag voor PSV in eerste klasse

Clubnieuws
15 april 2019
Dubbelslag voor PSV in eerste klasse

Zaterdagavond vielen in zowel de dames- als de herencompetitie de beslissingen binnen de eerste klasse. De strijd om het kampioenschap duurde tot ver in de laatste seconden, Sportlink werd driftig ververst in Haarlem, Dordrecht en Eindhoven, maar het gejuich in de lichtstad klonk uiteindelijk het luidst.

De heren waren afhankelijk van de koploper aan het begin van de dag, Waterpolo Den Haag. Alleen bij verlies of gelijkspel van de Hagenezen tegen MNC Dordrecht en eigen winst tegen ZV Haerlem zou er een Eindhovense titel komen. Hetgeen geschiedde. PSV wist in Haarlem met 11-14 te winnen - terwijl de ploeg in de derde periode nog met 10-6 achterstond. Waterpolo Den Haag speelde een uur eerder en bezweek onder de druk met een 8-8 gelijkspel.

PSV-coach Ronald Lindhout was tijdens de wedstrijd op de hoogte van de eindstand in Dordrecht, vertelde hij aan het Eindhovens Dagblad. “Aan het begin de derde periode stootte mijn assistent mij aan en zei hij dat het daar 8-8 was geworden.” Na de derde periode bogen de PSV'ers de wedstrijd om in hun voordeel. Sebastiaan Brands omschreef zijn gevoelens na de wedstrijd. “Ik voelde ongeloof en euforie na het laatste fluitsignaal. Ronald zei tussen derde en vierde part: jullie hebben niets te verliezen, en alles te winnen. Dat gaf zo ontzettend veel adrenaline, niet normaal! Vanaf dat moment is het zelfs een klein beetje een waas, wat er de laatste periode verder is gebeurd. Maar dat was het waard: wat ben ik trots!”

IMG_6510-min.JPG

Dames PSV en De Ham weer terug op hoogste niveau, SWOL promoveert voor het eerst naar Eredivisie
De dames van PSV werden zonder in actie te komen landskampioen. De ploeg van Henri Schouten speelde vorige week al haar laatste wedstrijd en waren afhankelijk van nummer twee ZV De Ham, dat aan een gelijkspel genoeg had. Saillant detail was dat tegenstander SWOL 1894 ook aan een punt genoeg had, in hun geval om als derde te eindigen en zo promotie af te dwingen. Ook hier liep het anders. Vier minuten voor het einde was de stand nog 7-7 en een salonremise lag op de loer, toch scoorde SWOL nog twee keer en stuurde het kampioenschap zo de andere kant uit, richting Eindhoven.

Twee teams kampioen en promotie naar de Eredivisie. Een langgekoesterde droom volgens de voorzitter van PSV, Marcel Brands. Hij zat als assistent op de bank bij de heren, omdat vaste assistent Rene Evers er uitgerekend in de kampioenswedstrijd niet bij kon zijn. "Wat een zaterdagavond, 13 april 2019! Zowel de dames als de heren zijn na een spannende competitie als eerste geëindigd waarbij, de beslissing in de laatste speelronde, nee, in de laatste minuten viel. De vaandelteams van PSV Waterpolo spelen volgend seizoen Eredivisie. Dat is lang geleden, twee kampioenen tegelijkertijd. Eindhoven heeft er weer een kampioen bij!"

In de 'schaduw' van de Eindhovense ploeg vierde ook SWOL groot succes. De Zwolse club promoveert voor de vierde keer op rij. Na drie vorige kampioenschappen mag het zich nu voor het eerst in de historie op het hoogste niveau tonen. Coach Mieke van der Sloot wordt geroemd als de architect van het succes. De oud-international - die zelf nog de 7-6 scoorde tegen De Ham - stapte vier jaar geleden in bij de club 'waar het allemaal begon'. Ze bouwde de club op, naast het succes van het vlaggenschip werd ook de basis flink verbreed. De selectie breidde zich uit van twee seniorenteams naar vier.

Beeld:
PSV viert het kampioenschap | Eva Brands.
LEES MEER OVER

Reacties

Lees ook

30 juli 2020
De herenploeg van ZPB H&L Productions heeft zich versterkt met twee nieuwe spelers afkomstig uit Kroatië. Linkshande…
1,240
10 juli 2020
Jessica Milicich, keepster van het Nieuw-Zeelandse waterpoloteam, komt de damesselectie van Het Ravijn verster…
1,643